lördag 31 maj 2014

Årets viktigaste väska

It-väskor i all ära men årets viktigaste väska är en tygpåse. Den är designad av Liselotte Watkins för SOS barnbyar och säljs på Apoteket och hemtex för 59 kr. Textilarbetarna som jobbat med påsen har fått extra betalt för att kompensera skillnaden mellan minimilön och levnadslön och samtliga frakter som rör väskan har miljökompenserats. Väskan är alltså ett samarbete som rör hållbar design, rättvisa arbetsförhållande och omtanke.

Från SOS barnbyar

fredag 30 maj 2014

Välkommen hem till oss

Nu är det dags att bege sig ut på äventyr över delar av helgen. Ett par timmar på stan följt av hajk innan vi åker till för att njuta av försommaren i Bohuslän. Vi lämnar ett relativt välstädat hem och i en ovanligt städad hall. På vår att göra lista för en dag med sämre väder står att sätta upp tavlor på väggarna istället för att ha dem lutade samt att sätta upp några krokar i hallen. Men nu är det dags att njuta av solen och sällskapet. 

Ha en fin dag, 




torsdag 29 maj 2014

God morgon långhelg


Igår firade vi in långhelgen med ett stort gäng vänner på Levantine och nu är jag strax på väg till gymmet innan det väntas efterlängtat besök från Skåne. Denna långhelgs agenda ser ut att innehålla en del olika träningsformer, skärgårdshäng och mycket umgänge med vänner. Addera strålande väder och jag är övertygad om att detta kommer att bli en riktigt bra helg. 


tisdag 27 maj 2014

Flower pot från Skultuna

Monica Försters flower pot från Skultuna har länge stått på min önskelista men den praktiska delen av min har valt att avstå då jag förstår hur den kommer att se ut efter ett tag. Idag kunde jag dock inte motstå länge så nu står den hemma hos oss. På fel plats och utan blomma då jag tror att jag behöver ha en innerkruka till den. Eller? 

Så himla fin är den och det enda problemet förutom att det inte är så praktiskt är att jag vill ha fler så att jag kan gruppera dem i vårt fönster i vardagsrummet. Tur att jag fyller jämnt i sommar så att jag har lite saker att skriva upp på min önskelista. 


Dagg-vas Svenskt tenn - skål och ljusstake Holmegaard - lampa arvegods -
fotografi taget av min syster som fortfarande inte är det rätta som jag ska
 lämna in på inramning och som ska upp på väggen. 




måndag 26 maj 2014

Måndag

Efter en helg med lite för mycket festligheter och för lite sömn så inleder jag veckan med en vitaminkick till drink. Vattenmelon, kokosvatten, hallon och vetegräs startar denna måndagen som är ganska trött då vi satt och tittade på valvakan lite för länge och sen var vi ganska upprörda av en rad olika anledningar gällande valresultatet. 

Ett röstdeltagande på strax under 50 % är inte acceptabelt i min bok men jag vet inte om jag tycker att det är så mycket bättre att gå och rösta utan att ha någon som helst aning om vad man röstar på vilket det finns många som uppenbarligen inte har då man röstar på partier som bygger en fantastivärld utan någon som helst ekonomisk kalkyl eller partier som på allvar tycker att vi ska stänga våra gränser att vi är så mycket bättre än dem. Vad hände med ett öppet och starkt Europa? Det Europa jag vill se våra barn växa upp i? 

Nu tänkte jag starta denna vecka där jag ska få in en hel arbetsvecka på 2 1/2 dag. Det må vara trevligt mycket mycket lediga dagar under våren men det gör mig samtidigt oerhört stressad. 

Ha en fin start på veckan.



söndag 25 maj 2014

För den blivande bruden

Nu sitter jag på tåget på väg hem från Stockholm där jag har tillbringat helgen. Anledningen av en god väns möhippa så idag värker fötterna efter mycket dans och käkarna efter mängder av skratt. En väldigt fin dag hade vi igår och Stockholm visade ju sig från sin allra bästa sida när det kommer till vädret. Om tre veckor är det bröllop och jag har en känsla av att det kommer att bli årets fest. En fest som kommer att avslutas med att jag åker från Göteborg till Köpenhamn för att flyga till franska Rivieran klockan sex morgonen efter. Tur att jag inte blir trettio förrän om två månader och därför fortfarande orkar göra så. 

Min klänning jag hade på mig under middagen på Grodan, drinkar på Lydmar och dans på Fou igår kommer från HM som jag redan svarat en del av er på Instagram. Väskan mulberry och skorna Rizzo







fredag 23 maj 2014

Skaldjursfredag

Om jag var tvungen att välja en maträtt att äta varje dag resten av mitt liv så skulle det bli skaldjur. Räkor och kräftor i mängder med citron och goda såser till. Det blir liksom inte mycket bättre än så. Att njuta av havskräftor vilken fredag som helst är en lyx som inte var lika tillgänglig när jag bodde i Skåne. Innan jag flyttade upp till Göteborg så var mina kräftor knallröda och smaklösa och långt ifrån dessa stora och skära varianter. Numera verkar dock havskräftorna vara lite mer tillgängliga även i skåne men priset skiljer sig rätt radikalt mot västkusten.  Att kunna sitta på balkongen i flera timmar och avnjuta dessa skaldjur slår väldigt mycket i matväg. 

Ha en fin fredag. 





torsdag 22 maj 2014

Längtan efter hus


Sommaren har onekligen kommit och jag njuter av utomhuslunch och fina kvällar till fullo. Igår efter en dag med möten i Malmö så körde vi ut till mina föräldrar och grillade, umgicks och njöt av denna fina kvällen tills solen försvann. Dagar som igår så blir suget efter hus starkare än i vanliga fall. Både jag och Henrik har väldigt bra koll på varenda objekt som kommer ut på hemnet i de område som vi kan tänka oss att bo men än så länge har inte vårt hus dykt upp. Eller det handlar nog mycket om att jag måste justera min kravspec en del. Vi är förvisso inte särskilt stressade och vi ska inte klaga då vi har en rejäl balkong med sol från lunch och fram till solen går ner. Men att grilla, gå barfota i gräset och att känna friheten i att bara kunna gå ut i trädgården är fördelar som blir allt mer betydelsefulla vid denna tiden på året. 



onsdag 21 maj 2014

Förena nytta med nöje


På vårt soffbord hemma blommar pionerna och jag kan inte få nog av dessa vackra blommor. Själv befinner jag mig i de allra sydligaste delarna av Sverige just nu. En vecka utan resor är ju ingen riktig vecka i min kalender. Skåne levererar strålande sol och 25 grader varmt så en kväll med vänner och familj som innefattar grillning och utomhushäng känns som en väldigt god idé idag. Det är onekligen en fördel att jobba i min gamla hemort när man kan kombinera nytta med nöje. 

tisdag 20 maj 2014

Min bästa tid

Under årets mörka månader är bristen på ljus ett stort problem när det kommer till fotografering. Vid denna tid så älskar jag det överflöd av ljus som råder. När jag kom hem från jobbet följt av gymmet vid halv åtta så badade vårt vardagsrum i ljus och nu är klockan halv tio och det solen lämnade alldeles precis vår balkong. Alla tider på året har sin tjusning men min bästa tid är just nu. Även om maj månad innebär ett fullständigt fulltecknat schema så är detta mina absoluta favoritmånad och jag gör vad jag kan för att njuta av nuet och inte bara titta framåt även om om kalendern skvallrar om himla massa roligheter framöver.

Ljusstaken design with light från Holmegaard som står på skåpet fanns i en av alla välfyllda goodiebags från Bloggforum







måndag 19 maj 2014

Bloggforum 2014


I drygt trettio timmar har jag och femtionio andra inredningsbloggare umgåtts och inspirerats på nyrenoverade Scandic Rubinen. Bakom eventet stod vår största inredningsbloggare Frida som driver trendenser.se. Fullmatad med inspiration och överväldigad av alla dessa kloka, inspirerande och driftiga människor som jag mött dessa dagar. Vissa personer så som bland annat Weronika som driver living by W,  Ulrika på bloggen Seventeendoors och Pella på Stilinspiration är personer som jag aldrig mött men är flitiga läsare av deras fantastiska bloggar och nu har jag äntligen ett ansikte på personerna bakom bloggen och när jag mött dessa personer så tycker jag än mer om bloggarna. Sen har jag även minglat och skrattat väldigt mycket med människor som finns i mitt vardagliga liv så som Anna på pricken över livet och Malin på Days of inspiration. Se samtliga deltagare på denna lista

Tänk att vi kan samla så många människor som mer än gärna delar med sig av sina erfarenheter under så avslappnade former. Som bjuder på sig själv och som gör mig otroligt stolt att få lov att vara med på dessa inredningsbloggsforum trots att min blogg egentligen är mer av en livsstilsblogg. Stort tack till alla sponsorer och ett extra stort tack till Svenssons i Lammhult som fanns på plats under dessa dagar och fick vara med om en del galna upptåg. 

Fler bilder hittar ni, eller kommer troligtvis att hitta, hos bland annat hos Tess, Inredningshjälpen, trettiosjukvm, Roombysofie,  Tant Johanna, Piazzan och Daniella Witte. Kolla även in #bloggforum2014 på instagram där ni bland annat hittar bilder på alla fina goodiebags och en hiss-selfie. Jag heter som vanligt Byemma även där. Se även bilder från förra årets bloggforum















lördag 17 maj 2014

Myntonad

I veckan kom det ett himla fint utskick från Brämhults. De lanserar myntonad och idag testade jag och Henrik den när vi nöjt av eftermiddagssolen på vår balkong. Med massvis av is och en rejäl mängd mynta så blev det en väldigt god och läskande drink. Jag vill gärna ha i så mycket mynta att jag stoppar näsan i den när jag dricker. Älskar nämligen både doften och smaken av mynta.  Efter en dag i solen med alla tappra som sprang Göteborgsvarvet som utsikt så var det just en läskande och alkoholfri drink som jag var sugen på. Henrik har redan funderat på den perfekta drinken där myntonaden agerar huvudingrediens och det resultat får ni se en annan dag. Tävla om massa lemonad genom att lägga upp en bild på instagram när du dricker din lemonad och använd #bramhultslemonad. 




torsdag 15 maj 2014

Hoppas på repris

Just nu befinner jag mig i Stockholm och det gör jag fram tills i morgon. Därefter önskar jag mig en repris på delar av förra helgen. Sol så att jag kan ligga på balkongen och läsa min bok som jag nyss påbörjat, ta det lugnt och laga en god middag. Bilderna kommer från förra söndagen då vi hängde på balkongen medan jag bakade en fläskkarré i många timmar tillsammans med äpple och andra godsaker som jag sedan serverade Henrik och en kompis till oss tillsammans med rostad potatis, en matig sallad och sås gjord på skyn från köttet. Så snälla regn. Nu får du göra plats för lite värme och sol. 



onsdag 14 maj 2014

Pionsäsong


Min favoritblomma är pion och jag är barnsligt förtjust över att pionsäsongen är i full gång. I vaser hemma står både fång med pioner och enkla gröna kvistar från fjädersparris. En kombination av blomsterprakt och det enkla. På vårt soffbord som ganska ofta ändra karaktär samsas nu böcker köpta i Paris och andra böcker med ljuslyktor från Iittala och en trave underlägg från Svenskt tenn. Att köpa ett marmorbord har gjort underlägg till soffbordet till ett måste. 






tisdag 13 maj 2014

HM home F/W 14

Via trendspanarna så hittade jag dessa bilder från HM home´s höstkollektion. Mässing, koppar och marmorprint syna frekvent. Mycket blå toner ser vi också vilket jag tycket är trevligt eftersom vi har blått som accentfärg hemma. Mina personliga favoriter är kudden från översta bilden och jag tycker mig även skymta en del fina detaljer i mässing bland alla ljusstakar.  Jag har en känsla av att de kommer att få väldigt mycket frågor gällande var soffbordet som syns på en del av bilderna kommer ifrån.






Pressbilder från HM home

söndag 11 maj 2014

En obokad dag i kalendern

En söndag helt utan planer där både jag och Henrik är hemma är just nu väldigt ovanligt och just idag välbehövligt. Att äta en sen frukost, titta på serier och läsa böcker. Ibland är just en sådan söndag höjden av lyx och när dessa dagar sker så sällan så gäller det att passa på. Mitt enda måste för dagen är storhandling och den har jag avverkat. På spisen står kvällens middag och puttrar och jag sitter och gör en rejäl beställning av böcker som jag planerar läsa under sommarens alla resor. 

Just idag kan jag inte komma på ett bättre sätt att tillbringa dagen på och det är inte så ofta som jag är helt tillfreds med att göra ingenting. Idag är en av de dagarna. 



lördag 10 maj 2014

En fredagsmiddag

Efter en lång dag i Stockholm i går så hämtade Henrik mig på flygplatsen och från vi kom in genom dörren så hade vi en timme och tjugo minuter på oss till våra gäster knackade på dörren. Till förrätt blev det sparris med Henrik magiskt goda hollandaise. Ett stort fat med sparris och en rejäl skål med sås. Svårare än så behöver det inte vara. Till huvudrätt blev det lax med min nya favoritsallad. Tror att även gästerna uppskattade denna. Lax har jag väldigt ofta valt bort när det kommer till fisk då jag tyckt att det är en ganska tråkig fisk. Men sedan jag började använda stektermometer när jag gör den i ugnen så har jag insett att det inte varit laxen det varit fel på utan på mig. Kvällen avslutades med en Key lime pie framför let´s dance finalen. En avslappnad fredagsmiddag helt enkelt. 





torsdag 8 maj 2014

Sicilien-tips?

Nu har vi bokat sommarens andra resa. I Juni åker vi till Franska Rivieran och över min trettioårs dag i Juli åker vi till Sicilien. Vi åker med vänner och vi lyckas faktiskt pricka in ännu en jämn födelsedag under den veckan så det kommer troligtvis att bli en del firande och förhoppningsvis mycket bubbel i glasen. Nu vill jag har era tips, ni som var på Sicilien. Restauranger? Sevärdheter? Guldkorn? 

Vi har hyrt ett hus utanför Taormina men har bil så vi är hyfsat flexibla. Dock åker vi under den varmaste perioden så gärna tips på fantastiska stränder eller andra badplatser samt fantastiska restauranger. 




Googlade bilder.