onsdag 30 april 2014

Sommarens bästa sallad

För någon vecka sedan så hittade jag en ny  favoritsallad  på en av mina absoluta favoritbloggar. Sedan jag gjorde den första gången så har det fått agera tillbehör till varmrökt lax, kött och även avnjutits utan sällskap och även det var fantastiskt gott. Smörstekta soyabönor, råris, jordgubbar, granatäpplekärnor, avokado, getost och rostade cashewnötter. Till det en dressing på olja, äpplecidervinäger, honung, citron och flingsalt. Så galet gott och jag har redan nu utsett sommarens favorittillbehör. 


måndag 28 april 2014

Me in Paris

Att packa inför semester har aldrig varit min starka sida. Men efter 1 1/2 år med ett jobb och privatliv som innebär att jag väldigt ofta packar väskan för ett par dagar på annan ort så har jag faktiskt blivit ganska duktig på att packa lätt. Att min necessär består av miniförpackningar underlättar givetvis men numera följer jag en röd tråd när jag packar. Inför Paris utgick jag från två kavajer. En beige/svart och en Vit/blå och packade överdelar för dag och kvällsbruk efter dem. Ett par jeans och ett par vaxade svarta byxor.  Ett par sneakers för dagsbruk, ett par dressade ballerinaskor och ett par pumps med lagom klack för kvällsbruk. Att spendera så lite tid som möjligt åt att göra vid sig på semestern tycker jag är ett stort plus. Det finns ju roligare saker att göra i Paris än att stå och välja kläder. 








söndag 27 april 2014

Ett perfekt pocherat ägg


Efter en dag i solen med väldigt fina vänner följt av en ordentligt städning av vårt hem så pocherade jag ägg för första gången i mitt liv. Det ena blev lite väl pocherat men det andra blev perfekt. Lyckan av ett perfekt pocherat ägg tillsammans med sparris och halloumi i solen på balkongen en söndag kväll känns som en perfekt avslutning på en händelserik helg. Nu är det dags att ladda för en händelserik vecka som precis som vanligt innefattar att jag åter igen packar resväskan. Denna gång är det landets sydligaste delar som ska besökas och där ska jag förena nytta med nöje. 

lördag 26 april 2014

Paris och maten


Trots allt det vackra som finns i varje gathörn av Paris så är det ändå inte skönheten som får mitt hjärta att slå ett extra slag för denna stad. Det är maten. Det jag tycker mest om med maten i Paris är att lägsta nivån är generellt väldigt hög. Eller nu brukar vi ha hyfsad koll på var vi ska äta men ibland slinker man bara in någonstans och det är ändå väldigt gott. Valfri restaurang serverar oftast en riktigt bra råbiff och goda sallader. I Saint Germain på den livliga och väldigt trevliga gatan Rue de Buci ligger L'atlas som är en skaldjursrestaurang som vi även besökte förra gången vi var i Paris. Att sitta på en uteservering på en livlig gata i Paris och äta ostron och musslor är speciellt och väldigt, väldigt trevligt. På tal om Ostron så ligger även Huitrerie Regis i Saint Germain och på denna mysiga ostronbar serveras det endast ostron i dussin. Egentligen ett dussin per person men vi skulle vidare och äta huvudrätt någon annanstans så vi bad snällt och fick sitta på uteserveringen och dela på ett dussin.

Nära Eiffeltornet ligger Les Cocottes och denna restaurangen hittade jag genom denna blogg. Vi fick bord direkt när vi kom dit och sittandes längs en lång bardisk serverades vi strålande god mat och allt serveras i små gjutjärnskärl. En restaurang att rekommendera. 

Eftersom jag är väldigt restriktiv mot att äta bröd och vitt bröd i synnerhet så begränsas mitt utbud av frukost markant i Paris. Jag löste det genom att äta omelett eller andra äggrätter till frukost. Egg benedicte på Cafe Charlot i Marais var resans bästa frukost trots att fransmannen som när jag stod och fotograferade caféet informerade Henrik om att det minsann inte var bra och det endast var till för turister. Turister eller inte. Deras Egg Benedicte var sagolik. 

Jag hittade denna lista. Henrik älskar Citron tart så samma dag som vi skulle åka hem så gick vi förbi Pierre Hermé och köpte en liten tart som vi delade. Sittandes på en bänk i en park i Paris. Jag vågar nog påstå att det hade inte spelar någon roll var vi befann när vi åt den för att den hade nog varit den godaste oavsett hur den hade avnjutits. Himmelsk god och vid tillfälle som dessa så äter jag mer än gärna en halv kaka. 













fredag 25 april 2014

Norrbackagatan 60

Norrbackagatan 60 ligger dessa väldigt fina lägenheterna ute till försäljning via ESNY. Bilderna som visas under objektet bör vara från mer en än lägenhet men samtliga ser väldigt fina ut. Sanna som driver bloggen Stilstudio har varit delaktig i val och färgsättning och de har onekligen lyckats. Vita toner i kombination med naturmaterial, mässing och fotokonst är en vinnande kombination i min bok. De grå garderoberna i sovrummet tycker jag bryter av fint mot det det vita och i bakgrunden på bilden från sovrummet skymtar den fina Hans Agne Jacobsson lampan som jag la ett par bud på under sommaren men aldrig vann. 





Bilderna från ESNY via hemnet

torsdag 24 april 2014

Jardin du Luxembourg




Nu är vi hemma efter ett par härliga dagar i Paris. Vi kom ner i Söndags och efter att vi ställt väskorna på hotellet och ätit lunch så gick bort till Jardin du Luxembourg och satte oss i solen tillsammans med resten av Paris som var påsklediga.

Paris har verkligen levererat och en stad blir onekligen bättre när man redan sett de flesta sevärdheterna och bara kan njuta och strosa. Parker har utforskats, uteserveringar har besökts, god mat har avnjutits och många steg har vi gått. Lite shopping har vi hunnit med och jag erkänner att det inte var så taktiskt att gå och köpa ett flertal kilo böcker det första jag gjorde i måndags. Jag är inte helt säker på att Henrik håller med mig när jag säger att vi har haft en ganska lugn resa men min lista på saker jag vill göra har varit ovanligt kort och jag har kunnat sitta ner mer än ett par minuter åt gången. 

Lika trevligt det är att vara på resande fot. Lika skönt är det att komma hem. Nu är det 1 1/2 månad kvar till nästa resa. En del Paris-tips kommer i bloggen de närmsta dagarna. 










tisdag 22 april 2014

Mer påsk

Lite fler bilder från min mammas välmatchade påskdukning. Jag kan uppskatta att man matchar äggen med dukningen. Det där med en röd tråd när det kommer dukning är A och O. 




söndag 20 april 2014

Morgondrink


Melon, frusen banan, mango, kokosmjölk, citron och ingefära. Toppad med chiafrö. En bättre morgondrink som jag drack under helgen. Nu befinner vi oss på väg till Frankrike och jag misstänker att det kommer att bli lite svårare än vanligt för mig att äta frukost på det sätt som jag egentligen föredrar. Men under dagarna i Paris så kommer jag att göra så bra val jag kan men ändå njuta av god mat. 



lördag 19 april 2014

Glad påsk!


Här kommer en påskhälsning från Skåne. Vi mellanlandar här för att fira påsk med min familj innan vi flyger till Paris tidigt i morgon. Och ni som är trogna läsare av min blogg vet vid det här laget att i vår familj går högtiderna i vita toner. Nu har jag börjat dagen med en morgonpromenad i solen och nu ska jag åka in till stan och fixa mina naglar. Sen ska jag gömma ägg innan mina föräldrars hus fylls av gäster. 

Ha en fin dag!


torsdag 17 april 2014

Enligt min telefon


Igår testade jag och mitt sällskap lunchen på salt och sill som öppnat på centralen. Gissa om vi blev förvånade när endast en av tre rätter på lunchmenyn innehöll fisk och fisken var slut så då ersatte de den varmrökta makrillen med kycklingfilé. Var är sillen och fisken överhuvudtaget? 

Idag startade jag påskledigheten med att se Mats Gustafssons verk på Röhsska. En trevlig eftermiddag och inspirerande sällskap och nu vet jag precis vad jag vill ha på väggarna här hemma. Dock är det nog inte helt enkelt att komma över av hans fina illustrationer. Just nu sätter jag stor tilltro till att hitta något lämpligt i Paris. 

onsdag 16 april 2014

Gyllene ägg

Jag är inte så mycket för påskpynt eller pynt i allmänhet. Framförallt inte att själva tillverkandet av pysslet. Nu är vi inte ens hemma under påsken så att vårt hem har inte ens en bukett med snittblommor nu vilket är väldigt ovanligt. Dessa fina ägg hittade jag på ikea livet hemmas blogg och de skulle till och med jag kunna tänka mig att göra. Känns inte så svårt att spraymåla ägg i varma metallfärger så det hade nog även jag klarat av.


tisdag 15 april 2014

Tre gånger tre


Via weekdaycarnival så hittade jag den danska webbshopen Selma Lamai och där hittade jag dessa fina skrivböcker. Jag tycker ju väldigt mycket om fina skrivböcker och jag vågar sätta pengar på att jag kommer att komma hem från Paris med minst en ny i bagaget.  


Vi åker till Paris på söndag men det är inte den enda resan till Frankrike de närmsta två månaderna. Jag åker även till Rivieran i Juni. Min garderob är inte direkt färgglad men inför den resan så tror jag att jag ska investera i något riktigt färgglatt plagg. Denna blommiga klänning ligger bra till. Samtliga plagg ovan kommer från Zara som jag tycker har en riktigt fin vårkollektion.


Om bara ett fåtal dagar så sitter vi på en uteservering och äter en perfekt råbiff och ett gäng ostron. Njuter av den franska huvudstaden och får förhoppningsvis behagligt vårväder. Min att göra lista är ovanligt kort vilket Henrik uppskattar då det blir mer tid över för att bara njuta och hänga. Förutom några restauranger och butiker så är det egentligen bara Promenade plantee och Marché des Enfants Rouge som står på min att göra lista utöver att bara hänga. Och det finns knappast vackrare ställe att hänga på än just Paris. 

Bilder från Selma Lamai, Zara, pinterest



måndag 14 april 2014

Jakten på den perfekta hummusen

Jag försöker verkligen få till en perfekt hummus och idag gjorde jag ännu ett försök. Denna gången blev konsistensen riktigt bra men jag hade i lite väl mycket vitlök och i min smak för lite citron. Men skam den som ger sig. Sitter någon inne på ett bra recept så tar jag tacksamt emot det.  Till min hummus det blev det en sallad med råris och färsbiffar. Nu är det dags för ett gäng avsnitt av The walking dead. Konstigt att jag som är väldigt mesig när det kommer till att se obehagliga saker faktiskt tycker att den är bra. 



söndag 13 april 2014

En bättre helg

Igår drog vi som sagt ut till Orust. Vi hade beställt strålande vårväder men gårdagen bjöd på ösregn och blåst. Dock var vi lika glada för det då vi befann oss i en kompis helt fantastiska hus med ett gäng vänner, mängder av mat, spel och vin. Så det gick inte någon nöd på oss direkt. På något sätt så uppskattar jag de typiska sommarorterna lite extra när det är dåligt väder. Kravlösheten som infinner sig då är oslagbar. Särskilt när man kan värma sig framför en brasa efter en regnig promenad.

Idag sken solen och även om det blåste en del så fick vi njuta en solig promenad och Hälleviksstrand visade sig från sin allra bästa sida. Årets första besök där ute men med all säkerhet inte det sista. Nu är jag redo för en ny vecka och denna vecka kommer att avslutas på resande fot men då är det en resa av en helt annan karaktär. 















lördag 12 april 2014

Bästkusten

Jacka Kappahl, Tröja Filippa K, Jeans Gina tricot, skjorta Lindex, väska Longchamp, Göteborg Quiz, Sneakers Nike. 

Nu packar vi väskan och beger oss ut till Orust med ett gäng goda vänner. Mat, vin, spel och förhoppningsvis lite fint vårväder står på agendan denna helg. Min packning är inte helt olikt den ovan, Vad gör man inte för att passa in i omgivningen? Dock är jag skåning så jag kommer undan med att bryta av den marina stilen med ett par väldigt snygga sneakers. 

Ha en väldigt trevlig helg! 

fredag 11 april 2014

Älska vardagen


I Åhlens nya kampanj älska vardagen! så har Lotta Agaton åter igen stått för stylingen och bland Åhlens nyheter finns en del fina saker. Plädar, kuddar, förvaring och även en pall till exempel. På bilden ovan så tar jag även med mig att vi ska köpa ett krocket i sommar. Inte för att vi har någon trädgård att spela i men om vi står för matlagningen så brukar vi vara ganska tacksamma gäster.