fredag 31 januari 2014

Jag och träningen

Bilder från pinterest.

Just nu befinner jag mig i Åre över helgen. Träningskläderna är nerpackade och gymmet besökte jag tidigt i morse när resten av hotellet sov. Det som är häftigt är att jag helt ärligt kan säga att det inte på något sätt kändes som ett tvång att packa ner dem, eller att använda dem. Det kändes som en helt naturlig del av min packning. Ungefär lika naturligt som att packa ner underkläder. Det är en häftig känsla att ha kommit dit jag kommit idag på drygt ett år. Att ha gått från hon som hade ett oanvänt gymkort till att vara hon som de tuffa killarna på gymmet hälsar på. 

Hur går det med min träning då? Det är en fråga jag får väldigt ofta. Det går bra. Jag tränar fortfarande lite för mycket då jag de senaste veckorna snittat fem pass i veckan. Tanken är att jag ska träna fyra gånger per vecka varav en gång yoga. Yogan är nog mitt tuffaste träningsmål just nu. Att hitta tjusningen och kontrollen i den. Det är svårt. Men känslan efteråt är fantastiskt och jag behöver verkligen denna träningsform. Behöver hitta andningen och kroppskontrollen. Yogan kör jag inte på sats utan i en liten grupp i 34 graders värme på Skönhetsfabriken. När vädret tillåter tänker jag även byta ut ett av mina styrkepass mot ett löppass utomhus. 

Men just nu är det mycket styrketräning. Jag jobbar för en stark och tonad kropp och visst har jag kommit en bra bit på vägen men jag har även en bra bit kvar. Jag försöker variera min träning så gott det går. Nya övningar, nya program och nya träningsformer. Jag är inte längre rädd för att försöka saker som jag tidigare aldrig ens övervägt. Jag ser idag glädjen i träningen och de effekter den har på min kropp och själ. Och nu när vågen inte förföljer mig konstant så är all den ångest som jag tidigare kände i min relation till gymmet som bortblåst. Och det är en väldigt fin känsla. 



torsdag 30 januari 2014

Amiralsgatan 6

Hos Husligheter så hittade jag denna lägenhet som är till salu i Malmö. Att den faller mig i smaken är föga förvånande då den har mer eller mindre samtliga attribut som får mitt bostadshjärta att slå ett par extra slag i minuten. Kakelugnar, rum i fil, dubbeldörrar, bröstpanel och stukaturer. Listan kan göras lång. Sen att inredningen till viss del även den faller mig i smaken gör inte saken sämre. Jag gillar mixen av moderna och klassiska möbler. Att låta basen vara neutral och låta kuddar och blommor sätta tonen. Att mixa gammalt och nytt. Sen är jag ju väldigt svag för många av de tavlor som hänger på väggarna.

Se samtliga bilder här.




Bilder från Bjurfors via hemnet

onsdag 29 januari 2014

Med inslag av rosa


Ute är det vitt av snö men hemma hos oss har våren delvis flyttat in. Snittblommor samsas med gröna blad och i soffan har två ljust rosa kuddar i linne flyttat in. Ett fint komplement till vår färgskala som i övrigt går i vita toner med inslag av svart och blått. Liljorna i daggvasen är helt fantastiskt vackra just nu, faktiskt ännu vackrare än på bilden då bilden är ett par dagar gammal. 

Ett par projekt att ta tag i inom en snar framtid är att få upp tavlor på väggarna. Och att hitta fler lämpliga tavlor. Sedan behöver vi skapa lite mer förvaring i hallen för just nu är det allt som oftast kaos där. Tog ett par bilder hur det ser ut allt som oftast i vår hall som ni ska få se inom kort. Den ostylade sanningen. 




tisdag 28 januari 2014

En mustig gryta


Jag gillar grytor och jag gillar mat som sköter sig själv. Förvisso så får man lägga lite tid och energi till en början och det kräver även lite planering. Den här typen av mat gör jag gärna en rejäl laddning av en Söndag som vi tillbringar hemma. Perfekt för matlådor eller att äta direkt eller kvällar under veckan när tiden inte riktigt finns att slänga ihop något från grunden. För att som jag ser det så finns det egentligen ingen anledning att köpa halv eller helfabrikat. Det är bara lite planering som krävs för att få mat lagad från grunden varje dag. 

Receptet kommer från Buffé och ni hittar det HÄR

måndag 27 januari 2014

New balance


Med tanke på den blygsamma temperaturen utomhus så får nog mina nya sneakers stå kvar i sin kartong i garderoben ett bra tag framöver. Men förra året så var alla färger som jag kunde tänka mig slut så i år passade jag på att köpa dessa sneakers från New balance redan nu. Har en känsla av att vi kommer att gå många mil tillsammans och förhoppningsvis på trevliga platser. Jag är egentligen ingen sneakerstjej men jag har haft alldeles för mycket ont i fötterna på resor och långa shoppingrundor så jag detta är ett sådant där vettigt köp. Plus att jag ofta går i mer fotriktiga skor till och från jobbet för att sedan byta om till snygga stövlar, boots eller pumps på jobbet. Och det är inte alltid jag vill gå i väldigt färgglada löparskor utan dessa känns lite mer diskreta och lättmatchade. Känner mig så himla vuxen numera när jag faktiskt är ordentligt klädd för rådande väderlek samt att jag går i skor som är gjorda för att gå i. 


söndag 26 januari 2014

Dansk enkelhet

Så typiskt danskt och så fint i sin enkelhet. En naturlig och sparsmakad färgskala med effektfulla detaljer och råa material. De spröjsade grafitgrå dörrarna är mina favoriter i detta danska hem som tillhör designern Marie Von Lotzbeck och fotografen Jacob Kirk. Detaljerna är trä och stora växter är också något som faller mig i smaken just nu. Sen är ju bokhyllan jättefin. En platsbygd bokhylla står högt upp på listan som vi ska ha i vårt framtida hus. 

Samtliga bilder finns här






Tjejhelg

Igår tillbringade vi mer eller mindre hela dagen på stan. Champagnelunch på Forssén och Öberg, shopping och en del butiker avverkades. Vårens sneakers och jacka är nu inhandlade. Igår kväll valde vi bort att gå ut och äta och köpte med oss skaldjur hem och tittade på romantiska komedier istället. Jag vann också en auktion på Bukowskis market. En perfekt tjejhelg med andra ord. Nu är det dags för gymmet och sen tänkte jag åka till det blå gula varuhuset.

Helgens snackis är ju denna. Mer svenskt än så blir det knappast och jag är imponerad. Inte ofta som jag blir tagen av en reklamfilm vilket jag blev i detta fall. Jag hoppas att folk ser det fina budskapet i filmen om vad är svenskt eller inte. Att bland det mest svenska vi har heter Volvo och Zlatan Ibrahimovic. Det är något jag hoppas att vi tar med oss till vallokalen i september. 




lördag 25 januari 2014

Gårdagens

Igår samlades vi ett gäng tjejer hemma hos mig. Jag stod för huvudrätten och här ser vi tillbehören som serverades till det koreanska långkoket. Rätten jag gjorde är denna och jag gjorde samtliga av tillbehören som är länkade på receptet. Polkabetorna blev dock gulbetor då jag råkade köpa fel. Det blev väldigt gott och framförallt så tycker jag att det är roligt att äta mat med mycket tillbehör ibland. Som en motsats till få och rena smakar som oftast är temat hemma hos oss. Jag adderade även en rejäl skål med koriander för den som önskade. 

Nu är gymmet avverkat och det är dags för mig och min kära vän att bege oss ut på stan. Shopping och Champagnelunch väntar. 

Ha en fin Lördag. 





fredag 24 januari 2014

Välkommen fredag

Fredag och i helgen väntar finbesök i form av en fin vän från Malmö. Tjejmiddag, träning champagnelunch, shopping och middag på stan på står agenda och med all säkerhet som livets många samtalsämne avverkas. Veckans blomstershopping blev verkligen grön. I vaser står ensamma monsterablad, fång med Eucalyptus och vita liljor. Låtar som spelas flitigt just nu är en kombination av soundtracket till Wolf of Wall street och en massa andra bra låtar

Hoppas att ni får en förträfflig start på helgen! 




torsdag 23 januari 2014

Petite Friture

Om jag ska vara helt ärlig så behöver vi egentligen inte fler lampor. Eller jo, vi behöver en taklampa till sovrummet och där har jag lite kört fast men annars behöver vi egentligen inga lampor. Ändå är min bevakningslista på auktionsiterna just nu ganska lång och på den finns både bulliga mässingslampor, smäckra glaslampor och lite annat smått och gott. Och nu landade dessa nyheter som finns på Artilleriet i min mail och de är ju också fina. Vi har förvisso ett ganska mörkt hörn där Moire lamp  hade passat ypperligt. På tal om Artilleriet så väntar jag även på No early birds bordslampa som jag fick i julklapp. Och då har vi inte ens gått in och pratat om Ballroom. hur fin är inte den i rosa? 




onsdag 22 januari 2014

Nu grönskar det


Vårt sovrum går i vita och grå toner. Bakom blommor skymtar även svagt rosa boxar som rymmer bland annat halsband och andra småsaker. I övrigt så låter jag gärna växter sätta tonen i rummet. Framförallt i sovrummet så tycker jag om att ha en del växter då jag fått för mig att det bidrar till bra luft. Dessa växter köpte jag för några veckor sedan men jag har nu insett att jag inte vet vad det är för någon sort och då heller inte vet hur jag ska sköta dem. Jag tror att de är hyfsat lättskötta då de fortfarande lever. Vilket inte är någon garanti efter ett par veckor i vårt hem. Någon som vet vad det är för sort? 

tisdag 21 januari 2014

En god start



Något av det svåraste för mig när jag la om mina matvanor var frukosten. Jag har aldrig ätit ordentlig frukost och bara att jag fått i mig något på morgonen har varit bra. Oftast har jag inte ätit något alls förrän till lunch. På helgerna har jag förvisso ätit ordentligt frukost men inte annars. Detta gjorde att jag alltid var väldigt hungrig när jag väl åt och då tog helt för mycket mat.

Så med den bakgrunden var det inte helt enkelt att plötsligt äta sig mätt tidigt på morgonen. Jag är en periodare gällande mina frukostar. Ibland blir det bara en matig smoothie eller ägg. På helgerna blir det oftast omelett eller en god plocktallrik. Just nu är jag inne i en grötperiod och jag har lite lämnat min overnight oat-period och föredrar just nu en varm gröt full med nyttigheter. Under all topping på bilden ovan finns en gröt där jag blandar fiberhavregryn, solrosfrö, pumpakärnor, chiafrö, mandelmjölk, kardemumma och ibland lite annat som jag hittar i skafferiet. Sen toppar jag den med massa nyttigheter som i det här fallet består av rostade kokosflingor, hampafrö, gojibär och en halv ekologisk banan.

I glaset har jag ljummet vatten med en skiva citron. Det sägs vara bra med ljummet vatten även om jag inte riktigt vet varför.

måndag 20 januari 2014

På min önskelista

Nyheterna haglar just nu inom både mode och inredningsvärlden. Inom inredningsvärlden så var väldigt många på Formex förra veckan men dels hade jag inte tid att åka men sen är jag mer eller mindre uppvuxen med att springa på en del inredningsmässor varje år så att jag är faktiskt inte så sugen på att göra det längre, i alla fall inte de svenska. Jag frossar hellre i vad andra skriver om mässorna i efterhand.

När det kommer till mode så hittar jag väldigt mycket av min inspiration på nätet och i år har jag en känsla av att jag går en välmatchad och ljus säsong till mötes. Den plisserade kjolen i ljus Metallic och de vita jeansen kommer från mango, kavajen från Lindex, väskan från Malene Birger, armbandet från Maison Martin Margiela och bilderna är från Filippa Ks s/s kollektion och är både ton-i-ton matchat och ljust. Precis som jag vill att min vår ska vara. Kroken kommer från Svenskt tenn och är nog den krok som mitt val till slut faller på för att hänga upp väskan som allt för ofta står på golvet i hallen. 




söndag 19 januari 2014

Sköna söndag


Efter ett par dagar på resande fot så är det väldigt skönt att komma hem. Storstädning och träning har stått på dagens agenda än så länge. Snart är det dags att möta upp vänner för en tidig söndagsmiddag och därefter blir det med all säkerhet ett gäng avsnitt av The west wing som vi fortfarande tittar på. En skön avslutning på en hektiskt vecka och en bra uppladdning inför veckan som kommer. 

På bordet står nu en liten föraning om våren som just idag känns ganska avlägsen men som enligt kalendern faktiskt inte är så himla långt borta. 

Hoppas att ni har en fin söndag!

lördag 18 januari 2014

De senaste dagarna enligt instagram

Nu sitter jag på ett tåg som ska ta mig från Malmö till Göteborg och att säga att jag inte är trött efter fyra dagar på resande fot med hektiskt schema vore en underdrift. Så trött att jag glömde min väska på tåget när jag var tvungen att byta plats eftersom inte hela tåget skulle vidare till Göteborg. Vilken tur att personalen tog min väska och återlämnade den till mig.

Men allra mest är jag glad. För att idag har vi överraskat den finaste av alla vänner med en babyshower. Mysig lunch, blöjtårta, lekar och framför allt, en väldigt överraskad och glad blivande mamma. Och jag ska bli världens bästa lektant. Annars har de senaste dagarna innefattat en himla massa jobb, mobila kontor lite överallt, nya naglar, ny frisyr, planerande inför dagens tillställning, kära återseende och tid med familjen. Hur trevligt det än är att vara på resande fot och givetvis är det extra trevligt i Skåne så är det himla skönt att komma hem.

Bilder från min instagram "byemma

fredag 17 januari 2014

Happy Friday!


Jag håller mig allt som oftast till vatten i mitt glas men ibland så blir det ett glas vin eller en drink. Om det blir en drink så blir det i 99 % av fallen en Hendricks tonic. Toppad med svartpeppar och med gurka i. Helst en rosett av gurkan men när bilden skulle tas så hade vi inte tillräckligt med gurka hemma. Drinken serveras i glas som Henrik fick i julklapp. Grymt snygga double old fashionglas från Orrefors och serien heter Street. Tunga och tunna på samma gång och med en slipning som aldrig går ur tiden. 

Så ha en fin fredagkväll. I mitt fall så har detta inlägg absolut ingenting att göra med jag faktiskt gör idag. Men mer om det i morgon.

torsdag 16 januari 2014

Tre gånger nytt

Trots att snön vräker ner utanför fönstret så är det vår i butikerna och nyheterna fylls på i snabb takt. HM home lanserade ett gäng nya produkter idag och föga förvånande så går färgskalan i grått och rosa vilket nog inte förvånar någon. Att våren kommer att bli rosa är inget som är värt att sätta pengar på då det är en riktig lågodsare. Även gult spås bli stort men just den färgen hoppar jag nog över. 


Iittala släpper en uppdaterad version av deras Taika och trots att uppföljare brukar vara något sämre så anser inte jag att det stämmer i detta fall. Jag tycker snarare att servicen är ett klart lyft och nu kommer det fina mönstret fram utan att bli rörigt. Sen vet vi ju att jag och mönster inte alltid går hand i hand så att min röst i denna frågan är kanske inte den mest objektiva.


Carl-Erik Persson släpper ytterligare exemplar av hans Ballet de Marionnette men nu i en mindre storlek om 30x40 cm. Postern säljs på Olsson och Gerthel och hänger snart på en vägg nära mig. Så om min älskade sambo läser detta så kan jag berätta att det stämmer att jag köpt en svart och vit tavla till. Det där med att addera lite färg känns inte riktigt som min grej. Till mitt försvar i frågan gällande färg har jag även beställt ljust rosa kuddfodral. 

Bilder från HM, dukat bord och Olsson och Gerthel. 


onsdag 15 januari 2014

Pasta bolognese


Nu undrar nog en del av er om jag börjat äta pasta igen. Svaret på den frågan är nej, det har jag inte. Inte för att jag inte skulle kunna göra det då och då utan för att jag inte mår bra av den typen av mat och att jag hittat bättre och godare alternativ. Denna pasta kommer från A la eco och är gjord på Mungbönor. Pastan finns även gjord på soyabönor samt svarta bönor. Det är inte superofta jag äter denna pasta heller men efter ett hårt träningspass eller när suget efter en god pasta bolognese faller på så är detta ett bra alternativ. På bilden ovan har jag även i bladspenat och Broccoli och givetvis är rätten toppad med parmesan. 

tisdag 14 januari 2014

God morgon tisdag


Snön är här och äntligen är det lite ljusare ute. Tänk, om ett par månader så behöver man inte ta alla foto under helgen som man ska använda till bloggen i veckan. Vilken lyx det kommer att kännas som. Hemma hos oss bor det nu en Yuccapalm och det var en del som ifrågasatte vårt val av växt då det visst var något man hade hemma på 70-talet. Jag tycker att den är rätt fin faktiskt. Och lite mer lättskött än fikonträd. Vad tycker ni? Får se hur länge den lever med tanke på att mina fingrar inte är så värst gröna. Men efter helgens besök på Blomsterlandet så är det däremot ganska grönt hemma hos oss. 





måndag 13 januari 2014

Maria Åkerberg


För ett år sedan så förändrade jag en stor del av mig själv och min syn på väldigt mycket saker. Detta vet ni som läser min blogg hyfsat frekvent* om och ni vet även att jag efter ett tag började fundera mycket över innehållet i andra saker som vi använder oss av. Jag beslöt mig för att byta ut innehållet i mitt badrumsskåp mot ekologiska alternativ. Till en början köpte jag Rengöring, serum och ansiktsmask från Estelle & Thild och serumet är en av mina favoriter i badrumsskåpet. När jag var på ansiktsbehandling på Skönhetsfabriken så fick jag testa Maria Åkerbergs produkter och de är helt fantastiska. Jag har ganska känslig hy och har genom åren haft ganska mycket eksem. Därför är det väldigt viktigt för mig att ha en serie med så lite konstigheter som möjligt och att jag får testa produkterna och se om jag reagerar på dem innan jag köper dem. Sen är det extra roligt med dessa produkter då de tillverkas i Frillesås. Så det är verkligen närproducerade. Nu fortsätter jag att byta ut innehållet i badrumsskåpet med skonsamma och snälla produkter för både mig och vår miljö. 

*För er som inte följt den resan så ligger det under etiketten "ett sundare jag"

söndag 12 januari 2014

Mer reafynd


Min klassiska stil är både en för och nackdel när det kommer till rea-shopping. Jag gör väldigt sällan de där superfynden på 70 % då de kläder jag köper sällan är på 70 % men däremot så skiljer sig min stil inte så mycket från säsong till säsong. Dock har jag ju minskat en del storlekar så jag bygger mer eller mindre upp en ny garderob nu. I år så har jag gjort en del fynd på reorna. Dels mina fynd på NK men även en del hos kedjorna. Grå blus i 100 % silke från Wera, blå kvavaj med bruna armbågslappar från Zara och från Zara kommer även den vita kraglösa skjortan. Jeansen från Rag & Bone klickade jag hem på nätet och de får nog stå för årets fynd och kjolen kommer även den från Zara.

Nu är det dags för gymmet innan det blir en runda på stan följt av Wolf of Wall street på bio.

Ha en skön söndag!

lördag 11 januari 2014

Dumplings

Idag gjorde vi dumplings för första gången. Och som vanligt när vi bestämmer oss för att göra något så gör vi det ordentligt. Henrik gjorde degen och tre olika fyllningar. En med anka, en med fläsk och en med krabba. Jag gjorde tre olika såser. Sen stod vi och gjorde dumplings tillsammans som Henrik sedan först stekte och sedan ångade. Nu är vi väldigt mätta och har fortfarande massa dumplings kvar och många idéer på hur vi ska vidareutveckla våra dumplings. 

Men nu är det dags för en lugn avslutning på denna lördag. Myskläder och ett par avsnitt av The west wing får avrunda denna dag.





Finsk inspiration


Via Weronicas alltid lika inspirerande veckosvep så hittade jag detta hemmet som är med i senaste Residence. Arkitekten Joanna Laajistos och hennes familjs ljusa 20-tals lägenhet i Helsingfors är verkligen en vacker blandning av gammalt och nytt. Vintage, modernt och designklassiker. Och nu är det dags för mig att åka till Blomsterlandet så att jag kan fylla vårt hem med gröna växter och äntligen plocka bort de sista rumsgranarna och låta våren flytta in. Trots att väderprognosen lovar vinter. 




fredag 10 januari 2014

Fredagsmat


I min bok så finns det knappt än bättre fredag än att komma hem, laga en god middag och sen sjunka ner i soffan i ett nystädat hem och ta det väldigt lugnt. Just nu ägnar vi oss åt att se hela the west wing så vi har att göra ett bra tag framöver. 

Kvällens middag blev lax i bit i ugnen som jag marinerade med mycket ingefära, vitlök, chili, teriyakisås och lime. Till det en wook med samma smaksättning som laxen. Tallrikarna toppades med vårlök, koriander och cashewnötter. Dock gjorde sig inte dagens middag särskilt bra på bilden. För att citera min sambo så ser det mest ut som en hög och jag kan hålla med honom. Men en god hög.

I morgon är det Henrik som står för matlagningen och ambitionsnivån stiger ett antal snäpp. Återkommer om vad det blev och resultatet. En ledtråd är att vissa ingredienser inhandlades i den asiatiska butiken där jag var idag och shoppade loss. 



Linsgryta med kyckling


Jag har ju ett mål för det nya året att vidga mina vyer i köket. Igår efter mitt PT-pass så gjorde jag en linsgryta med massa lök, vitlök, kryddor och grönsaker. Till det blev det kycklinglårfilé med en kryddblandning som Henrik slängde ihop och sen toppade jag med svarta oliver. Jag behöver förfina min linsgryta något och då främst ge den lite mer tid än en halvtimme på spisen och sen hade den gjort sig bättre med en kycklingfond istället för lantbuljong. 

Ungefär så här gjorde jag linsgrytan: 
Jag fräste gul lök och vitlök tills den blev mjuk. Sedan tillsatte jag linser, rödvinsvinäger, buljong, vatten, tomatpuré och kryddor (jag använde paprikapulver, cayennepeppar, salt och peppar men hade egentligen tänkt att ha spiskummin och gurkmeja men hittade ingen spiskummin). Grytan fick sen stå och puttra ett tag innan jag adderade broccoli och precis innan servering så åkte en röd paprika och rätt mycket bladspenat ner. 

Med lite förfining så kan detta bli en riktigt bra vardagsrätt och det är just vardagsrätter som vi behöver utveckla något. 

torsdag 9 januari 2014

HM s/s 2014


Visst har vi enats om att jag får blanda mina stora intresse mode, inredning och hälsa här inne precis som jag vill? Att det där med att välja ett ämne och fokusera på det inte är för mig? Jag önskar att jag kunde välja ett spår men det är så svårt, det finns ju så mycket intressanta och vackra saker överallt. 

Därför har jag valt att blanda vilt bland mina favoriter av HMs nyheter. Prisvärda och fina träningskläder får samsas med randiga kläder och mönstrade inredningsdetaljer. Givetvis en gnutta mässing och som en föraning om varmare tider så får även en draperad baddräkt och ett par platta sandaler vara med. 

onsdag 8 januari 2014

Artilleriet plus Skultuna

Det där med att vi verkligen inte behöver fler ljuslyktor innefattat väl inte ljusstakar. För visst är det två helt olika saker? Jag har ju planerat att samla på mig en del av Svenskt tenns klassiker nämligen. Så dök dessa upp i mailen. Ett samarbete mellan Artilleriet och Skultuna och designade av Richard Hutten är dessa eleganta ljusstakar som finns på Artilleriet och troligtvis snart i vårt hem. På inköpslistan och kanske något mer prioriterat egentligen står även dessa knoppar från Skultuna som jag tänkte att vi skulle ha i vår hall. 

Igår började jag göra en ny spellista som lämpar sig för dagar på kontoret eller softa kvällar hemma. Ett nytt år förtjänar en ny spellista tycker jag. Så idag är det detta jag lyssnar på. 

Bild från Artilleriet