torsdag 31 oktober 2013

Divhuvud 415 i Lyckorna

Ni som är frekventa besökare vet vid det här laget att jag jobbar på hemnet och att jag älskar att drömma mig bort bland vackra sekelskiftspärlor. Kakelugnar, rum i fil och tidstypiska detaljer får mitt bostadshjärta att slå lite hårdare. Detta huset som är till salu i Ljungskile och säljs av stadshem får mitt hjärta att slå mer än ett extra slag. Inredningsmässigt så är det kanske inte är min stil men huset. Detta underbara hus. Utsikten, rymden, detaljerna och alla dessa pampiga kakelugnar är svårslaget. Sen att huset ligger på en kulle med havsutsikt och har ett charmigt torp på tomten gör inte saken sämre. 

Området heter Lyckorna och lycka kanske inte sitter i vart man bor men när jag ser bilderna från detta hem och framförallt läge så kan jag inte låta bli att tänka att på livskvalitet. Då tänker jag inte på antalet kakelugnar eller de stora rummen. Utan jag tänker hur det skulle kännas att komma hem. Hoppa ur bilen och höra vågorna eller vinden i träden. Att se havet och skogen genom de gigantiska fönsterrutorna och att andas renare luft. Men så bor man där och då ser man kanske stadslivet och närheten till allt som förhöjd livskvalitet. Och så funderar jag än en gång på om man alltid vill ha något som man inte har. 












Bilder från stadshem via hemnet 




onsdag 30 oktober 2013

På brickan i vårt kök


På brickan i vårt kök så märks det att det är höst och jag vägrar bli förkyld. Ingefära och citronte, ingefära och D-vitamin ingår i min dagliga föda just nu. Jag var ju lite motståndare till det där med tillskott av vitaminer men efter att jag läst på och insett att folk inte ljög för mig så fick jag snällt gå tillbaka till hälsokosten och erkänna att jag hade fel. Jag är ju övertygad om att man kan få i sig alla vitaminer genom kosten och kan man inte det så får man justera kosten. Men man behövde visst äta väldigt mycket kantareller och fisk för att kompensera för bristen på sol vid den här tiden på året. Eller dricka ca 13 liter mjölk om dagen.  Så nu börjar jag dagen med en sked D-vitamin följt av en drink på bland annat ingefära, citron och grönkål. Undrar om Henrik hade uppskattat om jag ställt in hans lemonade i i kylen föresten? Men han förstod säkert att jag inte köpte dem till honom för att han skulle dricka dem. 




tisdag 29 oktober 2013

Estelle & Thild


Efter att jag har blivit så intresserad av vad det är för livsmedel som stoppar i mig så är det inte så konstigt att det intresset även gått över till de produkterna jag använder. Samtidigt så är kvalitet otroligt viktigt för mig men kan man kombinera dessa två faktorer så är jag såld. Estelle & Thild har på sistone seglat upp som ett givet favoritmärke i badrumsskåpet och i helgen så investerade jag i ännu fler produkter. Ansiktsmasken testade jag idag och tillsammans med ansiktsoljan så är mitt torra ansikte nu istället mjukt och och återfuktat. Jag har ju egentligen aldrig varit intresserad av hur och hårvård men det börjar väl bli hög tid för att börja bry sig om sig hy. Och kan man göra det med produkter utan massa konstiga tillsatser så är det ju ännu bättre. 



måndag 28 oktober 2013

Träningskläder

Med risk för en överdos av kollage i bloggen just nu. Men här kommer ett med snygga träningskläder och skor som finns i butik just nu. Kanske dags att unna sig något nytt till träningsgarderoben eller kanske skriva upp på önskelistan inför jul?  Eftersom jag hänger rätt mycket på gymmet så har jag det senaste året byggt upp en diger träningsgarderob. Skor köper nike och ibland new balance men kläder köper jag faktiskt rätt mycket hos kedjorna. Många har idag fått riktigt bra sortiment av bra och snygga träningskläder.


Grå och lila tights, sportbagen och den puderrosa samt grå T-shirts från Mango. Svarta tights från Gina tricot. Rosa linne, långärmad funktionströja samt svart och rosa sport-BH HM. Skor och plusklocka från Sportamore. Sport-BH från DOM finns på bland annat yogasisters

söndag 27 oktober 2013

Helgen enligt instagram

Min kamera har fått vila i min handväska mer eller mindre hela helgen i Malmö. Istället får ett gäng instagram-bilder illustrera helgen som började med en förträffligt trevlig middag hos vänner . I lördags började vi med ett pass på gymmet och sen mötte vi upp mina föräldrar för en lunch på Myteri. Och vi satt ute och åt. Och det är snart november. I Lördagskväll var det dags för 40 års fest för en annan god vän. Började med en fördrink på Boulbaren innan fördrinken innan festen. Och när vi lämnade festen  så var dansgolvet fullt. 

Nu är vi hemma, har sett gårdagens avsnitt av så mycket bättre och ska hämta mat. Så var ännu en vecka slut och åter igen konstaterar jag att tiden går helt för fort. 

@byemma

lördag 26 oktober 2013

Jul på HM home


Butikerna fylls nu med julsaker och hur tidigt jag än kan tycka att det är det så närmar vi oss med stormsteg. Igår satt vi ute på lunchen i solen och då känns det ganska konstigt att idag nu ligga i sängen  och gå i genom webbshoparnas julsortiment och invänta att sambon ska vakna så att vi kan göra Malmö. För i helgen bor vi på hotell i min forna hemstad. 

Men tillbaka till julsortimentet. Här kommer ett axplock av mina favoriter på HM home. Kanske inte det mest juliga kollaget av dem alla men jag blev faktiskt ganska besviken på deras kollektion i år. Antingen är det klassiskt rött eller så är det vitt men med mycket strass och udda detaljer som en hel kollektion med pussmunnar på. Sen är mitt julpynt kanske inte alltid så juligt utan mer detaljer som bidrar till en mer ombonad känsla. 

fredag 25 oktober 2013

Julklappstips

Två månader kvar till jul och på min önskelista finns bland annat detta. Vackra böcker och myskläder känns alltid som säkra kort. Precis som hudvård och om fantasin tryter så är L:A brukets gurkmynta tvål fantastiskt fräscht och en anledning att våra gäster gärna tvättar händerna väldigt ofta när de är hemma hos oss. På vår lista står även lite komplettering till vår servis samt glas. En önskelista från mig utan något från Svenskt tenn hade ju knappats varit komplett och Hortus hade gjorde sig väldigt bra i vår hall. Eller om det ska vara denna? Jag kan inte riktigt bestämma mig i frågan. 

Böcker / Glas / Armband / Porslin  / Kruka  / Byxor / Fotokonst / Tvål / Hudvård 





torsdag 24 oktober 2013

Malene Birger för Georg Jensen

Bild från Gerorg Jensen se hela kollektionen här

I år så har en av mina favoritdesigners Malene Birger designat delar av Georg Jensens julkollektion. Egentligen bär det mig emot att köpa saker som endast står framme under en väldigt begränsad period av året och vårt julpynt brukar till mesta del bestå av mängder av Amaryllis och Hyacinter samt ännu mer levande ljus. Tomtar lyser med sin frånvaro här hemma. Däremot så tycker jag att dessa ljusstakar är väldigt fina och om de kommer upp redan lagom till första advent så får den ju ändå stå framme i drygt en tolftedel av året och det är ju betydligt mer än mycket här hemma. När jag tittar i kalendern så inser jag att tiden går väldigt fort nu och att det fina vädret verkligen har gjort att denna höst känns väldigt kort.



tisdag 22 oktober 2013

En av höstens fördelar


En något tidskrävande fördel med hösten är att tända alla ljus som brinner här hemma varje kväll. Att sjunka ner på i soffan omgiven av kuddar och plädar är en annan lyx som jag på hösten unnar mig utan en tillstymmelse till dåligt samvete. Nytt hemma hos oss är både fårskinnet och urnan på soffbordet. Funderar om jag eventuellt ska ta bort locket och ha den som vas istället men eftersom även denna veckan kommer att tillbringas till stor del på resande fot så får snittblommorna vänta till nästa vecka. 

Nu ska jag koka en kopp te och försöka muta Henrik att stänga av fotbollen och istället se ett nytt avsnitt av the blacklist. 

måndag 21 oktober 2013

Taveldilemma

Vår jakt på något att ha på våra väggar går vidare. Jag är ju egentligen mest inne på fotokonst men via A Merry Mishap så hittade jag dessa av Kristina Krogh. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag gillar dem än eller om de är för grafiska men jag gillar såklart färgskalan. Sen har jag aldrig sett dem tidigare vilket är ett plus. Får se vad sambon tycker så fortsättning följer i frågan.

Bild lånad från Kristina Krogh

söndag 20 oktober 2013

Vitaminkick

Jag är helt övertygad om att rätt kost kan minimera antalet sjukdagar radikalt och det är väl aldrig så viktigt att göra vad man kan för att hjälpa sitt immunförsvar som vid den här tiden på året. De senaste tio månaderna har jag inte känt en tillstymmelse till förkylning ens. Att börja mer eller mindre varje dag med en morgondrink fullproppad med ingefära och massa frukt och grönsaker är min bästa medicin. Jag gör vad jag kan för att slippa äta några som helst tillskott då jag anser att om jag inte kan få i mig det jag behöver naturlig väg så är det min kost det är fel på. Sen jag har förstått att tex D-vitamin är svårt att få i sig naturligt men för mig har träningen ingefära samma inverkan som D-vitamin så gymmet är min vitaminburk.

Efter en helg med många aktiviteter, lite sömn och fyra dagar på resande fot så känner jag att min kropp och själv behöver några dagar med en kost som till stor del består av alla de fantastiska grönsaker och rotfrukter som vi nu har i säsong. Förra veckan gjorde jag tex en ljummen sallad där jag wookade grönkål med vitlök, citron och svamp. Sen blandade jag det med hyvlad polkabeta, kapris och tonfisk. En matig och nyttig sallad som jag absolut kommer att äta fler gånger. 

Ju längre tiden går sedan jag la om min kost desto mer intresserad blir jag av matens inverkan på vår kropp. Desto mer jag läser i ämnet så blir jag mer och mer övertygad om att den bästa medicinen mot många åkommor finns i kosten vi äter, eller borde äta. Att om kroppen får bra bränsle att förbränna så har kroppen också tid och kraft att bekämpa bakterier och annat som vi inte vill ha. Och det känns ju som en vinst i sig...



lördag 19 oktober 2013

Mässingsfeber


Att det råder mässing och kopparfeber har väl få missat. Mässing är den metall som faller mig allra mest i smaken och de små vaserna som säljs på bland annat Artilleriet är enligt mig allra finast i grupp. Antingen på ett matbord eller som ett stileben på ett av alla våra sideboards. På Gulled så spanade jag in nyheterna i mässing från Tom Dixon. Morteln som jag tidigare fallit för är helt för stor och känns inte så funktionell. Däremot är serien för te och kaffe jättefin. Men det finns ju en nackdel. Det blir ju så mycket märke när man ta i det. Och en te eller kaffekanna är ju lite till för att man ska kunna ta i dem. En av mina favoritbloggar är Gingerbreadhouse som ligger på Lovely life och enda sedan jag såg hennes förgyllda ananas så har jag sporadiskt kikat efter en liknande. Nu finns de bland annat här. Men nu är jag istället osäker på om den ska flytta hem till oss. Tål att tänkas på. I vår hall så står mina handväskor oftast på golvet. Om vi hade haft de fina väggknopparna från Skultuna så hade jag aldrig mer ställt en väska på golvet. 

enligt instagram

Samtliga bilder från @byemma på instagram
I Onsdags så hade jag mitt första PT-pass på Crossfit gårda. Det var en intressant upplevelse och åter igen så inser jag att jag inte är så stark som jag ibland tror. Men med rosa kettleballs så blir allt lite roligare. - Sedan i torsdags befinner jag mig i Malmö och i torsdagskväll var jag på Gulled och spanade bland annat in Tom Dixons nyheter i mässing och marmor. - I går kväll så var det dags för en kväll på stan med ny, mörkare och kortare frisyr. Vi åt på nya brasserie kungliga posten som är en av alla krogar som öppnat i Malmö på sistone. Snyggt ställe med god mat. Dock något fumlig service och tanten inom mig tyckte att ljudnivån och akustiken hade förtjänat någon form av textilier eller annan dämpning. Nu är det dags att ta tag i denna dagen för min Malmö helg fortsätter. 

torsdag 17 oktober 2013

Storgatan tolv

Som så många gånger förr så säljer Lagerlings ett fantastiskt vackert objekt. Ovanligt mörkt för att falla mig i smaken och jag hade kanske inte köpt inredningen rakt av men lägenheten. Låt oss titta på den. En social planlösning, galet fina detaljer och en mängd dubbeldörrar. Jag gillar även kökets placering även om i den här typen av lägenhet ännu hellre hade sett ett rejält tilltaget kök i ett eget rum, till exempel i det rum som är på första bilden här nedan. Denna lägenheten blir din för den nätta summan 12,5 miljoner kronor.




Samtliga bilder lånade av Lagerlings via hemnet

onsdag 16 oktober 2013

Rosa oktober

Bilder från Muuto, Pinterest och Olsson och Gerthel
Överallt syns rosa just nu. Både för att det är rosa oktober vilket det numera är väldigt många som hänger på men även för att rosa är väldigt trendigt just nu. Helst i pudriga eller smutsiga toner och jag gillar det i en lagom dos. Vasen från Muuto hade gjorts sig väldigt bra hemma hos oss. Efter att ha använt min rosa nätta dunjacka så jag har jag börjat sukta efter en rosa puderrosa ullkappa. Jag är mer kappa en jacka och när höstens mörker kommer så behöver man faktiskt liva upp med lite färg. Även om det är något jag sällan lever efter. Den rosa keramikasken tillverkad av Jonas Lindholm finns på bland annat Olsson och Gerthel. 

Idag lyssnar jag på denna spellista som Johanna tipsade om. Och nu tipsar jag vidare. 

tisdag 15 oktober 2013

En torr höst


Jag är egentligen ganska ointresserad av hudvård och för den delen hårvård. De produkter jag använder har jag ofta använt en längre tid och anledningen är ofta för att någon har berättat för mig att de är bra och eftersom jag inte har intresset av att utvärdera så blir det oftast att jag fortsätter med samma produkter år efter år. 

Trots att jag egentligen inte är så intresserad så är det ett måste för mig med massa återfuktning då min hy tenderar att bli väldigt torr när temperaturen förändras. Just nu är favoriten i badrumsskåpet Estelle & Thilds ansiktsolja. Handkrämer klarar jag mig inte utan och favoriten från Crabtree & Evelyn  ligger bredvid sängen, Denna från habitat vid skrivbordet och i handväskan hittar vi denna från & other stories som faktiskt är ett bra budgettips också. 

måndag 14 oktober 2013

Veckan som gått

Att börja dagen med grötfrukost på Waycup med trevligt sällskap kallar jag en god start - Att hänga på Zetterbergs och njuta av vackra klänningar med annat grymt sällskap är en strålande sysselsättning när regnet öser ner utanför - Om man ska åka till Stockholm med 6.40 flyget så får man göra vad man kan för att förgylla morgonen. Till exempel klä sig som ett paket - Besökte Broms när jag var i Stockholm. Väldigt snyggt, väldigt populärt, väldigt gott - Den fantastiska gårdskycklingen modell XS är jag sugen på att göra en variant på hemma - Jag tröttnar aldrig på att fotografera hösten när den är så vacker som den är just nu. Här på väg till hotell Skeppsholmen i Fredags morse - På Hotell Skeppsholmen så serveras det väldigt god lunch. Här lax med bland annat hasselnötter - I lördags besökte jag och Henrik Kville Saluhall. Väldigt besvikna över att det var helt för mycket kristallkrona och färsk hummer och för lite udda, roliga livsmedel - Igår besökte jag Sjöklint agenturer för att fynda på deras utförsäljning och idag bär jag en laxrosa tunn dunjacka från Twin-set. En ny klänning från Hoss hänger också i min garderob.

Samtliga bilder kommer från min instagram @byemma

söndag 13 oktober 2013

En klassisk söndagsmiddag

En riktig klassiker till söndagsmiddag hemma hos oss idag. Henriks magiskt goda köttbullar med klassiska tillbehör. Eller för min del en massa grönsaker som tillbehör men med Henriks fantastiska trattkantarellsås så spelar det liksom ingen roll vad mer man har till. Den är himmelsk. Den här typen av mat är det alltid Henrik som lagar hemma hos oss och han tipsar om att steka köttbullar i ankfett för en optimal smakförhöjare. Mitt enda bidrag till kvällens middag var pressgurkan som jag gjorde i eftermiddags. Precis den här maten är den maten jag skulle välja att äta varje dag om jag var tvungen att välja en rätt och inte behöva bry mig om att den goda gräddsåsen kanske inte är något jag ska äta varje dag.Vad skulle ni välja? 

Annars har denna söndag bjudit på shopping på en utförsälning av bland annat Hoss Intropia, Twin-set och Masion Scoth, träning och städning. Vad jag fick med mig hem från utförsäljningen får ni se i veckan. 




lördag 12 oktober 2013

En strålande höstdag

De här helgerna med strålande solsken och behaglig temperatur börjar vi onekligen bli bortskämda med. Idag tillbringade vi delar av dagen ute på Marstrand. Där hade man inte direkt räknat med att Oktober skulle bjuda på så här trevligt väder så våra lunchplaner där gick i stöpet då allt var stängt. Men Marstrand är verkligen som vackrast när turistsäsongen är över. Och jag roade ju mig trots bristen på öppna restauranger, bland annat genom att utforska Marstrands utbud av lekplatser. Jag kan ju inte vara tant varje dag. 

Efter en dag med mycket frisk luft så lämpar sig en krämig jordärtskockssoppa med knaperstekt bacon och det godaste knäckebrödet från Broms som jag köpte med mig från Stockholm ypperligt bra. 





fredag 11 oktober 2013

Tre gånger vill ha

Vi letar febrilt efter tavlor att ha på våra väggar. Problemet är att vi har väldigt olik smak när det kommer till den punkten. Jag vill helst ha svart och vitt fotokost och Henrik vill ha färgglada oljemålningar. Denna från love warrios hade jag gärna haft på väggen till exempel. Vi får se hur det går när vi går till förhandling i den frågan..


Nu har vi förvisso en fin mortel i marmor men man kanske behöver två? För isåfall är det denna från Tom Dixon som står högst på listan. Kanske inte jättekonstigt att just denna faller mig i smaken då kombinationen marmor och mässing som vanligt får mitt inredningshjärta att slå lite extra fort. På samma tema så är ju detta fatet fin och väldigt prisvärt. 


Min väsksmak brukar sällan vara billig och jag kan verkligen inte släppa denna väska från Céline. Om en månad åker vi till en stad där det finns en Célinebutik och vem vet. Kanske finns den där? Egentligen har jag sagt att mitt nästa väskköp ska vara en som man kan slänga över axeln men de väskor som jag faller för är sällan i den modellen. Och väldigt sällan de mest praktiska. 





torsdag 10 oktober 2013

En hemnetknarkare med storslagna drömmar

Jag är glad att jag jobbar på den site där jag tillbringar så mycket av min fritid. Ofta så surfar jag efter inspirerande och vackert inredda hem för att just hämta inspiration. Men ibland, som igår kväll så drömmer jag mig bort helt och hållet. Det är då jag söker utan geografisk styrning på stora hus gärna ute på landet då det är ett extra stort plus om huset har egen alé och helst rondell. Jag ser mig själv hoppa ur bilen klädd i ridstövlar och Barbourjacka tillsammans med vår hund. Sen att jag är rädd för hästar och att vi inte har någon hund hör väl inte riktigt hemma i mina drömmar.

Jag ser mig själv i pampiga hallar helst med välvda trappor och många rum i fil. När jag läser vad Helena skriver om trappan i deras hus så förstår jag precis. Vem vill inte ha en julaftontrappa hemma?
Ett objekt som jag under en lång period var fullständigt förälskad i hade nio kakelugnar och ett kök på över 40 kvm. I det köket såg jag mig själv anordna bullbak och stora middagar. Ett annat objekt hade på planskissen både hundrum, kabinett, kapprum, en blå salong och en röd salong. Sådant kan man ju bara uppskatta.

Jag faller för punschverandor,  orangeri, torn och balkonger med vidunderlig utsikt. Eller ja, utsikter i allmänhet. Kakelugnar ska vara i plural och huset ska rymma så många historier att man är glad att väggarna inte kan tala. Sa jag att jag var en hemnetknarkare?

Bild via hemnet från detta objekt som säljs av fastighetsbyrån
Ett orangeri på tomten så är lokalen för alla festligheter fixad. Detta tillhör detta objekt som säljs av Åberg & Lawe via Hemnet
Torn är ju alltid trevligt. Från detta objekt som säljs av Skeppsholmen via hemnet
En punschveranda i Lerum. Säljs av Erik Olsson via hemnet

onsdag 9 oktober 2013

By nord

Vid de här laget så vet ni redan att jag gillar skrynkligt linne och det är faktiskt inte enbart för att jag avskyr att stryka även om man kan tro det. Jag gillar den strukturen som skapas och att det ger ett intryck av att det inte behöver vara så perfekt. Och det känns sympatiskt. Jag har också en nyvunnen kärlek till grå nyanser och en spirande förälskelse till naturfärg korg och i viss mån även trä. Därför är det väl inte jättekonstigt att By nords höstkollektion tilltalar mig och det finns väldigt mycket saker som mer än gärna får flytta hem till oss. När jag ser dessa bilder så inser jag att jag måste byta ut vår vita sängkappa och istället beställa en matchande till vår sänggavel från Himla

När jag ser bilden med lärkträdskvistar så kan jag inte låta bli att le då jag förra vinter önskade mig just dessa kvistar istället från en rejäl bukett med snittblommor som min älskade sambo är så duktig på att köpa till mig. Han visste inte riktigt vad han letade efter utan gick från blomsteraffär till blomsteraffär och frågade efter kvistarna. Till slut fann han dem på Blomrum och när han kom hem med dem så tittade han på mig och informerade om att han hade ägnat en halv dag åt att leta efter döda kvistar med kottar på. Behöver jag tillägga att han inte riktigt såg tjusningen? 




Bilder lånade från By nord

tisdag 8 oktober 2013

Veckan enligt instagram

Den senaste veckan enligt min instagram så jag har framförallt varit en hel vecka i Göteborg. Nästa gång det händer är nog någon gång i slutet av November tror jag. 

Råvarushopping på Life/gröna boden på vasaplatsen. Älskar det butiken. - Firat Henriks födelsedag genom att testa Spisa på Övre Husargatan. Grym service, god mat och snyggt ställe. - Är det kanelbullens dag så är det. Här hämtar jag en leverans av kanelbullesmoothie på Juicekällan. Vem har sagt att man måste äta dem i bullform? - Lördagsfrukost efter att jag hjälpt en kompis att flytta. Godaste knäckebrödet var jag väldigt välförtjänt av. Och en riktigt sur juice på bland annat blodgrape, citron och äpple. - Just nu ligger min extremt färgglada träningsgarderob i dvala och har ersatts av en mer sober färgsskala i grått, marinblått och svart. Givetvis med färgglada detaljer på hörlurar, skor och telefonhållare. Just nu tycker jag att det är fantastiskt roligt att träna. - Lika roligt var det inte på matchen mellan MFF - Häcken. Det var minsann inget guldlag som spelade där. Bättring MFF. guldet ska ju hem i år. 

Och bäst just nu är utan tvekan Ellie Goulding. Det är utan tvekan den skiva som spelats mest hos mig den senaste månaden och hennes låtar hamnar nästan alltid på mina spellistor oavsett om det är till gymmet, festen eller den lugna listan som spelas hemma. 



måndag 7 oktober 2013

På mitt hemmakontor



Mitt hemmakontor är troligtvis vårt hems mest färgglada plats. Här samsas fina skrivböcker med askar och ibland så sitter jag här också. Jag berättade för Henrik att anledningen till att jag nästan aldrig sitter där är för att jag inte hade någon skrivbordslampa. Men det har jag nu. Den ombloggade Ikealampan Ranarp har nu flyttat in på kontoret och det känns som om anledningarna till att jag inte sitter där blir färre och färre. 

Nu kickar vi igång denna veckan och jag gör det i vanlig ordning med en stor kopp te och min overnight oats som jag förberedde igår. Och den här skivan kommer att gå varm idag.