onsdag 31 juli 2013

En liten längtan efter hösten

Igår åt vi vår första middag inomhus på jag vet inte hur länge. Henriks perfekt slagna bea fick sällskap av rostad sötpotatis, heltstek entrecote, en stor matig sallad och min BBQ-sås. Eller för att vara ärlig så är det min mammas recept som jag har snott och gjort till en av mina paradsåser. En väldigt trevlig tisdagskväll med goda vänner.

Jag kom på mig själv när vi satt där vid bordet och regnet smattrade utanför och vi hade ett gott rödvin i glasen att jag nog längtar lite efter hösten trots allt. Jag brukar få den känslan vid den här tiden varje år. Att jag börjar längta efter att flytta in, tända ljus och ha lite mindre ångest över att göra en massa fantastiska saker hela tiden. Sen kommer den där hösten och så är den inte alls lika mysig som den var i min fantasi. Och min prestationsångest är inte alls mindre. 

På hösten brukar jag få för mig att jag ska klippa lugg. Mest för att jag ser en bild framför mig när jag går i skogen med min lugg, en mysig polotröja, höga stövlar och tittar på den praktfulla gul/röda skogen. Problemet är i verkligheten så blåser det alltid så att luggen står åt alla håll och kanter. Sen gillar jag inte polotröjor för att jag känner mig instängd och sen så ser jag ändå inte ut eftersom jag med all säkerhet inte orkat sköta om luggen så att den är för lång. Och sen har jag för runt ansikte för att passa i lugg. Så den där luggen är ju ganska fin i teorin men en ganska dålig idé om man heter Emma i praktiken. 







tisdag 30 juli 2013

Gårdagens middag


Hemma hos oss är det oftast jag som lagar mat. Inte för att jag på något sätt är duktigare i köket än Henrik utan det är snarare tvärtom. Men till vardags är det oftast jag som står vid spisen då min matlagning oftast är något sundare och enklare. Henrik är dock den som oftast tillagar fisk samt gör alla såser och kött. Henrik är nämligen en sån person som slår en perfekt bea och får den där perfekta balansen direkt.

Igår tillagade han denna väldigt goda torskryggen med kantareller och rödbetor till middag. Jag som brukar säga att Henriks mat ofta är ful då den ofta är brun blev igår serverade en elegant och färgglad tallrik. Om vi plockade kantarellerna själv? Vi försökte. Vi hittade en skog som kantarellerna borde bo i. Men de hade flyttat till Ica focus så vi fick åka dit och hämta dem istället.

måndag 29 juli 2013

Köpenhamn

I Lördags åkte jag och min älskade vän Louise i Köpenhamn för att strosa, mysa och bara hänga. Köpenhamn är en av mina favoritstäder och om man bara lämnar de mesta turiststråken så finns en stad som rymmer så mycket. Köpenhamn är även den staden jag helst hade bosatt mig i om vi skulle flytta från Göteborg. Då hade jag haft en cykel med en fin cykelkorg som jag fyllt med snittblommor på vägen hem från jobbet. Snittblommor i Köpenhamn är ju helt otroligt billigt. Och eftersom jag älskar snittblommor så är ju egentligen det en anledning nog för att bosätta sig i denna trevliga stad. Shoppingen i Köpenhamn är superb och resutauranglivet likaså. Vi intog vår lunch på hippa café Victor  efter att vi avverkat bland annat ljuvliga Hay house och Marlene Birgers flagshipstore. Givetvis fick det följa med lite shoppingpåsar från båda butikerna hem. 





torsdag 25 juli 2013

Ännu en dag på vift


Nu befinner jag mig i Skåne och idag har jag och en fin vän varit ute på vift och besökt bland annat Slättarps gård, Ting ute & inne samt ätit lunch på Märtas i Höllviken. Jag hade aldrig varit på Slättarps gård och blev verkligen positivt överraskad. Både av den fina miljön men även av utbudet i butiken. Korgen som står framför mig på bilden ovan ska få agera kruka och där ligger yttligare en korg i som ska användas till annat. Även lite kläder och hudvård fick följa med hem idag.




onsdag 24 juli 2013

Ett välbehövligt avbrott

Nu lämnar jag Falkenberg för att bege mig söderut mot nya äventyr. Vänner ska besökas och den andra semestervecka ska fångas. Förutom att jag har firat min födelsedag med sol, bad, långlunch med Jane, middag med föräldrarna så jag jag promenerat, läst och bara varvat ner. Ett skönt avbrott i ett annat hektiskt semesterschema. Hoppas att ni också hinner varva ner mellan alla semesterplaner. 









tisdag 23 juli 2013

Fanny Castelius

Jag befinner mig nu hos mina föräldrar i Falkenberg. Efter ett par timmar på Skrea strand igår så tog jag med mig pappa och körde upp till stan för att besöka Fanny Castelius showroom. Fanny Castelius är ett relativt nytt märke som tilltalar min klassiska smak. Skjortor med matchande sjalar i väldigt fin kvalitet. Klassiska kavajer och de sötaste sovplaggen. De som känner mig vet ju att min garderob består av blusar, skjortor, dressade kavajer och klänningar i svart, grått, blått, bleka pasteller och alla nyanser av vitt. Och efter min viktresa det senaste halvåret så behöver jag verkligen fylla på i min garderob. Sovshortsen och skjortan med tillhörande sjal på översta bilden fick följa med hem. 




Ett år kvar till trettio


Åldersångest är inget som jag någonsin drabbats av. Jag tror att livet bara blir bättre och bättre och att var sak har sin tid. Idag fyller jag 29 år och har därmed ett år kvar till 30. Jag är i mitt livs form och om ett år är planen att jag ska vara i ännu bättre form. Idag firar jag min födelsedag i lugn och ro med mina föräldrar då sambon är på sin årliga grabbsegling. Började dagen med en tidig intervallrunda på stranden och nu har jag avnjutit min födelsedagsfrukost. Vädergudarna har ju onekligen gett mig ett strålande väder i present så nu vaknas sol och bad innan det blir lunch med en fin vän. 

Hemma står dessa presenter från sambon. De är faktiskt redan öppnade. Vad det var i får ni se när jag kommer hem igen till helgen. 



måndag 22 juli 2013

En grå höst

Precis som Frida skrev i sin alltid lika proffsiga sammanfattning igår så är det väldigt svårt att undvika att grått är höstens stora trendfärg. Hemma hos oss så har vi plockat in väldigt mycket grått i vårt kök faktiskt. Dock saknas det fortfarande bänkskiva så bildbevis får vänta. Att jag själv börjar snegla mer och mer på den grå färgskalan fick jag bevisat när jag satt och tittade på dessa grå/vit-randiga sängkläder från HM home igår. Jag som aldrig köper annat än krispigt vita sängkläder. Men någon gång får ju vara den första.

Och gissa vad jag ska göra nu. Jo, ha PT-pass och sen packar jag väskorna. Igen.

Bild från HM

söndag 21 juli 2013

Helgen som gått

En lägesrapport känns på sin plats efter ett par dagars tystnad på bloggen. För er som följer mig på instagram så vet ni ju vad jag har för mig. För er andra kommer här en uppdatering.

- Kommit tillbaka till Göteborg efter ett par dagar i Skåne och Danmark. Det firar vi med skaldjur. Givetvis.
- Varit på landet på fest och givetvis blev det även lite lekar och detta övade vi på kvällen innan.
- Då gick vi även en promenad och fick se en fantastisk solnedgång.
- Morgonen efter började resten av gänget trilla in. Jag tog med tjejerna på en riktig hike bland klippor och sten.
- Igår inledde vi med drinkar och mat på Bar himmel.
- Innan vi såg Robbie Williams på Ullevi.
- Givetvis har jag även varit på gymmet. Idag med Jessica när vi inväntade att solen skulle dyka upp.
- Sambon har åkt på grabbsegling och är borta på min födelsedag. Men presenter har han lämnat!

@byemma


onsdag 17 juli 2013

Hornbæk

Om man planerar en tur till den danska kusten norr om Helsingör så tycker jag att man ska besöka Hornbæk. Precis som övriga byar längs kusten är det ett litet samhälle men med ovanligt mycket butiker och matställe. Det är från Hornbæk Ilse Jacobsen kommer och det märks. Hennes butik som egentligen är tre butiker rymmer både kläder, blommor och en del inredning. Framförallt blomsteraffären är värt ett besök då miljön är väldigt trevlig. Vi såg även att man bygger ett kurbad som kommer att bära designerns namn som ska stå klart i slutet av 2013. Kanske ett ställe att boka in sig på nästa sommar?

Nu är vi tillbaka i Göteborg men redan i morgon packar vi om väskorna så min semesterblogg fortsätter. Nu är ju vädret med oss också så nu blir detta en svensk sommarblogg på allvar. 






tisdag 16 juli 2013

Ett dygn i Danmark


Så mellanlandar vi i Helsingborg igen efter ett dygn på andra sidan sundet. Hornbæk, Gilleleje, Tisvildeleje och Köpenhamn hann vid med igår. Anledningen till att vi hamnade i Köpenhamn var att Helsingörs restaurangutbud lämnar mycket att önska och Søstrene Olsen i Hornbæk var fullt så hamnade vi tillslut på Nose2tail i Kødbyen där vi trodde att vi beställde kalv men det visade sig vara åsna. Det ska ju vara en första gång för allt och den affärsdanska jag läste när jag pluggade innefattade inte djur. 






måndag 15 juli 2013

@byemma

Samtliga bilder från min instagram där jag heter @byemma

Så här i semestertider så kan det bli så att bloggen får vila ett par dagar. Det är inte så att den håller semesterstängt men ibland befinner vi oss ute på vift och då får datorn stanna hemma. På instagram är det dock så gott som daglig aktivitet. De senaste dagarna har jag bland annat hunnit med:

- Myslunch följt av kaffe på way cup med Anna.
- Påbörjat uppdraget att läsa alla olästa tidningar som jag inte riktigt haft tiden att öppna.
- Firat in semestern med att två dagar i rad avnjuta champagne och anklever.
- Hittat huset där jag vill bo och det ligger på Råå.
- Besökt Höganäs Saluhall
- Börjat dagarna med att hitta nya rundor för mina morgonpromenader i Helsingborg.

Och nu ska vi bege oss över sundet för en eller ett par dagar där.

söndag 14 juli 2013

Höganäs saluhall

Vi har lämnat Göteborg för Skåne för att inleda vår semester här. Idag har vi besökt Höganäs saluhall. Saluhallen ligger i en gammal fabrik där man tidigare gjorde den saltglaserade keramiken som är så typisk för Höganäs. Idag rymmer lokalerna saluhall, restaurang och en rad olika butiker. Allt i oerhört snygga lokaler med stark anknytning till sin historia. I saluhallen hittar man främst produkter från Kullabygden och det är en fröjd av botanisera bland alla närproducerade produkter. Jag föll givetvis för den väl tilltagna hyllan med glutenfria produkter. 

I morgon fortsätter vår utflykt men då beger vi oss över sundet. 








torsdag 11 juli 2013

Livets dryck

Bild från pinterest

Eftersom jag numera med undantag för ett glas vin då och då samt enstaka koppar kaffe endast dricker vatten och riktigt färskpressade juicer så får dagens bild bli denna med läskande och naturligt smaksatt vatten. Att smaksätta vatten med frukt och grönsaker är inte bara gott utan det ser även ytterst trevligt ut på bordet. Nu behöver jag bara hitta flaskor i stil med de på bilden så att jag inte behöver ta till våld för att få ut smaksättarna som jag tryckt ner i flaskan.


onsdag 10 juli 2013

Mot vackra platser


När jag flyttade till Göteborg för drygt ett år sådan så lärde jag mig att hitta genom att promenera. Jag lärde mig inte bara att hitta utan jag hittade även en rad fantastiska platser. De engelska tegelhusen där bilden ovan är tagen, pepparkakshusen upp vid Landala egnahem, utsiktsplatserna i Johanneberg och alla pastellmålade husen i Örgryte. Platser som jag mer än gärna återvänder till på mina långa och många promenader. Ibland på väg till nya vackra platser och ibland bara för att gå där jag så många gånger tidigare gått. 

Ikväll blev det en promenad med Henrik i kvällssolen. Från Johanneberg och vidare bort till Slottskogen och Linné. En vacker runda i vår vackra stad. För ja, den är faktiskt vår och jag känner mig hemma här. Det var kärleken som förde mig hit men det var inte kärlek vid första ögonkastet mellan mig och Göteborg. Kärleken till staden har kommit krypande och kärleken som förde mig hit har vuxit sig starkare. Jag är på väldigt många sätt precis där jag hör hemma. 

tisdag 9 juli 2013

En kväll enligt instagram


Bjöd hem en kompis på en spontanmiddag, jordgubbar, rosé och soffhäng framför allsång och Håkan Hellström. Kvällens middag blev lite sådant jag hade hemma. Limemarinerad kyckling, pankopanerad halloumi, melon och fetaostsallad samt coleslaw och bbq-sås som jag slängde ihop. En oerhört vacker himmel fastnade också på bild ikväll. 

måndag 8 juli 2013

Ett sundare jag


Idag är det sex månader sedan jag sa mina mål gällande mitt sundare jag högt för någon annan person. Idag är det sex månader sedan jag började min resa på riktigt. Jag hade tjuvstartat innan men det är från den 8/1 jag räknar mina framsteg. Innan dess hade det ju knappt hänt någonting förutom att jag faktiskt börjat träna. Jag hade egentligen bestämt mig för att redovisa mina framsteg i siffror idag men den mätningen jag gjorde i Torsdags kändes inte så tillförlitlig då jag var i fel period i månaden. Vikten har jag dock bra koll på. Minus 17,6 kg. Det är ganska många kilo. Och jag närmar mig mitt mål. Den vikten där jag ska stanna och sedan är det finjusteringar och bevara som gäller. Och att inte vara fullt så hård mot mig själv. 

Jag firar detta halvår genom att äta en ensam middag på balkongen. Börja läsa en ny bok och bara ta det lugnt. Utan sötsug och med att varit på gymmet och kört slut på mina armar. Det tycker jag är ett passande sätt att fira. Ett sätt som på många sätt visar på den resa jag gjort. Att en bra bok och iskallt vatten kan vara ett sätt att fira trodde jag väl aldrig. Att fira inte behöver innebära champagne och en extravagant middag. 

Om jag är den sundaste versionen av mig själv nu? Nä, inte riktigt men jag är på god väg. Och jag kommer dit. En sak är då säkert. Jag har aldrig mått så bra som jag mår just nu och det enda jag ångrar är att jag inte började min resa tidigare. Varje dag, varje morgon då träningsvärken gjort att jag knappt kunnat ta mig ur sängen, varje svettdroppe har varit värt det. Jag har påbörjat mitt livs resa och den för på många sätt förändrat mig som människa. 

Tack för att ni hejat och hejar på mig. det betyder mycket. 


Just me


Min älskade sambo får ju stå ut med en hel del då han lever med mig. Ganska ofta måste han göra ganska tråkiga saker som att åka ut på massa utflykter när han helst av allt vill dricka öl och spela fotbollsspel typ. Han är också min hovfotograf. Han gör det mesta för att jag inte ska se ut som jag gör på precis alla bilder jag är med på. Igår fick han mig att dansa ute på bryggan på Särö. Då kan det så ut så här. 

Nu kickar vi igång denna sista veckan innan semester. Med tanke på hur lite folk det var när jag var ute och gick vid sextiden så känns det som om de flesta redan gått på semester. Du också?

söndag 7 juli 2013

Gårdagens Emma

Klänning Hoss intropia, skor Wera/Åhlens

Igår var vi på bröllop. Ett fantastiskt trevligt och personligt bröllop ute på Särö. Vädergudarna levererade onekligen ett strålande väder och då festen hölls på Blomstermåla precis vid havet så var ju detta ett stort plus. Fördrinken med en orkester på bryggan är ju faktiskt rätt mycket trevligare när solen skiner från klarblå himmel. Nu ska jag gå igenom mina 322 bilder från bröllopet men här kommer en bild på mig. Bröllop är verkligen de bästa och finaste festerna. 

lördag 6 juli 2013

Stena match cup



Igår eftermiddags lämnade vi stan för att bege oss ut till Marstrand för att titta på segling. Och med tanke på den hårda vinden så bjöds det på väldigt underhållande segling och en mysig eftermiddag på ett soligt Marstrand. Efter någon timme på taket till strandverket begav vi oss bort till värdshuset för en middag följt av en promenad innan vi åkte tillbaka till stan för att äta ostbricka och avrunda kvällen på bästa sätt. 



torsdag 4 juli 2013

Vikten av balans


Denna veckan har jag firat sex månader som socker och mjölfri. Jag firade med att äta bröd och dricka ett halvt glas rósebubbel till min löjrom på Atmosfär i Malmö. Det var ett sådant tillfälle när "det är värt det"-principen faller in. Det jag jobbar för nu är att applicera den principen oftare än vad jag gör idag. Jag eftersträvar som jag tidigare skrivit att leva efter 80 - 20 principen. Alltså väldigt sund 80 % av tiden och unna mig tex ett glas vin, potatis etc 20 %. Där är jag inte idag. 

Jag närmar mig mitt viktmål med stormstreg. Om jag hållit kvar vid den plan jag gjorde upp i början av året så hade jag nått mitt viktmål om 8 hg och enligt den ursprungliga planen skulle jag vara där i mitten av Augusti. Nu är jag i mål om ca 3 kg. Sen börjar den andra resan. Den livslånga resan för att bibehålla. Jag tror att jag har alla förutsättningar för att klara det. Det jag kommer att göra är bland annat att anmäla mig till ett lopp nästa år och börja löpträna. Allt för att jag tycker om att jobba mot tydliga mål och deadlines. Jag går även in i den fasen där jag ska forma kroppen och just nu tycker jag att det är superroligt med styrketräning. 

På måndag är det sex månader sedan jag började min viktresa och jag funderar lite på om jag då ska ge er min resa i siffror. De siffrorna har endast jag och min PT vetat om. Men jag ska funderar ett litet tag till. 

Ha en fin dag. 

tisdag 2 juli 2013

Min vecka enligt instagram

Samtliga bilder från min instagram @byemma

Förra veckan avrundade jag en arbetsdag i Stockholm med en ytterst trevlig kväll på Lydmars uteservering med trevliga kollegor - Igår firade vi ett aktiebolag som fyllde tre år med en middag på Miss Sophie som precis som vanligt levererade väldigt bra mat. Och eftersom jag håller nere min alkoholkonsumtion nere så skålade jag i virgin mojito. - Till förrätt beställde jag sparris med perfekta 63 gradiga ägg, fläsk och svål. Tummen upp för denna förrätt. - Givetvis hann jag även med ett besök på Svenskt tenn i Stockholm. Lite småsaker och en ny kudde inhandlades. På tal om shopping så har det blivit en del av det på sistone. I Garderoben har det flyttat in godbitar från Hoss Intropia och Alexander Wang. - Att göra en veckosummering utan att ha med träning känns ju inte komplett. Den senaste veckan har jag haft armtema och jag måste säga att jag börjar se bra resultat. 

måndag 1 juli 2013

Balkonghäng


Vår nya balkong kvalar onekligen upp som något av denna sommarens bästa. Sol från lunch till solen går ner, sköna och många sittplatser, trevlig meny och bästa musiken. I helgen har balkongen varit vårt favorithäng mellan regnskurarna och igår blev det en riktigt skön kväll med kortspel och middag på balkongen. Varmrökt lax med grönsaker är utan tvekan en av de vanligaste sommarrätterna hemma hos oss. Snabbmat när den är som allra bäst.