fredag 31 maj 2013

OOO


Som ni säkert har förstått så är jag nu out of office. Jag befinner mig i Bodrum i Turkiet och ska njuta av en välbehövlig semester med världens bästa sambo. Vårt hem i Göteborg är nerpackat i kartonger och om en vecka går flyttlasset. Nu är det semester som gäller.

Datorn är dock med så att om bredbandet och jag är vänner så kommer det att bli semesterfrossa i bloggen.

Ha en fin dag,

torsdag 30 maj 2013

Den perfekta mässingskrukan

Bild lånad från Artilleriet

Nu har jag hittat min favorit bland alla mässingskrukor. Denna kruka är designad av Monica Förster för Skultuna och ska absolut få flytta hem till oss så fort vi kommit hem från semester och flyttat.   Den säljs bland annat på Artilleriet som för övrigt hade sitt 2 års kalas igår när jag stod och flyttpackade det sista. Grattis på födelsedagen!

onsdag 29 maj 2013

På min önskelista

Just nu på min önskelista står bland annat handdukar från La mienne, örhängen från Tiffanys och ett ordentligt smyckeskrin från Svenskt tenn. På listan finns även The dots som jag tror kommer att passa ypperligt i vår nya hall och marmorbrickan från Hay som jag tänkte skulle få agera förvaring till oljor och annat som står framme i köket. Med på listan står även vasen Dagg. Jag tror att jag behöver den för att göra min vassamling komplett.

Bilderna är lånade från: Svenssons i lammhult, Tiffanys, Svenskt tenn, olsson och Gerthel och La mienne. Se länkarna ovan. 

tisdag 28 maj 2013

Juicekällan




Ni brukar ju ändå vara ganska duktiga på att ta till er av mina tips. I alla fall på instagram. Här i bloggen är ni fortfarande väldigt tysta men jag har börjat acceptera det. Eller kanske inte acceptera men i varje fall respektera det. Hur som helst. 

Bor ni i Göteborg och inte varit på juicekällan på Kyrkogatan 13 än så är det hög tid att göra det nu. Jag var deras första kund som fyllde ett helt 10-kort med stämplar. Tycker att jag borde få ha en egen juice då. Eller en tavla. Men helst en egen juice. Idag testade fjärde variant och det var en melon dröm som vägde upp till sitt namn. 

Bilder av mig och personalen fick vara med på bild. 


måndag 27 maj 2013

En fullmatad vecka

Bild lånad från Hannas room

Om 72 timmar ska vi befinna oss på flygplatsen för att åka på semester och därmed byta pumpsen mot espandrillos. Innan dess är "att göra"-listan diger. Fyra träningspass, packa ytterligare ca 15 flyttlådor, packa inför semestern, tvätta, göra det sista sakerna inför flytten och jobba. Känns som om jag kommer att vara ganska matt när vi landar i Bodrum sent på torsdag. Men det kommer att vara värt det. Och det känns som om jag börjar kunna det där med att kombinera flytt och semester. Förra året vid den här tiden förberedde jag ju mig för att flytta till Göteborg och sedan åka på semester. 

söndag 26 maj 2013

Min helg enligt instagram

Så blev det ett par dagars tystnad här i bloggen. Jag får nog säga att jag har en rad giltiga anledningar. Började med jobb och fest för kunder i Torsdags med ingen mindre än Plura på scen och Linda Sundblad i DJ båset. Direkt efter jobbet i Fredags blev det AW på hotellet följt av middag på Grand Escalier med sambo och goda vänner. I Lördags var det dags för möhippa för Maria och efter sumobrottning och Moulin rougedans var det dags för en trevlig kväll, natt och morgon på en underbar gård utanför Trosa. Vår tur med vädret tog slut vid lunch idag och medan jag och en kompis väntade på att våra pojkvänner skulle komma tillbaka till Stockholm efter en väldigt blöt svensexa så undvek vi regnet genom att besöka Fotografiska. Nu är jag och Henrik hemma i Göteborg igen. En fullspäckad helg med andra ord. Och nu i morgon går vi in i veckan där vårt hem ska vara helt nerpackat och vi åker på semester.



torsdag 23 maj 2013

Balkonginspiration

Eftersom vårt hem mer och mer börjar likna ett lager med kartonger med högar av sommarkläder som ska med på semester så är det föga inspirerande ur inredningsperspektiv. Däremot suktar jag efter balkonginspiration just nu då vi kommer att ha en balkong som faktiskt går att använda på ett vettigt sätt. Lösningen med en bygglampa för utomhusbruk gömd i en lampskärm av rotting var ju en trevlig lösning. Liksom färgskalan på bilden.

Nu ska jag snart hoppa på ett tåg till Stockholm och ikväll väntas sommarfest på kunder och kollegor.

Bild ikea livet hemma

onsdag 22 maj 2013

Veckans

Från min mobil

Veckans bästa är att Göteborg äntligen fått en juicebar värdig namnet och den ligger på den trevligaste innergården tillsammans med Forsén och Öberg. En bättre hörna av stan. Missa inte juicekällan. Har en känsla av att jag kommer att bli stammis där väldigt snabbt. Kyrkogatan 13 är adressen. 

Veckans bästa skiva är ju utan tvekan denna.

Veckans sämsta är att dygnet endast har 24 timmar och vi åker på semester om nio dagar och då ska även hela vårt hem vara nerpackat. Det är en ganska lång väg dit milt sagt.

Veckans sämsta nr 2 är att jag inte har några shorts som passar och skulle behöva ha något annat än klänningar i resväskan när vi ska på semester. Men hur kan alla shorts och kjolar i butikerna vara så himla korta? Jag vill gärna dölja lite mer än rumpan.

tisdag 21 maj 2013

HM home


Jag har köpt en del från HM homes sortiment och måste säga att jag tycker att kvaliteten är förhållandevis bra till priset. Har bland annat deras satinlakan och de gillar jag väldigt mycket trots att jag är minst sagt kräsen gällande kvalitet på textil då jag är uppväxt i en familj där tyger varit centralt. Har även köpt en del av deras handdukar som främst får följa med till gymmet men de är fina och prisvärda. Dessa randiga här ovan ska klickas hem liksom påslakansetet i vitt linne. 


måndag 20 maj 2013

Bodrumtips?

Bild lånad från ving.se

Om tio dagar åker jag och Henrik till Bodrum i Turkiet. Syftet med resan är ren och skär avkoppling vilket inte alltid är temat för våra semestrar. Jag har varit i Turkiet en gång innan och då i Alayna vilket inte imponerande på mig. Milt sagt. Har dock hört väldigt gott om Bodrum och Lina har levererat en grym lista på tips. Hon har även detta smyckemärke som ni ska kolla in om ni inte redan gjort det. Jag har faktiskt ganska höga förväntningar på denna turkiska riviera.

Har ni fler tips så blir jag jätteglad om ni vill dela med er. Vi kommer att bo i Torba men har hyrt bil hela veckan så vi förflyttar oss mer än gärna. Tips på de bästa stränderna, shopping, marknader och restauranger mottages väldigt gärna. Här har jag redan laddat upp med en rejäl bokbeställning till både mig och Henrik. Måste säga att det ska bli skönt att komma iväg på en resa som inte innefattar att jag mer eller mindre gjort en excelfil med allt vi ska göra och när vi ska göra det.

Måndagstankar


Jag vet inte hur mycket måndagspepp jag egentligen bjuder på idag. Eller orden ovan sitter vid mitt skrivbord och peppar mig på dagarna. De och många andra. Och jag skriver ju oftast ett inlägg på måndagar som är till för att peppa er. Och mig själv. Dagens inlägg handlar mer om vikten av balans. Och hur svårt det är att hitta den och hur enkelt det är att hamna i obalans när man genomgår förändringar. Vad det än gäller. 

Förra veckan kände jag mig trött. Mycket på jobbet, en stundande flytt och så är jag mitt uppe i att förändra mig själv och mycket av det som är jag. Min förändring har än så länge gått bättre än planerat och även om jag inte är klar så borde jag känna att det är ok för mig att sänka tempot. Det är ok att sänka kraven på mig själv och låta min kropp få vila och återhämta sig. Jag kände att jag var väldigt nära obalans och att glömma bort det som är viktigast. Välmående. Men det är svårt ibland att bibehålla balansen. Det är enkelt att bli fartblind och bara köra på. Att bara titta framåt och inte glädjas över de framsteg man gör just nu. Att hela tiden ha siktet inställt på det där målet. Och ett av syftena med min resa är ju att jag ska bli piggare och starkare men om jag kör slut på mig själv så kommer jag varken vara piggare eller starkare. Jag har haft ett par träningsfria dagar. Närmare bestämt tre stycken. Tanken är att jag ska ha två träningsfria dagar per vecka framöver för att låta kroppen få återhämta sig. De senaste veckorna har det varit en. Max.

Jag trodde nog aldrig att ett av mina mål skulle vara att planera in träningsfria dagar. Att hon som för sex månader hade ett gymkort som hade varit helt oanvänt i över ett år. Den tjejen måste nu planera in träningsfria dagar för att inte träna för mycket. Det är en ganska lång resa jag gjort. Nu måste jag bara lära mig att njuta av den. Och klappa mig själv på axeln istället för att pressa mig hårdare och hårdare.




söndag 19 maj 2013

En schlagerafton

Igår var det schlagermiddag hemma hos oss. Till en början bara tjejer men killarna dök upp även de uppunder kvällen. Menyn bestod bland annat av kall, creme ninon toppad med pepparrotskräm och sikrom,  Potatissallad med varmrökt lax, pankopanerad Halloumi med rödbetor, skinka och melon och minipizzor med chevre, spenat, päron och honung. Stora delar av sällskapet gick ut på krogen 2.30 men då tog tant Emma disken och sen somnade väldigt sött efter en ovanligt sen kväll. 

Att Danmark vann kändes väldigt väntat även om jag hoppades på Norge. 




lördag 18 maj 2013

Skånes guld och kvällens eurovision

När vi lämnade mina föräldrar i morse så stannade vi vid ett av alla fantastiska rapsfält för att ta kort på det gula guldet. Det finns inte mycket som är vackrare än Skåne vid denna årstiden enligt mig. Förbipasserande kan ha tyckt att det var udda att vi stod där upp bland rapsen och fotograferade. Givetvis måste det även instagramas. Något som Henrik förevigade. 

Om en timme kommer mina gäster. Plockmat och eurovision står på schemat och jag hoppas på norsk vinst. Men tror nog att segern hamnar hos danskarna. Vad tror ni om kvällens utgång?



fredag 17 maj 2013

Enligt min instagram

@byemma

Befinner mig just nu hemma hos mamma och pappa i Skåne. Dock beger vi oss hemåt tidigt i morgonbitti igen men en snabbvisit hos föräldrarna med en god grillmiddag har hunnits med efter en jobbdag i Malmö. Hamnade även på systersonens fotbollsmatch nu ikväll. Min klädsel var kanske inte helt lämplig men jag hade i alla fall bytt högklackat mot ballerinor.

torsdag 16 maj 2013

Torsdagspepp


Morgonens pepp är nog nästan mer för min skull än för er skull. Idag är en sådan dag då jag behöver lite extra motivation. För jag har sådana dagar. De är inte många och än så länge finns det ingen dag min motivation svikit mig helt på min resa men ibland så hör jag den där rösten som tycker att jag ska ge upp. Som vill berätta att det inte är värt det. Men det är det. Varje dag är det värt det. Efter varje PT-pass när jag egentligen bara vill gråta så är det värt det. När jag knappt kan ta mig ur sängen för att jag har sådan träningsvärk så är det värt det. Varje gång jag tackar nej till saker som jag bestämt mig för att ta bort är värt det. Alla de uppoffringar jag gör gällande mitt liv är värt det. 

Hade jag fått göra något annorlunda så hade det varit att börja tidigare. Att sluta komma med alla dessa undanflykter som jag tidigare haft för att inte förändra mitt liv. Alla de mönster jag inte vågat bryta. Det jag vet nu är att undanflykter som jag kan inte, jag har inte tid och liknande egentligen bara betyder jag vill inte. 

tisdag 14 maj 2013

Kvällens hemnetinspiration


Sitter och hjälper kompisar och letar lägenhet i Stockholm. Ett uppdrag som passar mig som tillbringar väldigt mycket tid på att just titta på bostäder på hemnet. Denna fina lägenhet seglar idag upp som en av mina favoriter. Mängder av smarta, platsbyggda lösningar och eleganta materialval men ändå charmig och personlig. Som vanligt faller jag för bevarande orginaldetaljer och att lägenheten är renoverad med respekt för tidsepoken då huset byggdes. 





Bilder skandiamäklarna via hemnet


måndag 13 maj 2013

Mitt bästa jag

Bilden har jag lånat HÄR

Du kommer aldrig att kunna bli jag och jag kommer aldrig att kunna bli någon annan. Vi har olika förutsättningar, mål och ambitioner. Min ambition gällande den sunda version av mig själv jag håller på att skapa är just det. En sund version av mig själv. Och den bästa versionen av mig själv och mina förutsättningar. 

Jag kommer aldrig att se ut som en Victoria secret modell för jag har inte de förutsättningarna eller de ambitionerna. Jag vill inte heller väga 55 kg till mina 174 cm. Jag vill ha en fast, stark kropp där man ser konturerna av muskler på väl valda ställen och ser så där sund och frisk ut. Jag kommer aldrig att bli petit men jag har absolut förutsättningarna för att bli frisk och stark på både insidan och utsidan. Sen om mitt bästa jag väger 65 kg eller 70 kg är inte lika viktigt. Mitt bästa jag sitter inte i vikten utan i hur jag ser på mig själv i spegeln och hur jag mår.

Jag tror att jag och många andra är helt för hårda mot oss själva. Jag är för hård mot mig själv gällande att jag inte avviker från min väg särskilt mycket och många försöker skapa en version av sig själv som egentligen inte borde vara möjlig. Och effekten av detta blir ju ofta att det inre välmåendet inte riktigt följer med. Och då är den där perfekta kroppen inte lika rolig kanske?

Sen tror jag att man måste vara tydlig med sin målsättning från början och visualisera den eftersom man tenderar att bli lite fartblind på vägen. Jag valde att visualisera mina mål i form av kläder. Delmål ett var en klänning i en storlek mindre, delmål två en kjol i ytterligare en storlek mindre, delmål tre ett par byxor och mitt slutmål är en röd långklänning i en modell som är allt annat än förlåtande. När långklänningen sitter bra är jag nöjd. Och då börjar arbetet med att bibehålla och vårda. Men alla är inte jag. Jag drivs av mål, deadlines och delmål så för mig har detta varit bästa sättet. Men mitt sätt är inte ditt sätt. Kanske kan du inspireras av mitt sätt men inte kopiera. 

Ha en fin måndag





söndag 12 maj 2013

Fest, frukost och en stundande flytt


Igår firade vi goda vänner som fyllt år. Hemmafest med quiz följt av utgång på Yaki-da. Vi avrundade kvällen med en väldigt sen middag vid halv två tiden då Yaki-da´s restaurang håller köpet öppet till stängning. Ytterst trevligt att man kan beställa in en löjrom, steak frites, lammlägg eller chili innan man avrundar kvällen.  Trots att vi inte var hemma förrän 3.30 är jag pigg idag och har börjat flyttpacka så smått. Vi flyttar ju om knappt en månad och innan dess så ska vi på semester och har ett digert schema i övrigt. Så jag tänkte vara ute i god tid. 

Ovan ser ni en optimal frukost efter en sen kväll. Jag drack förvisso ytterst lite men man behöver ändå starta dagen på bästa sätt. Sambon adderade pannkakor och bacon men det hoppade jag över. 

Bild från min instagram @byemma

lördag 11 maj 2013

Morgonens hemnetspaning

Jag inte bara jobbar på Sveriges bästa bostadssajt jag använder den väldigt mycket. Jag är nog ett typexempel på en hemnetknarkare. Detta fantastiska hem hittade jag igår. På Karlavägen i Stockholm så ligger den stora våning som är så smakfull och elegant utan att enligt mig kännas kal och tråkig. Färgskalan är harmoniskt och detaljerna fina. De vanligtvis ganska tråkiga spotlightsen är här en vacker detalj och vem drömmer inte om ett hörnrum med endast en dagbädd i? Man har så många rum så det är ok att låta detta underbara rum se ut precis såhär utan så många fler användningsområde än att ligga här och titta ut eller runt omkring sig i sitt vackra hem. Gärna i en lång sidenklänning för att göra bilden mer komplett. 

Sen är det inte så konstigt att detta hemmet faller mig i smaken. Tidstypiska detaljer, marmor, vackra fönster, eleganta färg och materialval och gardiner från tak till golv på de få ställe där man valt att ha gardiner. Men smakar det så kostar det. Lägenheten som är 261 kvm är till salu för 28,6 miljoner. Men fin är den.






Bilder Eklund Stockholm New york / oscar propeties via hemnet



fredag 10 maj 2013

Tre veckor till bikini

Denna extra lediga dag inleder jag med mitt femtonde PT-pass och jag misstänker att jag kommer att vara med död än levande som vanligt efteråt. Nackdelen med att bli starkare och att orka mer är att kraven på mig höjs avsevärt. Men om tre veckor åker vi på semester och underdelen på den bikinin jag köpte i två storlekar för liten i Februari sitter fortfarande lite för tajt. Så jag tänkte att minus 13 kg sedan den 8/1 skulle blir minus 15 kg när vi åker. Får så om jag klarar det.

Börjar i alla fall dagen med en ordentligt frukost bestående av grönsaker, äggröra och skinka. Smoothien är gjord på jordgubbar, linfrö, soyamjölk, en halv avocado, citron och ingefära. 

Ha en fin dag. 



onsdag 8 maj 2013

Mr P

1. Råbiff 2. Ångade skaldjur och grönsaker

I Lördags var jag och Henrik på Mr P som ligger på Götaplatsen och är Fonds bakficka. Vi första anblicken så uppfattade jag restaurangen som väldigt liten men den var större än vad jag trodde. Inredningen är mörk men snygg och stämningen är uppsluppen och trevlig. Ett perfekt ställe att gå till ett gäng, bortsett från denna lilla detaljen att man inte kan boka bord. 

Menyns upplägg tilltalar mig. Ett fåtal rätter under rubrikerna lite, mellan, stor och efter. Ett sympatiskt sätt att lägga upp menyer som bidrar till valfrihet. Jag valde en liten råbiff med bland annat öringsrom och örtmajo till förrätt och en av mellanrätterna,  ångade skaldjur och grönsaker till huvudrätt. Sambon valde en liten rå pilgrimsmussla med bland annat chilimajjo och svart sesamsalt till förrätt och en av de stora rätterna, Lammkorv med bland annat bönor till huvudrätt. Maten är god och annorlunda vilket är roligt. Men i det segmentet är konkurrensen i Göteborg stor och min favorit Bon på arkivgatan är svårslaget. och Mr P lyckas inte riktigt hela vägen fram. 

Den största anledningen till att de inte riktigt nådde upp till mina förväntningar var servicen. Den var absolut jättecharmig men ganska rörig. Brödet fick vi först mellan våra rätter och vinet fick vi när vi kommit en bra bit på våra förrätter. 

Men på det stora hela så är det ett trevligt ställe med god mat. Som absolut är värt ett besök. Men som kanske inte riktigt är bäst i sin klass. Men det behöver man kanske inte alltid vara?

Rå pilgrimsmussla


tisdag 7 maj 2013

Balkonginspiration

Lagom till att värmen kom så släpper Ellos bilderna på balkong och uteplats som Frida har stylat. Så himla fina. Och att vi flyttar om en månad och äntligen får balkong gör ju inte att jag blir mindre inspirerad faktiskt. Ljusslingorna och de fina sittdynorna ligger högt på min lista just nu. Och citronträd känns som ett måste på vår nya balkong tillsammans med örter och blommor. Nu kommer vi inte att ha en så stor balkong att vi får plats med en läshörna. Men om vi hade haft det så hade den gärna fått se ut såhär. Jag kommer att satsa på sittplatser och sedan höja mysfaktorn med kuddar, plädar och fina detaljer. 



Bilder lånade från trendenser.se samt ellos.se



Min bästa start


Vaknade vid halv sex i morse och såg en klar blå himmel utanför fönstret. Så när Henrik körde till flygplatsen vid sex så gick jag ut på en härlig morgonpromenad. Jag brukar göra det ibland. Komplettera mina gympass med morgonpromenader. Inte så mycket för kroppen utan snarare för själen. Jag har ju ett jobb som innefattar att jag till stor del är ute hos kund eller sitter framför en dator och då gör den timmen under för mig. Sedan går jag till och från kontoret också. Och numera har jag blivit så mogen att jag går i ordentligt träningsskor för att sedan byta till snygga skor när jag kommer till kontoret. Eller egentligen så är det ju så att jag övar på att gå i högklackat på dagarna och då får jag ha ordentliga skor när jag går till och från jobbet. Livet blir ju lite roligare på höga klackar. Egentligen blir ju lite ännu lite roligare om man bär hatt med flor men det känns som om jag generellt skulle vara lite överdressad om jag gick omkring med hatt på dagarna. 

Hur som helst så har jag haft en sån där bra start på dagen. En svettig promenad, körsbärsträden blommar och en grymt god smoothie på jordgubbar, citron, ingefära, kesella och osötad havremjölk till frukost. Och en bra start på dagen ger de bästa förutsättningarna för en bra dag. Och ibland måste man kanske anstränga sig lite extra för att få den där starten. Ställa klockan lite tidigare, sluta snooza, tvinga sig ut, lägga lite extra kärlek vid frukosten och sitt yttre. Man kanske också måste ändra vissa vanor och göra några uppoffringar. För att skapa den bästa versionen av dig själv, ditt liv och din dag. 




måndag 6 maj 2013

Måndagens visa ord

Bild från min välfyllda mapp med peppande ord. 

Strålande sol, kort vecka, en väldigt energigivande lunch på mitt stammisställe Avalon, årets bästa månad och en förträfflig dag på jobbet. Veckan kan ju knappats böra bättre än så här. Faktiskt. Väldigt snart ska jag springa bort till sats och köra ett svettigt spinningpass. Längesen jag var på pass nu så det ska bli ganska roligt. Framförallt att se hur mycket mer jag orkar nu än vad jag gjorde för två månader sedan. En del misstänker jag. Det känns så i kroppen iallafall och det är en väldigt angenäm känsla. 



söndag 5 maj 2013

En söndag i naturen

Göteborg har bjudit på en fin vårdag. Något blåsig dock men solig och fin. Vi valde att tillbringa dagen med vänner uppe vid delsjön med korvgrillning över öppen eld och häng i solen. En väldigt skön dag som nu ska avrundas med matlagning och ett par avsnitt av Homeland. Men föst måste jag hoppa in i duschen för att bli av med grilldoften.
Igår var jag och Henrik och testade Fonds bakficka Mr P. Mer om det besöket kommer i veckan.

Ha en fin avslutning på helgen.



lördag 4 maj 2013

Lördagsinspiration

Väderprognosen sa sol idag men den behagade sig att dyka upp först nu vid fem. Så istället för att njuta av våren har dagen tillbringats med att plantera om blommor, städa, kolla på homeland och kört ett överkroppspass på gymmet eftersom mitt knä fortfarande gör ont. Sen ska jag och Henrik gå ner till Mr P som är Fonds bakficka och hoppas på ett bord för middag där idag. Ett av alla de ställe i Göteborg som inte tar emot bordsbokningar. Hoppas att det kommer att vara värt att vänta på. 



torsdag 2 maj 2013

Livsfarliga klackar

En god sallad till lunch på Clarion post och jag i spegeln med skorna som senare gjorde att mitt knä nu värker. Tur att jag inledde dagen med ett gympass idag.
Jag går ganska sällan med höga klackar. Detta är något jag försöker ändra på. Livet blir liksom lite roligare på höga klackar. Även om fötterna värker så känner jag mig snyggare, längre och benen blir avsevärt mycket snyggare. En av anledningarna till att jag sällan går med höga klackar är att jag generellt promenerar väldigt mycket på dagarna men nu går jag till jobbet i gympaskor och sen byter jag skor. idag bytte jag om från gympaskor till höga klackar innan jag sprang till ett lunchmöte. Och jag fick betala ett högt pris för att känna mig snyggare. Jag ramlade nämligen i trappan på väg tillbaka till kontoret och slog mitt knä ordentligt. Så nu lägger jag med benet högt på soffan och tittar på Homeland. Och funderar på om jag kan åka till Stockholm i morgon i knallrosa gympaskor. Och konstaterar att springa och högklackat inte riktigt går hand i hand. 

onsdag 1 maj 2013

OCCO

Vår valborg tillbringade vi med goda vänner i Malmö. Inledde med en drink på Rosenbar där de som vanligt levererar en intressant drinklista. Därefter begav vi oss till Occo som ligger på Drottningtorget och har funnits i ungefär ett år tror jag och jag har velat testa och igår var det dags. Occo är en libanesisk restaurang och man väljer mellan tre olika menyalternativ. Samtliga innehåller 15 rätter och rätterna är klassiska, vällagade och väldigt goda. Smakerna är rena och fräscha och trots mängden mat så kändes inte mättnadskänslan allt för påträngande. Att man väljer ett genomgående libanesiskt tema även när det kommer till vinlistan är även det ett stort plus och vinerna levererade verkligen. Min sambo som är sommelier fick blindtesta ett par av vinerna på menyn och han verkade vara en nöjd konsument.  

Det som imponerade på mig var dock inte maten. Även om den överträffade mina förväntningar och jag tycker att det är ett väldigt socialt sätt att äta på.  Utan det var servicen och inredning. Det draperade tyget i taket, det genomgående temat av mässing och detaljerna i form av förgyllda palmer skulle ganska enkelt kunna bli för mycket men här var det ytterst smakfullt. Toaletten hade jag fått veta på förhand var värd ett besök och det var det verkligen. Kanske inget för det stilrena skandinaviska hemmet men otroligt passande på ett ställe som detta. Och som sagt. Att applicera sitt tema till ett hundra procent ska alltid premieras. Och Occo levererar på samtliga plan.