torsdag 29 november 2012

Paris is always a good idea



Tack för tipsen gällande tavlan som jag hittade på etsy men i vykortformat. Nu hänger den bredvid min Burfitt tavla över soffan. Och som jag blev tipsad om så tog jag detta Audrey Hepburn citat, lekte med typsnitten och sen beställde jag den HÄR i tisdags, igår kunde jag hämta den på posten. Snabb och bra service ger ett stort plus i kanten.

Nu ska jag packa inför avfärd mot Kosta boda art hotell i morgon!  Tror att träningskläderna får stanna hemma efter dagens PT-pass som jag inte riktigt hämtat mig ifrån än.

Budgetfynd

I helgen när vi var på blomsterlandet så köpte jag denna vasen som får bli dagens fynd. Den kostade nämligen 59 kronor och får därmed kallas för ett riktigt kap. Perfekt för rosorna som sjunger på sista versen och därför fick kapas och hamna i denna vasen istället. Ikväll ska jag börja adventspynta då jag åker iväg i morgon och kommer hem på Lördageftermiddag och på söndag så kommer det en himla massa vänner hit för att dricka glögg, äta julgodis och ha det trevligt. 



onsdag 28 november 2012

#Realtalk

Bild lånad från Hannah


De senaste veckorna har jag börjat läsa en del bloggar på temat träning. Min absoluta favorit är denna. Där hittade jag även orden ovan och det stämmer så bra. Gällande allt i livet. Nu gör bilden till höger att man främst associerar till träning men dessa ord går att applicera på allt. Alla människor har makten att förändra sitt liv och beteende. Jag håller till exempel på att göra det gällande min kropp och hälsa. Jag håller på att få in träningen som en väsentlig del i mitt liv och trots att det finns väldigt många människor som verkar vara förvånade att jag fortfarande är igång så går det bra. Riktigt bra. Nu väntar jag bara på att jag ska börja se lite resultat men jag är säker på att det kommer snart. 

Har precis varit och tränat, nu dags att måla lager två på våra sängbord och sen ska jag sätta mig och planera inför Söndagens glöggmingel. Är nämligen på Kosta boda Arthotell Fredag - Lördag med ett gäng bloggare och jag är lite nervös inför det då det endast är en person jag träffat innan. 

Ha en trevlig kväll!

tisdag 27 november 2012

Alla dessa val

Eftersom våra sängbord blev soffbord så har vi inga sängbord. Eller hade inga sängbord rättare sagt. I Söndags var vi ute i djupaste skogen och hämtade ett par som vi köpt på blocket. Nu ska de genomgå en ordentligt renovering. Slipa, måla och byta beslag. Det här med att köpa möbler på loppis eller blocket är väldigt tidskrävande får jag säga. Och att välja beslag är lättare sagt än gjort. Beslagen kommer från specialbeslag och utbudet är onekligen gigantiskt. Först välja den perfekta vita färgen och sedan de perfekta beslagen som gör borden rättvisa. Det krävs många val och mycket tid för att få fram de unika borden. Hur som helst skiftar sängborden stil från modern, stram dansk design till klassisk svensk design. Det var det där med kompromisser...

måndag 26 november 2012

I love book

Idag går vi in i vecka 48 och det är endast fem veckor kvar tills vi ska skriva 2013. Jag är dålig på att använda papperskalender utan hela mitt liv ryms i min telefon. Har har en jättefin planner från Mulberry som väldigt sällan får följa med i väskan då den är stor och tung. Dessa fina från I love books är väldigt fina. Kanske mer för att ha liggande på skrivbordet på kontoret men det är ju också ett användingsområde. Ett väldigt bra sådant.

Bild från I love book

söndag 25 november 2012

Helgen i mat

Har haft en riktigt lugn och skön helg. Igår började jag dagen på gymmet och sedan storstädade jag och sedan blev det en lugn kväll med lite plockmat och sedan det oätliga högrevet som åkte ner i soporna. Avrundade kvällen med Så mycket bättre och sedan två avsnitt av historieätarna. Ibland behöver man ha en sån Lördag. 


Idag startade jag dagen med en snabb promenad på 7 km. Då smakar frukost väldigt gott sedan. Resten av dagen har vi gått på stan, varit och köpt blommor och åkt långt ut på landet för att hämta sängbord som vi köpt på blocket. Nu ska de bara renoveras sen kommer att de bli hur fina som helst. 


Efter en lång bilfärd mitt ut i skogen är soppa en väldigt lämplig middag. Potatis och purjolökssoppa blev det idag och som vanligt undrar jag varför vi inte alltid äter soppor på höst och vinter. Så himla gott och enkelt. Och perfekt att ha i kylen för stressiga kvällar i veckan.


Nu sitter jag här. Med datorn på magen och myskläder på och har inga direkta tankar på att förflytta mig på ett par timmar. En hyacint syns här och det finns ett par till på matbordet och två Amaryllis har även flyttat in. Kan inget annat än instämma med Amanda Schulman gällande ångesten med Amaryllis. Att de ska blomma vid exakt rätt tillfälle. Min sambo förstod inte alls min ångest, han tyckte bara att jag skulle köpa nästan utslagna och sedan köpa nya en gång i veckan fram till jul. Det är ju ingen sport då. 


lördag 24 november 2012

En välbehövlig helg

En ytterst välbehövlig helg. Inga planer. Inga måsten.  Efter en snabbvisit på en fest på en advokatbyrå ikväll så åkte vi hem och slappade framför TV och gick och la oss tidigt. Idag började jag dagen med träning. Kan inte förstå hur Sats inte kan öppna vissa av sina gym förrän klockan 10 på Lördagar. Tror de att vi är morgontrötta eller? Kom hem och då hade sambon gjort frukost och sen har jag städat och tvättat hela dagen. För en gång skull så blev vår middag riktigt misslyckad. Vet inte hur vi lyckades få högrevet som stod i ugnen i 3 1/2 timme bli segt som gummi. Därför får ni heller ingen bild på vår mat även om maten faktiskt ser god ut på bild. Det är ju inte rättvist direkt. 


fredag 23 november 2012

Det bästa för mig


Igår hade jag en sådan typisk Emmadag. Började dagen i Stockholm med utbildning och jobb. Tog tåget ner till Göteborg för att sticka direkt till en kund som hade en kvällsaktivitet. Så dit kom jag med andan i halsen direkt från Centralen med väskan i släptåg. Min underbara sambo kom och hämtade upp mig och mötte mig med ett fång rosor. Precis vad en utmattad Emma behövde just då. Det och komma hem, kasta av sig högklackade boots och kavaj och slänga sig på soffan. Och skicka de där mailen som jag satt och skrev på tåget men givetvis inte gick att skicka. Det är ju ändå bara 2012 och man kan inte använda telefonen som bredband på tåget. Ett I-landsproblem men det är iallafall mitt I-landsproblem.
Med detta inlägg vill jag egentligen säga att jag har världens finaste sambo. Som får mig att vara en lite bättre människa. Varje dag. 



torsdag 22 november 2012

Paris is always a good idea


Denna tavla vill vi ha hemma. Eller jag gillar prints men det gör inte min sambo men han är frankofil och därför har jag fått ok på denna. Men jag hittar bara den i väldigt litet format på etsy. Någon som har ngn idé på vart jag kan hitta den i större format. Minst A4? 

tisdag 20 november 2012

En bättre tisdag


Ursäkta för dålig bildkvalitet men jag misstänker att min bättre Tisdag går fram ändå. Eftersom jag klarade av dagens träning på lunchen och sambons badminton var flyttad till i morgon så hade vi en av få kvällar hemma där vi kom hem i hyfsad tid. Räkor, kräftor och aioli stod på menyn och i glasen ett iskallt vitt vin. Nu är det snart dags för mig att gå och lägga mig. I morgonbitti kommer taxin 05,45 för att ta mig till flygplatsen. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Belysning

Vårt hem är i stort behov av belysning. Just nu består belysningen mest av levande ljus och i sovrummet vi endast en sänglampa. Dock har vi hittat sänglamporna vi ska ha men sedan jag flyttade våra sängbord till vardagsrummet så har vi liksom ingenstans att ha lamporna. Så nu behöver jag hitta nya sängbord och det går sådär. Denna lampan som finns på Artilleriet skulle jag vilja ha på en hylla bakom soffan. Jag ska bara övertyga sambon om att vi ska ha denna lampan med denna glödlampan i. Har en känsla av att han kommer att anse att en skärm saknas. Om jag känner honom rätt. 


måndag 19 november 2012

Välkommen nya vecka

Bild pinterest

Idag går vi in i vecka 47 och nu går tiden fort framåt. Väldigt fort. Denna veckan är som vanligt fylld av jobb och möten. Stockholm Onsdag-Torsdag och ett jobbrelaterat mingel på Torsdag. I övrigt så är det träning som gäller. Cyckling pulse idag, NTC i morgon och spinning/core på Fredag. Sen får det bli ett pass i gymmet någon gång under helgen. Jag har även försökt börja äta ordentligt frukost eftersom två koppar kaffe inte räknas som frukost har jag förstått. Idag blev det havregrynsgröt med kanel, nötter och jordgubbar. Jag önskar att jag kunde säga att det var gott men det är ju gröt. 

Nu kör vi!

söndag 18 november 2012

En kalkonmiddag med extra allt

En förträffligt trevlig helg går mot sitt slut och efter gårdagens oerhört trevliga middag i Malmö så känns en lugn kväll hemma i Göteborg välförtjänt. Gårdagens middag bjöd på mycket god mat med kalkon som huvudrätt, riktigt bra viner, hotshots, dans, sång med tulpaner som mikrofoner. Ja, precis allt sånt som en helt vanlig middag ska innehålla. Tack för en grym kväll mina fina, underbara vänner! 










lördag 17 november 2012

Lördag


Vaknar upp hos föräldrarna och njuter av lyxen av mammas frukost. Skönt att bara få sätta sig till dukat bord ibland. Resten av dagen kommer att gå i ytterst festliga tecken. Vi hörs i morgon kväll när  vi åter intagit Göteborg. Ha en riktigt fin helg. 

Emma


torsdag 15 november 2012

Dagen enligt instagram



Ligger just nu på ett hotellrum i staden som var mitt hem i så många år. Borde nog träffa kompisar men valde att köra ett kort konditionspass på gymmet på hotellet och ta en lång dusch, lägga en ansiktsmask och äta på rummet. En hektisk dag i morgon och batterierna behövde laddas. Bilderna kommer från min instagram och kommer från hotellet här i Malmö, Hills i Göteborg och lilla torg i Malmö där lampan är uppe och uteserveringarna byter skepnad från sommar till vinter. Betydligt mindre men dock uteserveringarna året runt. Så är det här på kontinenten. 

Vinterpynt

På den inspirerande siten stylizimo där det för övrigt är väldigt enkelt att fastna så hittade jag via Nina Holst dessa fina bilder. Jag är inte så förtjust i klassiskt julpynt men däremot gillar jag att vinterpynta med mängder av ljus och blommor. Vita och naturliga toner är min melodi. Vitt hyacinter och amaryllis konsumeras ordentligt under novemeber och december. Jag är nästan sugen på att börja plantera snart. Kanske kan bli Söndagens uppdrag när vi kommit tillbaka från Skåne. Tänkte igår även ha en naken gren med julkulor i. Samlade ju på mig en hel del vackra kulor i fjol så det är väl bäst att de kommer till användning.



onsdag 14 november 2012

Målsättning och en vilja av stål


Ikväll dammar jag av dessa ord som jag tror att jag publicerat två gånger tidigare. Dessa ord sitter även uppsatta på väggen på kontoret. Som ni kanske sett så har ordet träning dykt upp en del på sista tiden här. Målet är tydligt och solklart. Träningen ska bli en rolig del av min vardag och med det ska viktminskning och välmående följa. Jag har en färdig tidsplan med både slutmål och delmål. Det primära målet är faktiskt att göra träningen till en del av vardagen och inte ett måste som jag tvingar mig till ett par gånger innan jag ger upp och står med ett dyrt gymkort som inte används. Än så länge tycker jag att det är roligt. Dels för att jag har väldigt peppande träningskompisar men sen är jag en tävlingsmänniska och verktyg som runkeeper och sats egna app är bra sporre för mig. Tex så får inte mitt träningssnitt gå under 3.0 /vecka och sen kompletterar jag med promenader med runkeeper. Denna gången ska jag lyckas. Och framförallt hålla det. 

Detta inlägg hade jag tänkt skriva igår men efter 75 minuters box så kunden jag inte skriva. 50 minuter in i passet när jag ville dö så var det dags för cirkelträning. Det enda jag kunde säga till tränaren när han frågade hur det var med mig var "skjut mig". Han blev märkbart förvånad när han såg mig på gymmet idag igen. 

tisdag 13 november 2012

Träningsreflektioner och sånt


Sitter på kontoret och väntar på att klockan ska bli 18.30 så att jag ska traska bort till gymmet för kvällens pass. Box i 75 minuter står på schemat. Känner träningsvärken från igår börjar komma smygande så jag får hoppas att jag kommer igång att träna innan den slår på ordentligt. I morgon väntar crosstraining. Det kan tyckas att jag går ut lite hårt för att vara så otränad som jag är. Och det gör jag säkert men det är lite därför jag skaffat mig en PT. För att hitta en balans som jag har lite svårt att hitta annars. Allt eller inget. Svart eller vitt. Det är den här gången som jag ska få träningen till en del av min vardag och det är väl inte helt optimalt att börja så hårt då. Men jag tycker att det är roligt eftersom jag har så peppande träningskompisar. 

Bilden ovan tog jag under dagens lunch på nyrenoverade Palace som var riktigt trevligt. Både inredningen och maten var angenäm. Men en av de där kristallkronorna kunde faktiskt flyttat hem till oss istället. 

måndag 12 november 2012

Sneak peek

Operation sovrummet har börjat och igår kom vår sänggavel på plats. Sänggaveln kommer från Himlas via Lino kollektion. Vi är inte helt övertygade om att vi kommer att vänja oss vid att de är så hög även om det kommer att komma nya större kuddar så vi tror att vi kommer att höja sängen något också. Nu är det bara sängbord och sänglampor som saknas. Och småfix. Så det är med andra ord en hel del kvar. 


söndag 11 november 2012

Mental uppladdning och träningsmusik


En lugn helg går mot sitt slut. Tjejmiddag, promenader, hemmafix, lugna hemmakvällar och lite jobb på det. Ligger nu och laddar mentalt inför min träff med en PT i morgonkväll. Känns som att jag behöver ca ett dygns uppladdning inför det. Mitt mål förutom att gå ner i vikt är att göra träningen till en del av min vardag. Jag brukar lyckas vara duktig ett par veckor sen slutar jag gå till gymmet. Vet inte hur många månader jag betalt på gymkort som jag aldrig använder. Nu är det ändring på det. En grym spotifylista håller jag på med just nu. Ett par jag brukar använda annars är denna eller denna. Har ni någon bra lista som ni vill dela?



God morgon!

Funderar på om jag ska väcka Henrik och kalla honom darling och se om han går och gör pannkakor till oss? Efter mina fyra gympass och utöver det nästa två mil powerwalks denna veckan så förtjänar jag det. I morgon väntar PT-lektion och jag är redan nervös. Idag ska vi äntligen hämta vår sänggavel som har kommit till Henriks kontor och den är för stor för att få plats i någon av våra bilar. Så nu blir det att hyra släp. 

Update: Jag gick upp och gjorde scramble egg och bacon istället. 

Ha en fin Söndag

Bild: Shahir Zag



lördag 10 november 2012

Ett bättre fredagsmys

Igår var vi ett gäng tjejer som samlades hemma hos oss för en fredagsmiddag. Alla hade ansvar för vars en rätt men dessvärre så var jag dålig med kameran. Fastnade på bild gjorde Mickans förrätt med skinka och melon, avocadosallad och chevretoast. Min huvudrätt var en passande rätt för en fredag. Tacos. Men som vanligt när det är jag som stod vid spisen så var det en 2.0 variant. Långkokt tacos på högrev som fått koka riktigt länge och det blev galet gott. Jag utgick från detta receptet men tog bort allt med tomat eftersom en av gästerna är allergisk mot tomat.Bönorna hoppade jag oxå men det var mest för att jag glömde bort dem. Serverade med tortillabröd, grönsaker och guacamole. Himmelskt gott och genast kändes tacos mycket trevligare. Till dessert blev det en riktigt bra kladdkaka och sen massa snacks. En bättre fredag med andra ord. 

Nu skulle jag egentligen varit på body pump men jag var tvungen att lyssna på min kropp som kanske fått lite för mycket träning i veckan så en lång promenad står på dagens agenda istället. 



torsdag 8 november 2012

Dagens önskelista

Hur jag har kunnat gå i 28 år utan att ha rosa blyertspennor med mitt namn i guld på är en gåta. Det ska jag väldigt snart råda bot på. Hur jag har överlevt? Hur har någon överlevt utan detta? Finns att köpa här. Sen behöver jag verkligen Hays marmorbricka, ett bar nya snygga träningsskor och inneskor eftersom jag alltid fryser om fötterna. Tom Dixons ursnygga doftljus är jag väldigt nära att köpa. Ska bara motivera priset på 750 kr för ett doftljus först. 

Bilder från Artilleriet, nike, nilson shoes och GLTC.



onsdag 7 november 2012

God morgon!

Började dagen med frukost framför sändningarna från USA. Jag somnade någon gång vid klockan tre och då var det väldigt jämnt. Vaknade upp till att Obama fått förnyat förtroende strax efter klockan sex. Tycker dock att det är väldigt intressant att se vilken onyanserad mediabevakning vi ser i Sverige. Här pratar man verkligen om Obama som den goda och Romney som den onda. Vi mot dem. Svart eller vitt. Jag lägger inte direkt någon värdering i det. Jag tror att om jag bott i USA så hade min röst och fallit på Obama. Om jag låtit hjärtat styra. Jag är dock inte helt säker på att han rent ekonomiskt gör ett bättre jobb än vad Mitt Romney hade gjort. Hjärta vs. hjärna. I mitt fall brukar hjärtat vinna. 

Ha nu en fin dag och ta med er orden nedan. 

Bilden kommer från Pinterest. Tror jag. Har så många såna här bilder i min inspirationsmapp



tisdag 6 november 2012

Favorit i repris - Minstronesoppa

Här kommer receptet med soppan som kommer att få er att ge en riktigt bra Minestrone den respekt den förtjänar, långt från skolbespisningens torftiga variant. Ni måste dock lova mig att behandla receptet med respekt. En härligt lagrad, riktig parmesan. Helst en hemmagjord pesto men idag fuskade jag men se då till att ha en av riktigt god kvalitet. Sist men inte minst, krutongerna som görs på surdegsbröd som stekts i smör, vitlök och flingsalt. Aldrig färdigköpta. Då kan ni lika gärna strunta i dem. Lova mig nu detta.

Många portioner
150 g minestronepasta (bilden) alt spagetti klippt i småbitar
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
1 selleristång
1 piri piri
1/2 dl  persilja
8 basilikeblad
ca 1 dl olivolja
1 Squash
1 morot
3 potatisar
100 g gröna ärtor
100 g Borlottibönor (avrunna)
300 g passerade tomater
salt & peppar

Till servering:
Krutonger
Pesto
Parmesan

- Finhacka lök, vitlök, piri piri, persilja, basilika och selleri. Tärna morot, potatis och squash och fräs allt i riktligt med olivolja.
- Häll bönorna i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
- Tillsätt passerade tomater, ärtor, bönor och häll på vatten så att det täcks.
- Låt koka under lock i ca 20 minuter, fyll på vatten om det behövs.
- Säll i pastan samt ca ytterligare 1/2 l vatten och låta koka enligt anvisningarna på paketet.
- Om nödvändigt späd med mer vatten, låt koka upp och salta och peppra efter smak.
- Servera med krutonger, rikligt med riven parmesan och pesto.

Denna soppa serveras till lunch varannan tisdag under årets svalare halvår på Di Penco på Roskildevägen i Malmö. Varning för lång kö när det vankas soppa. Receptet är hämtat från Giovannis egna kokbok Pasta Nostra.





Rom-tips efterlyses!

I år flyr jag och min sambo landet under julen. Närmare bestämt till Rom. Kanske ett lite udda val av resemål över julen men det är lite det som är meningen. Kanske lite mindre turister och en liten annan sida av Rom. Hur som helst. Jag har aldrig varit i Rom och min sambo har inte superkoll. Så därför behöver vi alla tips vi kan få. Restauranger, barer, marknader, sevärdheter etc. Tipsa oss! Har ni något tips på någon utflykt som lämpar sig som dagsutflykt så mottages det gärna. 




Samtliga bilder kommer från Pinterest. 

måndag 5 november 2012

Vänner och tema

I Lördags hade vi temafest. Huvudbonad och drinkar. Det är bra tema det. Alla paren ansvarade för en drink och det var allt från champagnedrinkar till hotshosts och Daquaris. En bra kväll helt enkelt. En bild på min djuriska outfit kommer här. Ser ni att jag även har svans. Den hade jag väldigt, väldigt roligt med.

Jag har bott i Göteborg i drygt fyra månader och jag trodde aldrig, i min vildaste fantasi att jag på så kort tid skulle hitta så fina vänner i denna staden. Vänner som tagit emot mig med öppna armar och verkligen bjudit in mig. Det är ingen självklarhet. Det är heller inte helt enkelt att träffa folk eftersom jag faktiskt jobbar ensam i Göteborg. Men ändå så är kalendern fulltecknad av aktiviteter med alla nya vänner. Och det är fantastiskt. Och jag trivs väldigt bra i min nya hemstad.

Nä, nu ska jag springa iväg till gymmet. Någon form av cykling där man ska jaga sin puls står på schemat. Det låter onekligen avsevärt mycket bättre än bodycombat för på en cykel sitter man fast och ska inte göra massa steg och kombinationer. Beach 2013 nu kör vi!


söndag 4 november 2012

Asia Spa i Varberg


I Fredags vid 15 tiden checkade jag och min kära vän Jennie in på Asia spa i Varberg. Jag hade hört gott om detta stället men visste att det var ett stort ställe och var lite orolig för att det skulle kännas som en Finlandsfärja. Det hade jag inte behövt oroa mig för. Hotellet är smakfullt renoverat och den gamla delen pampigt vacker och den nya delen där vårt rum låg smakfullt renoverad . Vårt rum var helt vitt och inredningen skulle kunna vara vulgär med tanke på att det var reptilmönstrade tapeter och mycket vitt skinn. Men man hade lyckats göra det smakfull och otroligt genomtänk. Alla publika ytor var detaljrikt inredda och man hittade hela tiden nya saker att titta på. Mitt favoritrum var nog ändå receptionen som är på bilderna ovan och nedan. 

Själva spadelen var ju asieninspirerad och innan vi hittade rätt bland alla rum så såg vi nog ganska förvirrade ut. Det fanns allt från en rad olika bastuvarianter, varma källor och vattenmassage av olika slag till ljusterapirum, tempel och mörka rum. Det som var så bra var att det aldrig kändes som det var mycket folk. Ett av mina favoritrum var rummet med massa hängmattor. Otroligt avkopplande och trevligt. 

Det enda negativa var maten i fredagskväll. Den var ok men inte mer. Förrätten som ni ser på bilden längre ner skulle föreställa en laxceviche men det var mest en smaklös skiva lax med en ganska medioker röra till. Huvudrätten där jag till och med fick fel mat var ok men inte mer. Jag hade beställt fisk men fick kött och köttet var bra men åter igen så var det ganska smaklöst. En creme caramel som inte heller imponerade avslutade kvällen innan vi somnade tidigt i sköna sängar. Någon mat som däremot var väldigt bra var frukosten. Efter gymmet gick vi ner och fick otroligt goda omeletter från omelettbaren. Det gillar jag. 

Totalt får Asia spa i Varberg väldigt högt betyg av mig. Så högt att jag mer än gärna åker tillbaka snart. Om de bara levererade lite bättre mat så hade det blivit toppbetyg. 







Samtliga bilder kommer antingen från min kamera eller instagram