söndag 30 september 2012

Forssén Öberg


Nä, varken jag eller någon annan kan ha blivit förvånad att detta ställe seglat upp som en solklar favorit för mig. Inte alls faktiskt. Så fort man nämner ett ställe utan skylt som ligger in på en gård så börjar mitt hjärta slå lite extra hårt. Addera då till en ytterst trevlig Champagnelista, intressant matmeny och förträffligt trevlig service. Ja, då är lyckan gjord. Att stället är ytterst stilfullt inrett utan att bli överstylat. Ja, då kan min lyckas snarare liknas med salighet. Ett sånt ställe är Forssén Öberg. Ett ställe som jag kommer att dricka bubbel och äta smårätter på udda porslin många gånger. Både vintertid i den mysiga lokalen och till sommaren på den trevliga innergården. 




Här tillbringade vi ett par timmar på Lördagen. Från sen eftermiddag till tidig kväll. För att sen bege oss vidare mot Linné och en sen middag innan det bokminglades i baren på Park. Avslutade kvällen med en drink på Locatellis uteservering innan min hals och bihålor äntligen fick vila sig. Champagne är den bästa medicinen mot onda bihålor. Iallafall för stunden. 



Bilder: ByEmma

lördag 29 september 2012

Fredag, kalvstek och hotshots

God förmiddag. 

Gårdagens disk och frukosten avklarad. Nu sitter jag och skummar i genom Fredrik Alverén - Såld på nätet inför eftermiddagens seminarium på bokmässan. Boken ska få lite mer tid men just idag blir det lite snabbläsning. Ganska ironiskt att jag samtidigt som jag skummar igenom boken sitter och bloggar. 

Igår firade vi in helgen med en hemmamiddag med goda vänner. Randig morotssoppa som inte blev så randig med rostad serranoskinka med rosmarin till förrätt. Kalvstek med potatisgratäng, rödvinssås och grönsaker passande säsongen till huvudrätt. Avslutade middagen med rabarberpaj. Och hotshots. Mest för att kompenserar den ganska mogna menyn i övrigt. 





Samtliga bilder: ByEmma


torsdag 27 september 2012

Inredningsplaner

Bild: ByEmma

Ett av helgens projekt är att få upp våra tavlor. Tror att Lovisa Burfitt tavlan ska hänga över soffan med två mindre tavlor bredvid sig. Har inte bestämt mig. Eller rättare sagt ångrar jag mig hela tiden så därför står tavlorna där de står. Och har stått i tre månader. Nya kuddfodral som ska göra de vita sällskap är beställda och nu hoppas jag att de blir bra. Just nu har vi tre satsbord som provisoriska soffbord, där ska vara ett egendesignat marmorbord. Tror jag. 

Lovisa Burfitt

Bild från Rum21 via Trendenser

Via en av mina absoluta favoritbloggar, Trendenser, så såg jag dessa fina tavlor som Rum21 släpper i samarbete med Lovisa Burfitt nästa vecka. Nu har jag ju redan en Lovisa Burfitt tavla men de är ju så fina i all sin enkelhet. Just nu kom jag på att de fina mässingsljustakarna från Iittala som står på stolen snart kommer stå på vårt matbord. En inredningshöst känns det som om detta blir. 

onsdag 26 september 2012

Ett dygn att längta till


Jag får många frågor av folk jag träffar gällande hur det känns att ha flyttat till en ny stad. Mitt svar på den frågan är alltid bra. För det känns jättebra. Det jag givetvis saknar är människorna i mitt kära Malmö. Familj och mina älskade vänner. Fast å andra sidan sidan så får man hitta kvalitetstillfälle att ses istället. Nyss bokade jag och min älskade Jennie en spavistelse på Varberg Asia spa första helgen i November. Kvalitetstid och ett avbrott i vardagen. Ett dygn med tid för alla de samtal och skratten som inte ryms annars. Fantastiskt för både kropp och själ. 

tisdag 25 september 2012

En Zig-Zag dröm


Jag råkade shoppa idag. En del. Jag hamnade i någon form av zig-zagmönstrad dröm med andra hysteriska, shoppingtokiga kvinnor. Eller det fanns faktiskt män oxå som snällt stod i en överfull butik strax efter klockan åtta. Antingen sprang de väldigt målmedvetna med en lapp eller bild i handen eller så stod de och höll berg med kläder i famnen. Dessa plaggen hänger just nu i vårt sovrum. Troligtvis kommer samtliga att stanna där. I min zig-zagmönstrade dröm. 

Missoni för Lindex


Den hysteri som kedjornas designsamarbete skapar brukar göra att jag håller mig ifrån dessa släppen. Idag var det dock annorlunda.  Jag är väldigt förtjust i Missoni och då främst deras fantastiska home linje. Så klockan åtta så shoppade jag med väldigt många andra kvinnor och jag får erkänna att jag nog gick lite över styr. Två påsar senare och väldigt många zickzackplagg rikare så kände jag mig väldigt nöjd. Lyfter hatten för Lindex som de senaste åren fått ett ordentligt uppsving och denna kollektionen träffar så bra. Inte bara för att den ligger i tiden utan för att den passar så många. unga som gamla. 

Vad som finns i mina påsar får ni se sen. Om ni inte redan sett det på instagram förstås. Men bättre bilder kommer. 

  Update: här kommer en länk till ett blogginlägg som passar sig väldigt bra en dag som denna. Från en av mina favoritbutiker, Olsson och Gerthel i Malmö.

måndag 24 september 2012

Någonstans i Sverige

Bild Pinterest
Gick upp långt innan gryningen idag. Närmare bestämt 05.00. Satte mig på ett tåg som ska ta mig från Göteborg till Västerås och passerar orter jag aldrig hört talas om. Tittar ut på omgivningen och ser att landskapets färgskala går allt mer mot rött och gult. Dimman ligger lågt och termometern visade på sex grader när jag satte mig på tåget. Det är höst på riktigt. Eller det har det varit ett par veckor men det är först idag jag ser det på riktigt. Förutom Västerås så bjuder denna veckan på massvis av jobb, pubkväll, Frukostmöte, bokmässa och förhoppningsvis en och annan riktig höstmiddag.


En bild från min instagram på den väldigt läga dimman. Någonstans i Sverige



söndag 23 september 2012

Sovrumsinspiration

Bild från coffee stained cashmere

Snart dags för mig att gå och lägga mig. Klockan ringer 05.00 i morgon då jag åter igen beger mig ut på resande fot. Denna gången över dagen dock. 

 Ser fram emot att komma hem i morgon då förhoppningsvis tygproverna till vår sänggavel kommit. Står i valet och kvalet mellan en beige som på bilden ovan eller en grå. Jag hade bestämt mig för en grå innan jag såg denna bilden. En fantastiskt rofylld färgsättning med olika nyanser av vitt i kombination med svart. 



Krasslig Söndag

Bild: ByEmma

Dagen efter kräftskiva och denna dagen kommer att gå i ett väldigt långsamt tempo. Inte för att det blev för många snapsar igår då jag körde utan för att min kropp behöver det. Ont i halsen och allmän värk i kroppen gör att dagens sysselsättning känns ganska självskriven. Slappa. Läsa. Samla krafter. 



lördag 22 september 2012

Dagens hemnetspaning

Efter tre hektiska dagar i Malmö så var jag sådär pigg när jag klev in genom dörren igår kväll. Somnade innan klockan var åtta och vaknade tidigt i morse. Har en hals som inte mår så bra så jag ligger och vilar, läser veckans skörd av tidningar och uppdaterar mig gällande vad som hänt i bloggvärlden. Har även avverkat ett inspirationsrace på hemnet.

Detta huset har legat ute ett bra tag men är ack så fint. Älskar färgskalan och de rena linjerna och naturliga materialen. Är just nu inne på gråa nyanser så just idag fastnade jag lite extra för detta fina hus.




onsdag 19 september 2012

Nothing to say

bild från coffee staind cashmere

Nä, jag har egentligen inte mycket att säga. Befinner mig i Malmö och andas en stund innan dagen fortsätter att gå i ett rasande tempo. Vill dock tipsa om den fina tumblern coffee staind cashmere som jag hittade genom Tant johannas fina blogg. 

tisdag 18 september 2012

Mot Malmö


Då sitter jag på mig på tåget som ska ta mig till Malmö. Efter lite försök till att jobba med sämsta mottagningen  så ska jag nu läsa veckans skörd av magasin som inte packats upp förrän nu. Väldig lämplig sysselsättning på tåget. Det fina anteckningsblocket rymmer att-göra-listor och andra tankar och idéer och kommer från Bookbinders. 


Ett trevligt välkomnande


Förra veckan när jag var och gjorde mina sedvanliga blomsterinköp i mitt hål-i-väggen-blomstermecka så skulle jag som vanligt ta en bunte vita höga blommor till den blå och vita kinavasen i hallen. Dock fick den trevliga kvinnan som har butiken mig att testa dessa liljorna som inte är så vanliga och så här vackra är de nu när de blommar. Väldigt trevligt att komma innanför dörren när de står där på golvet. Dock tycker inte min sambo att placeringen är lika bra som jag tycker. 


måndag 17 september 2012

Thetime som blev måndagsmiddag


Har känningar i min hals och en väldigt hektiskt vecka framför mig. Resten av denna Måndagskväll tänker jag ägna åt att läsa nya Damernas och se om jag hittar något nytt, spännande magasin i ipaden. Till mat blir det rester som står i kylen och på TV:n X-factor. Dock måste jag packa för i morgon bär det av till Skåne. Känns väldigt udda att bo på hotell i den staden som har varit ens hem under många år. 

Update: Precis efter jag hade skrivit detta så gick jag ut och gick en minipromenad. Då ringde sambon och fick ner mig på stan. Det blev en trevlig Måndagsmiddag på mysiga Merlot. Nu är klockan knappt halv 10 och jag är färdigpackad inför morgondagens färd till Skåne. 




Hemnetspaning

Just nu ligger denna fantastiska lägenhet ute till salu på hemnet. Otroligt fina strukturer, dubbeldörrar och så fina fönster att jag smälter lite. Att sedan läget är perfekt, om man inte som vi har två bilar, gör inte saken sämre. 

Denna hittade jag när jag satt och gjorde min sedvanliga hemnetrunda igår kväll. En helt vanlig söndag med andra ord. Ett annat objekt jag hittade då, som har legat ute tidigare oxå är detta. För den väldigt händiga som vi bo i Nordvästra Skåne och drömmer om ett litet slott. 





söndag 16 september 2012

Miss Sophie och resten av helgen

Åter igen får mina instagram bilder stå för dokumenteringen för helgen som gått. Igår morse kom min fina vän Ulrika och hälsade på från Malmö. Då började vi med finfrukost hemma hos oss. Sen gick vi många timmar på stan. Givetvis med besök på Artilleriet, Floramor & krukatös och alla mina favoritbutiker. När klockan slog 12.00 bankade vi på Avalons port för första vinglaset i solen. 


Efter en lång dag på stan och lite vila hemma så väntade middag på Miss Sophie. Otroligt genomtänkt är den restaurangen. Från inredningen till den hjärtliga servicen och vidare till grafisk profil och presentationen av maten. 

Vi började med att dela två förrätter på tre. En charktallrik som bland annat innehöll den mest fantastiska tryffelsalami samt en Foie gras. Båda två trevligt presenterade på plankor. 


Till huvudrätt så valde vi "Sophie´s choice". En stor planka med massa gott kött och till det ett gäng grytor och kastruller fyllda med olika sorters poatis, såser och grönsaker. Ett familjärt och väldigt trevligt sätt att servera maten. Med på bild kom även får fördrink som var en het variant med chili i. 

I min bok får Miss Sophie högt betyg, seglar upp som solklar favorit på avenyn som genomgående håller väldigt hög kvalitet. Ett extra plus till personalen som kändes genuint trevliga. Och det förtjänar många plus. 


 Avrundade helgen på samma sätt som jag alltid gör när det är besök från sydliga breddgrader. Med räkmacka på Långedrag Värdshus. Även om mackan är väldigt god så är det för den fantastiska miljön jag mer än gärna åker dit väldigt ofta. Det passar verkligen mig. 50 nyanser av vitt...






fredag 14 september 2012

Tid för avkoppling och middag


När vi kom hem gjorde min sambo en grym lasange. När vi lyssnade på Lotta Lundgrens sommarprogram så sa hon att en lasange är ett bevis på kärlek. Och det känns ju väldigt fint att vara älskad.  Som nu står för att svalna innan resterna åker in i frysen för perfekta matlådor som jag ska ha när jag börjar ha med mig mat till kontoret ibland. Lite crustader till förrätt och nu efterlängtade väldigt lugna timmar på soffan. Lugna Fredagar behövs verkligen efter hektiska veckor som denna. En kväll för reflektion och kvalitetstid med sambon. 

I morgon kommer min fina vän Ulrika till Göteborg. Tjejmys, shopping, vin och skratt står på schemat. 
Ett väldigt, väldigt efterlängtat besök. 



Dagens inspiration

Denna bilden har jag ramlat över ett par gånger nu och eftersom jag just nu är i min oranga period så hamnar den idag här. Grått och orange är ju onekligen väldigt fint ihop och precis såna boxar skulle jag vilja ha som förvaring för massa småsaker. Snyggt och enkelt att hålla ordning och reda. 



torsdag 13 september 2012

Hemma hos oss

Vi bor på första våningen på en ganska trafikerad gata. Det är dock en halvtrappa upp men det är ändå en hel del insyn. Tidigare har vi haft nedrullat stora delar av dagen vilket inte är så trevligt. Sedan en vecka tillbaka sitter det nu sådana här gardiner i både sovrum och vardagsrum. De är nästan alltid fördragna och här i vardagsrummet är det tre längder så att man kan skapa en illusion av bredare mellanrum mellan de stora fönstrerna om man vill. Gardinerna både här och i sovrummet går från vägg till vägg och tak till golv. Jag tycker om det då de skapar ett lugnt och enhetligt intryck. 





onsdag 12 september 2012

Kvällens middag


En bra dag på jobbet, en powerwalk och lite hemmafix och nu middag. Är gräsänka ikväll så en sallad av vad jag hittade i kylen blev kvällens middag. Stekt halloumi, coppa, blandade grönsaker och avocado. Till det världens godaste balsamvinäger från Modena. 

Matbordet har även fått nya blommor idag, mitt-i-veckan-blommor är de bästa blommorna. 



Orange inspiration

Kuddar från Afroart, Åhlens och missoni. Stol Eames, klänning Greta, bricka okänt, ljus voluspa, skrivbok bookbinders och ask Hermes. 

Jag gillar orange som accentfärg, framförallt på hösten. Jag funderar allt mer på om det är den färgen vi ska ha hemma för att byta av allt svart och vitt. Missonikudden nere i höger hörna har vi som pläd och den har lite orange i sig. Jag vill helst inte ha rosa som accentfärg då jag tycker att det är lite väl kvinnligt och hemma hos oss så håller vi på könsrollerna.


Säsongsskifte

Här kom en instagram bild från min klädsel igår. Idag är det boots som gäller. Det känns som om dagarna i bara ballerinaskor börjar gå mitt sitt slut. Precis som dagarna med endast kavaj som jacka. I helgen åkte sommarkläderna ner i källaren. I veckan ska höstjackorna in på kemtvätt. Inför nästa år ska det göras när säsongen är slut och inte när den börjar. 

I övrigt så känns denna veckans schema lika uppbokat som föregående vecka. Och nästa veckas. Det är dags att börja planera in lite obokningsbara dagar och framförallt helger. Den här tiden på året lämnar onekligen väldigt lite tid för spontanitet. Inte för att jag har så mycket emot det. Just spontanitet är väl inte så starkt förknippat med mig. Om jag tänker efter.


tisdag 11 september 2012

Dagarna som gått

De senaste dagarna har jag ätit brunch, gått och fnittrat som små barn på stan, shoppat, längtat efter premiären av "Dumma mej 2", ställt klockan på väckning 04.25, satt mig i bilen kl 05.00, tagit flyget  till Stockholm okristligt tidigt, åkt hem till Göteborg igen, skrattat åt dumma mig igen och sen har två dagar gått. Bara sådär. Och jag har en känsla av att resten av veckan kommer att gå i samma rasande tempo. Bara sådär.


söndag 9 september 2012

Dags för brunch

Bild Pinterest


Hade en trevlig kväll igår med goda vänner på Trädgårn´s uteservering. Eftersom ingen av oss är några större fan av att stå och trängas så var det precis lagom för oss att sitta på uteserveringen och dricka vin och höra Timbuktu, Teddybear STHLM, Adrian Lux och Rebecca & Fiona på behörigt avstånd.

Snart är det dags för oss att möta upp goda vänner för en brunch, eftersom jag precis varit ute och gått en lång promenad så är jag jättehungrig nu. En härlig Söndag står på agenda helt enkelt.

lördag 8 september 2012

Effektiv Lördag.


Klockan passerar i skrivande stund 14.00 och jag har redan varit ute på en timmes powerwalk, ätit frukost, storstädat hela lägenheten, gått ner med massor av sommarkläder i källaren och läst senaste numret av Resumé. Det kallar jag ganska effektivt faktiskt. Nu tycker jag att sambon kan komma hem så att vi kan bege oss ut. Ikväll väntar spelningar med Icona pop, Timbuktu, Adrian Lux mfl. 

Ha en fin Lördag!


fredag 7 september 2012

Alla äter fisk i Göteborg


Igår hade vi mina föräldrar på middag. Och som sig bör när man har tillresande gäster i Göteborg så stod det fisk och skaldjur på menyn. Sambons förträffligt goda fisksoppa med vitlöksbröd bjöds det på. Ett iskallt Riesling i glasen. Som vanligt när vi närmar oss hösten så står soppor och grytor väldigt högt upp på listan på maträtter som jag känner ett extra sug efter. 


torsdag 6 september 2012

Krispigt värre


I morse när jag gick till jobbet så kände jag den krispiga höstluften. Solen sken och luften var så där hög. Det var en väldigt, väldigt fin morgon. Om detta vädret håller i sig så är jag väldigt sugen på att grilla korv i skogen. Gå långa promenader och plocka svamp. Det är sånt som gör hösten fin i teorin. Sen att det mest regnar och blåser kan vi just nu bortse från. 

Nu dags att ta tag i kvällens middag, mina föräldrar är i Göteborg och kommer på middag. Vad det blir får ni se i morgon men Fisk känns ju lämpligt i staden på G. 

onsdag 5 september 2012

Ännu en Greta

Det finns nog ingen som läst min blogg ett tag som missat att mitt hjärta slår ett extra slag för Gretas underbara klänningar. Att en av höstens färger är marinblått gör inte saken sämre. Favoritklänning i en av mina favoritfärger. Det kan ju knappast bli bättre. Det måste verkligen bli en Greta i höst. Min garderob behöver fler tidlösa klänningar för alla tillfällen.


Bild: Greta shop