lördag 31 december 2011

Vackraste hemmet

Innan jag tar tag i min själv med mina nyårsbestyr så måste jag vara visa denna lägenhet som nog är det vackraste hem jag sett. Det ligger i Malmö och jag har tidigare bloggat om en annan lägenhet i huset som var till salu. Inredningen i denna lägenhet skulle jag tagit rakt av och bordet i matsalen är precis ett sånt bord som jag blev kär i på Artilleriet och som även finns på Olsson och Gerthel. Gillar hur porslin kommer fram på ett marmorbord och ger liv till en väldigt enkel dukning.

Artikeln läser ni HÄR och jag blev, precis som lägenhetens ägare helt förälskad i alla underbara speglar på den fantastiska marknaden Clignancourt i Paris.  Jag är ju, som frekventa läsare vet, på jakt efter en gigantisk guldspegel och att bila ner med släp till Paris börjar kännas som en väldigt vettig idé.

Kan bara instämma med Simplicity. Skånes vackraste hem. Minst.




http://blogg.addsimplicity.se/

Gott slut och en fantastisk början

Idag önskar jag er alla ett fantastiskt slut på 2011 och en ännu mer fantastisk start på 2012. Nyår, något som för mig, och många andra, är en dag med som jag inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till. Å ena sidan är det en vemodig känsla, ännu ett år har gått och det är ett år som aldrig kommer tillbaka. För vissa så är det med glädje som ett år är förbi. 

2011 för mig är ett år jag kommer att minnas med glädje. Ett år i arbetslivet som varit väldigt bra men med en turbulent avslutning. Ett år som privat kan sammanfattas med harmoni och kärlek där jag även lärt mig att tycka om Göteborg och lärt känna många fantastiska människor. Ett år där jag lärt mig andas.

Jag har en del mål för 2012 och de är mina helt privata mål som gäller både privatlivet och yrkeslivet. Det övergripande temat är välbefinnande, både fysiskt och psykiskt. 

Idag önskar jag er en fantastisk kväll med denna bild tagen i London i höstas.

Ha hand om er, 

Emma

fredag 30 december 2011

Snapshot

Här kommer en tjuvkik på morgondagens outfit. Gillar mina nya skor som jag köpte idag på Raglady. Känns mindre riskfyllt en stilettklackarna jag skulle ha egentligen.

Paljetter, klackar, cremefärgat, nyår.

Dålig matchning



När jag packade inför nyår innan jag lämnade Malmö så tänkte jag nog inte genom min outfit. Efter en julhelg med massa god mat så känns det tajta spetsfodralet mindre lämpligt. Särskilt när man ska sitta en hel kväll och äta massa mat. Det i kombination med ett par skor med 13 cm klack så lämpar sig bäst för att just sitta är ingen bra matchning. Ståklänning ska aldrig kombineras med sittskor.

Därför har jag idag ägnat hela dagen åt att springa i affärer för att köpa en ny klänning. Hade egentligen bestämt mig för en enkel Greta klänning men då fick jag välja mellan en bubbelgumsrosa eller en knallgrön och ingen av dem kändes rätt. Vad som fick följa med hem istället får ni se sen. Det blev faktiskt både klänning och skor och båda är sitt och ståvänliga.

Efter riskspel halva natten och många avverkade affärer och provrum känns en kväll med nagelfix, på spåret och nya tidningar som en vettig Fredag.

Ha en fin sista Fredag på 2011

torsdag 29 december 2011

Håll i hatten

En himla tur att jag gick upp i tid och tog en lång promenad innan busvädret intog Göteborg. Nu viner vinden och regnet smattrar mot rutan. Jag tänder ljus, får undan lite jobbmail och dricker väldigt mycket kaffe i mina julklappsmuggar som tillfälligt hamnat i Göteborg. Inte för att jag inte tycker att min pojkvän ska få ha härliga muggar som rymmer mycket kaffe men en annan färg en rosa tror jag är mer passande. Muggarna är Rörstrands swedish grace och färgen heter ros.

Känns som om kvällens middag och spelkväll är väldigt lämplig sysselsättning en dag som denna då utomhusaktiviteter känns uteslutet.

onsdag 28 december 2011

Dagens rester

Låter denna dagen fortsätta att gå i ett långsamt tempo. Frukost/lunchen är delar av gårdagens rester, dvs en ljummen sallad med pärlcouscous och rostade grönsaker. Igår med lammfärsbullar i tomatsås,  idag med gallerrökt skinka och keso. Keso är något som jag kan äta med sked, numera får det även mig att le efter att jag läste denna status på facebook, "Keso är köttfärssås gjord på mummintroll" 

Planlös Onsdag

Onsdag. Regn. Mörker. Ja, idag känns det som om solen inte gått upp. klockan är strax över 11 och jag ligger i sängen och kollar på Rasmus på Luffen. Borde gå upp men hittar liksom inte anledningen. Vet att jag behöver gå upp och gå ut även om det regnar ute för att annars fungerar jag inte. Hade önskat att jag var en person som bara hade kunnat stanna under duntäcket med mina tidningar, dator och bok och bara bara vara, utan mål och planer för en dag. Utan att känna ångest över att bara vara. En punkt till min lista inför 2012.

bild från it´s All about you/ Fantastic Frank

tisdag 27 december 2011

Lugna dagar

Är ledig i mellandagarna och tillbringar dessa dagar med att ladda batterierna i Göteborg. Denna tisdag har jag ägnat åt att promenera på stan, äta lunch på Avalon, boka biljetter som vi fick i julklapp till West side story, gå i lite affärer och tagit det lugnt. Har planer på att resten av dagen ska gå i samma lugna tempo. Här kommer ett par av mina julklappar och båda dessa är från min pojkvän som är galet duktig på att köpa presenter. 


söndag 25 december 2011

Christmas eve

Framme i Göteborg efter att ha firat julafton med familjen. En mysig jul med helt för många klappar, för mycket mat och många skratt. Bjuder på en mängd bilder från föräldrarna där även min fina systerson Anton fått vara med på ett gäng bilder. I tomtens säck fanns det massa fina saker så som glassmaskin, presentkort, vitrini askar, porslin, en klocka och en ny medlem i min mulberry familj. 

Hoppas att ni njuter av denna juldag och att julfriden infunnit sig. 

















En riktig god fortsättning på julen önskar jag och tomten. 

lördag 24 december 2011

Dan före dan

Lille julafton tillbringade vi med goda vänner. Middag, julklappsspel, vin och massa skratt gjorde årets dan före dan till en förträfflig kväll. Snart är det dags att ta tag i denna julafton och slå in den sista klappen, hämta blommor och sedan åka till föräldrarna. Ha en riktigt god jul och ta hand om varandra. 

Kramar





fredag 23 december 2011

Sedvanlig stress

Jag som tyckte att jag var ute i god tid men ändå så har jag som vanligt gjort det sista nu på lunchen. Sitter nu på ett oerhört lugnt kontor och fixar det sista inför en härlig julledighet. Papper som ska fixas och mail ska fixas. Ikväll är det uppesittarkväll med goda vänner och det där besöket på ICA i eftermiddag ser jag sådär fram emot. Konstigt att det helt plötsligt finns en massa punkter på den att göra lista som för ett tag sedan var tom.

Denna dukningen hade jag satsat på om jag hade haft en svart matbord.

tisdag 20 december 2011

Klappstuga

Efter ett trevligt glöggmingel på en reklambyrå i stan är jag nu hemma, ombytt till myskläder och i högtalarna spelas julmusik. Klapparna till syskonbarnen är inslagna. I alla fall delar, resten ska hämtas på posten i morgon. Deras klappar har faktiskt fött ett ganska rött tema, otroligt men sant. Nu börjar jag snart bli redo för jul. Bara en klapp kvar att inhandla samt en sill och lite julgodis att göra. Måste vara rekord för mig. 

Ha en fin kväll kära läsare. 

måndag 19 december 2011

Underbart vinterljus

Under vintern är vi inte bortskämd med ljus men vilket ljus det är när det väl väljer att visa sig. Ett kallt klart ljus som lämpar sig för fotografering. Dessa foto är tagna under en promenad igår innan julbordet. 

Just nu är det kolsvart ute då jag sitter på morgontåget från Göteborg till Malmö. Som sällskapat har jag fantastiska boken Just kids och min nya spellista i hörlurarna. 

Ha en fin dag, 



söndag 18 december 2011

Julbord för en finsmakare

Har idag avnjutit ett av de bästa julborden jag ätit någonsin. Ett julbord med stort fokus på fisk och där alla råvarorna var de bästa man kunde tänka sig. Vad sägs om Västerbottenbrulé med löjrom, anklever terrine, olika sorters lax, sill och allt annat man kan tänka sig. Att dessertbordet föll mig som inte är något större fan av desserter var ett stort plus. Långedrags Värdshus levererar som vanligt.















Lördagsplock




En lugn Lördag går mot sitt slut. Nu är det grymma musikhjälpen som underhåller oss i bakgrunden, tidigare var det fantastiska "så mycket bättre". Kvällens middag har bestått av plockmat. Ost, tryffelsalami, skinkor, grönsaker och västerbottenostpaj. En fin Lördag såhär en vecka innan julafton.

Hoppas att ni haft en fin kväll,