måndag 31 oktober 2011

Snälla tomten

Jag anser mig faktiskt ha varit riktig snäll i år. Ätit mina grönsaker, gått och lagt mig i tid, inte varit ute allt för sent helt för ofta, varit ganska duktig på att äta frukost och gett mina kära nästan så mycket uppmärksamhet som de förtjänar. Alltså kanske jag är värd en julklapp, om du inte vet vad du ska slå in i ett sådant ljuvligt stort paket med krispigt vitt papper med tjocka sidenband som kan jag ge dig en idé. Denna lampan finns på Artilleriet i Göteborg och den hade passat helt förträffligt hemma hos mig. Så att du vet och slipper fundera så mycket.

Tack på förhand.

Ps. Om du tycker att denna är lite otymplig att slå in så är även DENNA eller DENNA helt superba alternativ.

Bild tagen av mig på Artilleriet i Lördags

En oväntad kväll

Måndag 17.30. Står och inväntar kvällens sällskap för att avnjuta en middag med trevlig dryck för att sedan se en efterlängtad konsert med Rihanna.

Måndag 20.30. Soffan, mjukisbyxor, keso med tillbehör och bubbelvatten. Hårinpackning i håret.  Ibland blir det inte alls som man har tänkt sig. Efter drygt en timmes vänta på arenan fick vi det väldigt tråkiga beskedet att konserten var inställd. När vi lämnade det området där alla vi som skulle till loger stod så möttes vi av flera tusen ovetande personer som som väldigt snart blev förtvivlade. Antiklimax känns som det enda vettiga ordet denna tragikomiska kväll. 


En oerhört glamorös middag och inte ens bästa vattnet styr upp denna måltid.

söndag 30 oktober 2011

Planerar

Sitter och går i genom veckans kalender samt synkar datorn med telefonen och inser att jag har en hektisk vecka. Det brukar alltid se ganska bra ut fram tills jag synkar datorn med telefonen och jag inser att min planering inte alltid är optimal. Förutom galet mycket på jobbet så ska bland annat detta hinnas med. Inga sena kvällar på kontoret med andra ord.

- Rihanna på Malmö Arena
- Ett besök hos min frisör och laga mitt hår som är en smärre katastrof
- Invigning av Marmalaids nya butik
- Två gympass
- En tvättid
- Ett besök hos min nagelfixare

Detta får bli kvällens låt.

Lördagskväll i Göteborg

En Lördag som innehåller strålande sällskap, god mat, kallt bubbel, mustigt rödvin och goda drinkar kan liksom inte bli fel. Anna gjorde mig och pojkvännen sällskap och det serverades en toast skagen med råvarorna separerade, en ljuvlig Beouf Bourginon och krämig ost. Efter denna måltid mötte vi upp fler kompisar på Yaki da och där vi nyttjade den extra timmen åt att dricka drinkar och mingla. 

Hoppas att er helg varit lika mysig.



lördag 29 oktober 2011

En gudomlig måltid

En helg i Göteborg utan att frossa i skaldjur är ingen fullbordad helg om man är skaldjursfantast, vilket jag är. Jag väljer att beskriva gårdagens middag genom att sno de orden som nöjesguiden använde i DENNA recension för en av mina favoritrestauranger i Göteborg. "Jakten på ren hedonism........ Detta är vad gud hade tänkt sig"

På bilden syns mindre än hälften av räkorna pojkvännen köpte igår. Resten kommer att bli huvudingrediensen i kvällens förrätt. Till huvudrätt blir det en klassisk Boeuf Bourguignon som står och puttrar på spisen.

Dagens Göteborgstips

Började dagen med frukost och tidningsläsning i lugn och ro på Le pain Francais och deras lyxfrukost. Efter ett besök på en mässa som inte riktigt var vad vi hade tänkt oss så gick vi en sväng på stan. En sväng vid Magasinsgatan och gatorna runt omkring är alltid värt ett besök och butiker som Artilleriet, Bookbinders och Jens K avverkas nästan varje gång. Idag hittade vi en butik som var helt ny för oss och den var verkligen helt fantastisk. På en innergård vid Kaserntorget ligger Floramor & Krukatös. En inredningsbutik med en del ljuvliga blommor. Rustika varumärken så som House Doctor och en mängd varumärken jag aldrig sett tidigare trängs med udda och roliga inredningsdetaljer. En riktig pärla med andra ord.

Långfrukost inkl långläsning. En bra start på dagen.

Dagens nyfunna favorit









t.v. Fina doftljus för pojkvännen. Perfekt när killarna inser hur mycket pengar vi lägger på doftljus som de tycker är helt onödigt. Då kan ett sådant komma till pass..
t.h. Fina förvaringsboxar 


fredag 28 oktober 2011

Onödigt ljuvligt hos Moltazdesign

Det finns nödvändiga saker som man faktiskt måste ha och sedan finns det de där löjligt onödiga sakerna som är så där fantastiskt söta. Som den här brevpressen i glas från nyöppnade moltazdesignshop. Hur mycket jag än argumenterar med mig själv så behöver jag verkligen ingen brevpress men måste man verkligen behöva allt? Räcker det inte att den borde pryda mitt hallbord?

Roligt om Moltazdesign är att det endast finns ett fåtal av varje produkt, ingen massproduktion och minimal risk för att produkterna ska dyka upp i mer eller mindre alla bloggar och tidningar.

bild lånad från moltazdesign.se

Navigeringsproblem

Efter möten och smärre navigeringsproblem i Göteborg så kändes lite shopping väldigt vettigt. Förstår inte hur ALLA vägar i Göteborg antingen går till Långedrag eller Hisingen, omöjliga stad. 

Klänningen och kjolen kommer från Åhlens och klänningen har jag köpt i ett brunt/svart mönster men den fanns inte på nätet. Kjolen är en tweedkjol med silvertrådar i. Äntligen har jag hittat en champagneskål, dock inte riktigt en sådan som jag ville ha men den funkar tills jag hittar min antika och detaljrika skål. 

torsdag 27 oktober 2011

Noll inspiration

Framme i Göteborg efter en minst sagt händelserik dag. Som om inte dagen varit tillräckligt händelserik så blev den något mer händelserik när jag körde upp från Malmö till Göteborg utan baklampor. Det är visst olagligt vet jag nu. Tur att bilen ska till bildoktorn i morgon när jag avverkar möten här i de goa gubbarnas hemstad. Resten av helgen ska gå i ett lugnt tempo med tid för reflektion och uppladdning.

Har noll inspiration idag så jag ger Er istället dessa tänkvärda ord.

onsdag 26 oktober 2011

Duschfavoriter

Det är ganska märkligt. Jag är väldigt intresserad av kläder men när det kommer till smink och hår fullständigt ointresserad. Jag går inte till frisören förrän jag känner att jag inte står ut med mitt hår längre. Då brukar min frisör och tillika kompis på ett sms i stil med "mitt hår håller på att dö. KATASTROF" eller liknande. Nu har jag sagt till henne att hon måste boka in och ge mig en tid när jag ska infinna mig för detta håller inte. En himla tur att jag har tid nästa vecka annars hade det varit en riktig kris. När det kommer till hårvård är jag nästan lika dålig, efter hot har jag nu lärt mig att göra inpackning en gång i veckan och jag använder Morocaan oil ca 2 ggr i veckan. Dock tvättar jag mitt hår helt för ofta och det blir ca varannan dag. När det kommer till styling är jag extremt lat. Oftast tvättar jag håret på kvällarna och låter det självtorka för att på morgonen dra ett par drag med plattången och tuppera lätt. Dag två blir det nästan alltid hästsvans eller knut i håret. 

När jag var i London insåg jag att jag glömt att ta med schampo och balsam och sprang in på Boots och köpte denna serie som jag verkligen gillar. Vet inte om det är något som frisörer rekommenderar men jag kommer iallafall fortsätta med denna. Duschkrämen kommer från Philosophy och doftar precis som namnet antyder. 

tisdag 25 oktober 2011

Rensning

Kom hem från jobbet efter en riktig mötesdag med ovanligt mycket energi. En snabb promenad och sen bestämde jag för att tömma hela min klädkammare och rensa. Det är jag klar med nu tre timmar och tre ikeapåsar till återvinning samt två påsar till soporna senare. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sjunka ner i soffan, njuta av tidningar som inte blivit lästa och måla mina naglar i detta fina lack. Just nu lyssnar jag på DENNA låt och längtar tills hela skivan släpps på spotify.

måndag 24 oktober 2011

Vitaminkick

Mängder av tända ljus, kanelte och blodapelsin får agera vitaminkick en Måndag som denna då mörkret och kylan görs sig påminda. Efter en start på hösten där vi blivit oerhört bortskämda med ett strålande väder så känns det helt ok. I högtalarna spelas denna underbara låt som jag blev tipsad om i denna ljuvliga bloggen

Både skålen och muggen kommer från Filippa Ks kollektioner för Rörstrand. Blev inspirerad att plocka fram denna mugg då jag läste denna bloggen. 

Måndagsbegär

Inte för att jag egentligen behöver något av detta men oj vad fina saker. Väskan från Decadent har jag fast i brunt och det var ett väldigt bra köp. I Malmö säljs väskorna på bland annat Emilia of Malmö och i Göteborg på bland annat NK.

Svart klänning, Greta, ballerinaskor Footlight, gummistövlar Hunter, handskar Mulberry, svart kappa French Connection, orange väska Decadent,vit och svart Klänning Patouf (säljs på kotyr.se), halsband Bohemian Luxury, cashmere tröja Soft Goat.

söndag 23 oktober 2011

Recept på en enkel Söndag

En Söndag behöver inte vara svårare än så här;

Fräs mängder av lök, vitlök och svamp. Tillsätt mager nötfärs och stek nästan färdigt. tillsätt mängder av körsbärstomater, Muttis krossade tomater, tabasco, chilisås och kryddor efter smak. Häll i en rejäl skvätt vin och låt småputtra så länge som möjligt. Idag blev det ca en timme men ju längre desto bättre. 
Smaka sedan av och tillsätt det som saknas. Kok färsk pasta och häll på riktigt med citronolja och svartpeppar. Servera med en god sallad och nyriven parmesan. 

Det bästa av allt är ju att ett par middagar i veckan är säkrade och köttfärsåsen kan varieras i all oändlighet. Bönor, mer grönsaker eller bara en stor sallad. 

Underbara blommor

Köpte dessa rosor för någon dag sedan då jag föll för färgen. Dessvärre höll inte kvaliteten måttet då de redan idag borde åkt i soporna. Dock ger jag dem ett par dagars konstgjord andning genom att arrangera dem i skålar och små vaser. 

I bakgrunden på översta bilden samt bilden i mitten så står ett bevis på blommor av högsta kvalitet, 2 1/2 veckor gamla hortensiakvistar som står lika vackert nu som då. De har förvisso behandlats med respekt och kärlek och fått nytt vatten ett par gånger och ny snittyta en gång. Dessa skönheterna kommer från min husblomsteraffär Anna Gouteva som även är min hovleverantör när det kommer till det mesta i blomsterväg.  

ljuslyktor i olika varma toner, iittala. Från ittala kommer även den lilla marimekkoskålen. Den vita vasen är ett loppisfynd.

Doftljus Voluspa och hortensian står i en mjölkvit Aaltovas modell större. 

ljuslyktor blandade från Iittala, rosorna är arrangerade i en rosa marimekkoskål.

Överskottenergi



Efter frukost på ett överfullt systrar och bröder så var det dags för pojkvännen att rasta mig. Det kan behövas ibland så att jag får utlopp för min överskottsenergi. En tur till Sibbarp för att njuta av det ljuvliga vädret och de friska vindarna vid havet. Även stranden i Klagshamn fick ett besök där.  Resten av denna dagen ska gå i lugnets tecken. Matlagning, slappa på soffan och bara ladda batterierna.






lördag 22 oktober 2011

Strålande höst

Vaknade tidigt och var ute och gick i det fina vädret innan jag kom hem och drog med pojkvännen på brunch på Rica. Rica har under ett par år varit ohotade på Malmös bästa brunch lista. Dessvärre har deras popularitet gjort att kvaliteten har dalat avsevärt och idag imponerade de inte på mig. Trevligare var spelkvällen med bästa Cecilia och Håkan igår. God mat, många skratt och en stenhård spelkamp. 

Efter en sväng på stan och en stund i solen på lilla torg så dansade jag hem för att inta soffan en stund innan det vankas 25 års fest ikväll. 

Ha en underbar Lördag.



Trenchcoat modell tjockare som är plisserad baktill, HM. Stövlar Scorett, väska Mulberry

torsdag 20 oktober 2011

Multitasking

Ikväll är det en det en himla tur att jag är kvinna. Kombinerar tvätt, hemmafix och jobb. Tända ljus, bra musik i bakgrunden och ett glas vin underlättar kvällens schema. jag förstår verkligen inte vart veckorna tar vägen. Allt för ofta känns det som om mina veckor endast består av måndagar och fredagar. Låter kanske som ett angenämt problem men ibland känns det som om tiden inte riktigt räcker till.

Det är kvällar som denna, när inspirationen tryter och tiden knappt räcker till som det är bra att slänga ihop en enkel tonfisksallad med det som finns i kylen. Idag var det olika sorters sallad, körsbärstomater, avocado och sugarsnaps. Tonfisken har jag blandat med ett par teskedar turkisk yoghurt, tabasco, chilisås och charlottenlök.


onsdag 19 oktober 2011

Bloggpremiär

Efter ett sent men givande möte så sprang jag förbi en blomsteraffär där dessa ljuvliga rosor stod och liksom väntade på att få följa med hem till mig och nu pryder de mitt soffbord. Då jag är sambo denna vecka så får även pojkvännen som även han gillade rosorna göra bloggpremiär. 

Efter kycklingsallad till middag och en genomgång av mailen väntar nu te och ett glas vin under en filt och kanske ett eller ett par parti wordfeud, ska se om jag kan muta pojkvännen att spela mot mig så att jag verkar vara mindre osocial. En lugn kväll mitt i veckan för att återfå energi.




tisdag 18 oktober 2011

Dagens inspiration

En dag när det känns som om solen inte stigit upp och regnet har vräkt ner så får dagens inspiration bli denna fina lampa från Dis. Den ser kanske inte så fin ut på denna bilden men den hänger i den underbara butiken Artilleriet i Göteborg och är bara så rätt, så fin. Hade gärna fått ersätta min PH5 lampa ovanför mitt matbord. 


söndag 16 oktober 2011

Inte som planerat

Trots att helgen inte alls blev som planerat så har det varit en bra helg. Tanken var att jag och pojkvännen skulle åka bort över helgen men eftersom att han blev sjuk så var jag istället ensam i Malmö. Nu har han dock kommit ner då han ska jobba i Malmö i veckan. Ordningen återställd med andra ord. 

Förutom långa promenader och träning så har jag hängt med Jennie och Linda och deras förtjusande döttrar som jag även tagit ca 100 bilder på. Jag tog så mycket kort att jag var tvungen att vila lite i parken. Lördagskvällen bjöd på vin med fina tjejer, drinkar på Rosen, häng på Victors uteservering och  i baren på Koi. 


lördag 15 oktober 2011

Höstens utmaning

Vilken start denna lördag. Började med en timmes powerwalk och sedan en timmes bodybalance. För er som känner mig så blir ni nog väldigt förvånade. Emma på bodybalance, Emma som varken har balans eller koordination. Det stämmer att jag saknar dessa egenskaper och jag är heller inget vidare på avslappning men ibland måste man utmana sig själv och detta var en utmaning, minst sagt. Men jag tror att det ska bli min hösts stora utmaning för det måste gå att träna upp. Så nu ska jag gå på Bodybalance minst en gång i veckan och om inte det ger resultatet så jag verkligen ett hopplöst fall. 

Nu är det dags för en härlig smoothie och dagens tidning innan jag tänkte slå min goda vän Jennie en signal. Känner att jag är sugen på en Frida dos, hennes magiskt söta dotter.

Smoothie gjord på kokosyoghurt, färska hallon, banan, lättmjölk och citron.

fredag 14 oktober 2011

Ton i ton

Jag har många intressen och är egentligen intresserad av allt som rör färg och form. Kläder, konst, inredning, design. Ja, listan kan göras lång. En sak jag däremot inte är särskilt intresserad av är smink. Jag hade önskat att jag bara kunde sätta på mig en mask när jag går upp och så var det klart. 

Var dock tvungen att införskaffa nya ögonskuggor och gick in om Make up store på vägen från mitt garage. Visst är jag kreativ när det gäller färger....

Den perfekta klänningen

Jag har sagt det förr och säger det igen. Gretas klänningar är verkligen de perfekta klänningarna. Eller till utseendet är de perfekta men klänningar som ska kemtvättas försöker jag undvika så långt det går, i alla fall om de är den perfekta klänningen till både fest och vardags som jag vill använda ofta. Men titta på denna sagolika rygg, den är nästan värd ett klippkort på kemtvätten.

Denna klänning säljs bland annat på fina webbshopen kotyr.se där jag även lånat bilden.

torsdag 13 oktober 2011

För att jag är värd det

För andra gången på samma vecka använder jag en identisk rubrik men belöningar till sig själv är viktigt. Blommor en tisdag eller ett par härliga hallon och två rutor god choklad fylld med citronkräm efter att ha städat och rensat ut två blåa ikeapåsar med kläder, skor och annat som inte fått lämna garderoben på ett bra tag. Det är befriande att rensa. Tycker inte ni det?

Kvällens middag

Ingen överraskande middag idag direkt. Ibland är det bra att ha kylen full av goda grönsaker så att det är enkelt att slänga ihop en middag. Blandade salladssorter, tomat, avocado, nykokta rödbetor, kalkon och mozarella fick bli denna torsdagskvälls middag. En kväll som i övrigt går i tvätten och hemmafixandets tecken. 

onsdag 12 oktober 2011

Vilken sopponsdag



Jag och min kära vän Louise har blivit sålda på kokboken Om jag var din hemmafru. trevliga recept som presenteras med glimten i ögat och magiska bilder. Vi har bestämt oss för att laga oss i genom den. Idag var det dags för del 1, Randig morotssoppa med vanilj.

  • 1 kg morötter
    50 g smör
    ½ tsk kanel
    ½ tsk vaniljpuder
    1 ½ dl färskpressad morotsjuice 
    1 ½ msk lönnsirap
    1 citron
  1. Skala och skär morötterna i bitar, lägg i kastrull och häll på vatten så att det täcks. Lägg på lock och koka morötterna ordentligt mjuka.
  2. Mixa morötter, vanilj, kanel och smör till puré, späd till lagom soppkonsistens med det smakrika kokvattnet. Smaka av med salt. Håll soppan varm.
  3. Vispa ihop morotsjuice, lönnsirap, zesten av hela och saften av halva citronen. Häll ned i den varma soppan och rör försiktigt ett varv med slev så att de två morotssopporna blandas lite – men inte helt. Sleva upp på tallrikar och servera.
Vi serverade med ett gott franskt lantbröd och rostad parmaskinka. Till dessert blev det hallon med turkisk yoghurt blandad med äkta vaniljpulver, pudrat med lite florsocker. 

På bilden i kokboken var  soppan betydligt mer randig. Kan vara så att författaren har övat lite mer än vad vi har gjort.

träbricka  och skål till flingsalt Alvar Aalto iittala, iittalas lilla ask får agera smörbytta.