söndag 31 juli 2011

En update från bästkusten

Vad tyst jag har varit här på bloggen på sistone. Det har lixom hänt så mycket roliga saker så jag har inte haft tid att blogga. Befinner mig nu i Göteborg och har gjort det ett par dagar. Man kan ju sammanfatta de senaste dagarna med ord som strålande sol, iskallt rosé, färskaste skaldjuren och bästa sällskapet.

Massvis med skaldjur som jag och syrran mumsade på i Torsdags. Efter en himla massa rosé och champagne så hamnade vi senare på Loccateli och Lounge.

I fredags så låg vi och solade ute i Långedrag och åt en av Sveriges bästa räkmackor på värdshuset. 

Som för övrigt är en magiskt vacker plats. Såhär ser en av verandorna ut. Utomhus så sitter man bekvämt  i soffor med fladrande skira gardiner omkring sig med havet som utsikt. 

Ett av mina absolut bästa Göteborgstips. Fredagen fortsatte sedan med att Cecilia intog Göteborg och vi var och käkade tapas och sedan var det fullt ös på Port du Solei men bilderna därifrån finns i min andra kamera och till den har jag ingen sladd med mig. 

Denna mäktiga båt la till bredvid oss igår ute på Marstrand. Otroligt vackert är skeppet "tre kronor".

Helgen avslutades med Båtfest och utgång på Marstrand med ett skönt gäng. Behöver jag säga att vi tar det väldigt lugnt idag?

onsdag 27 juli 2011

Vindåkra gård

Efter en skön dag i solen så besökte jag, Karro och Cecilia fantastiska Vindåkra gård för lite shopping och en fika på deras lummiga innergård. Vindåkra ligger på vägen från Malmö till Tygelsjö och är alltid väl värt ett besök för shopping, fika eller en bit mat. Idag lockade stranden nog mer än shopping så att vi var näst intill ensamma. Efter rea-shopping så blev det en snabbfika och sedan ytterligare en på mina släktingars fantastiska gård.

Denna bild är plockad från Vindåkras hemsida och med tanke på körsbärsträdet så är det nog tagit något tidigare på säsongen.

En skir, underbar blus från Eliza & Phi

Tunika från Malmöbaserade märket  Smooph

Med ett vakande öga

Jag trodde aldrig att jag frivilligt skulle ta in en Buddha i mitt hem men nu är det gjort. Denna stenbuddha står nu och håller ett vakande öga på mig. Det är aldrig för sent att ändra åsikt. 


tisdag 26 juli 2011

Produktiva Tisdag

Vilken produktiv dag jag haft. Började dagen med 90 minuters powerwalk i det fina vädret. Sen gick jag och handlade ingredienser till en sallad. Hem och fixade till en smoothie och gjorde sallad för att ta med till stranden. Som sällskap på stranden har jag haft en bok, nya Elle mat och vin samt sommar i P1 i form av underbara Clara och Jonas Jonasson. Bäst hitintills i år tycker jag att Mark Levengood är. Följt av Henke Larsson och Underbara Clara. Vilken är er favorit??

Var hemma vid 18.30 och sedan dess har jag gjort en grönsaksoppa som nu ligger i frysen, sallad till middag, städat och kollat på Allsång på Skansen. 
    Basen till min soppa. Paprika, massa tomat, citron, lök, chili och vitlök som får rostas i ugnen ca en      timme. Sen mixar jag grönsakerna med vatten, grönsaksbuljong, basilika, tabasco, salt och peppar. En stor laddning ligger nu i portionsförpackningar i frysen. Perfekt efter en stressig dag på jobbet. 

Kvällens middag blev inte soppa utan sallad med vattenmelon, fetaost, edamamebönor, kalkon och ägg

Semester kan verkligen se väldiga olik ut dag från dag men det finns en tjusning med det...


söndag 24 juli 2011

Segling Dyrön

Sista kvällen på vår minisemester tillbringade vi på lugna Dyrön. Middag på Dyrö Krog som bjöd på superb mat följt av en grym spelning av Ebbot och Magnus Carlsson. 






En lite mörkare värld

Regnet vräker ner och termometern visar på 15 grader. Visst att man ska vara positiv men ibland är det svårt. Trots vädret är det inte det som sprider den dystraste stämningen. Det som händer i vår värld och nu i vårt grannland får mig att tvivla på mänskligheten. Hur kan en mans verk få sådana enorma konsekvenser? Hur kan en mans idioti förstöra så många människors liv? Så många unga liv? Så många ungdomar som det enda de gjort är att engagera sig, något som i allra högsta grad bör premieras. Fruktansvärt.

Ett blogginlägg som retorikern Elaine  Bergqvist skrev igår bör läsas. Hon har en väldigt viktig poäng där. Man var snabb med att peka ut islamistiska grupperingar. I det fallet dömer vi en hel grupp. När det sedan visade sig vara en ensams mans dåd med hat som ett troligt motiv. Då är det plötsligt en mans verk. Just nu bör alla partier och personer med främlingsfientliga åsikter som är väldigt snabba att dra väldigt snabba paralleller mellan terrorister och muslimer önska att deras omvärld inte är lika snabb och krass i sitt sätt att döma.

Igår var det ingen vanlig dag utan min födelsedag. Detta firades i lugn och ro med pojkvän och föräldrar. En sväng på Österlen för att mumsa på pizzor på Fridens och middag hos mamma och pappa igår kväll. Av naturliga skäl så bjöd gårdagen även på en hel del TV-tittande och pappa, som fyller år den 11 september konstaterade att även min födelsedag är en mörk dag. Dock fyller jag 23 och inte den 22 men det var den 23 världen vaknade upp till omfattningen på det fruktansvärda som hänt.

fredag 22 juli 2011

Segling Mollösund

Jag är ingen bohuslän novis men mina tidigare upplevelser har främst bestått av turisttäta orter som Smögen, Marstrand, Fjällbacka och Hunnebostrand. De senaste veckorna har jag fått uppleva en rad underbara platser som givetvis under denna tiden på året har en hel del turister men inte alls på samma nivå. Mollösund har seglat upp som en av mina favoritpärlor i Bohuslän.


En krog helt i min smak. Dessvärre var inte maten så bra som namnet gav en hint om.


Göteborgs humor när den är som bäst

Har fått höra att bara skåningar och stockholmare äter skaldjursplatå så för att passa in så följer jag strömmen och väljer räklåda.

Utsikt från utsiktplatsen


Typ världens bästa namn på en gata

Dessert på Emmas när vi satt och lyssnade på ett 60-tals band.

torsdag 21 juli 2011

Segling del 1

I måndags begav jag och pojkvännen oss ut på en minisemester. Fyra dagars segling. Då min pojkvän är från Göteborg och där seglar man innan man lärt sig krypa så är han väldigt seglingsvan. Det är inte jag. Så mina ansvarsområde under dessa dagar har därför bestått av fendrar, restauranger och fotografering. 
Fantastiska dagar har det i vårt vackra land. Bohuslän är en pärla som tar andan ur en. Här kommer ett gäng bilder från färden från Tjuvkil till Mollösund. Fler bilder kommer...

Utanför Klädesholmen

Tänk att sitta här med sitt morgonkaffe.

Ett riktigt drömhus på första parkett i Kyrkessund


Ännu ett annat hus med ett läge som är oslagbart.

måndag 18 juli 2011

Färgsprackande vitaminkick

Värme, ledighet, brunbrända ben, rosé, grillning, sommarplågor, varma kvällar, evigt tjat om väder, varma bad, mygg och att vakna av sig själv. Listan på vad som är sommar kan göras lång men en sak som känns så där fantastiskt lyxig är den superba kvalitet på svensk frukt ock grönsaker. Tomater i alla dess färger och former är något som jag har svårt att låta bli när jag är och handlar. 


söndag 17 juli 2011

Gunnebo slott

Det är inte lönt att klaga på vädret men jag måste ändå ställa en fråga. Hur mycket vatten kan det finnas i molnen egentligen och hur mycket moln kan det finnas?

Dock trotsade vi vädret och tog lunch ute på fina Gunnebo slott. Miljön var dock betydligt finare än vad maten var god men det var ändå värt ett besök. Resten av dagen har vi gjort väldigt lite. Surfat, kollat på dokumentärer och bara tagit det lugnt. Nu laddat jag mentalt för morgondagens segling.







Lika som bär

Mamma Mu och Emma. Emma och Mamma Mu. Inte helt lätt att se vem som är vem?

lördag 16 juli 2011

Sjöbaren Haga

Jag är i Göteborg. Då äter man skaldjur. Punkt slut. Ikväll har vi varit på mysiga sjöbaren i Haga och frossat i skaldjur. En väldigt trevlig restaurang med en urmysig innergård och en meny som är nom nom nom. Dock har jag så ont i fötterna att jag avböjde Irish Coffe på Björns bar för att åka hem, ta på myskläder och kolla på film och äta choklad. 



Mojitos i stora lass

En bra festkväll behöver inte vara svårare än så här:

 en sol
en bra uteservering
goda vänner
världens största Mojitos
väldigt långa sugrör

Resten brukar lixom lösa sig själv. 


fredag 15 juli 2011

Paus och boktips

Tillbaka i Göteborg efter ett par dagar på landat. Har tvättat och städat pojkvännens lägenhet. Idag har jag haft en veckas semester och jag känner att lugnet börjar infinna sig. Dock har det fortfarande inte gått en dag då jag inte läst och svarat på mail. Tror att det är dags för en välbehövlig break. Pojkvännen är på jobbet och jag ska nu äta scramble eggs, dricka kaffe och sjunka ner på soffan och läsa Yourlife. För övrigt så är Yourlife en av mina absoluta favorittidningar just nu och jag anser mig vara lite av en expert på området då jag prenumererar på sju tidningar just nu. Främst på temat mat, inredning och mode. Jag gillar att Yourlife sätter mäniskor i fokus och skrapar lite mer på ytan än andra tidningar i genren.

Beställa lite böcker ska jag också göra. Några tips på böcker som ska läsas i sommar?

torsdag 14 juli 2011

Lite Kalabalik

Klickade nyss hem detta fina armband från Lite Kalabalik som har hur många fina armband som helst till riktigt bra priser. Det ösregnar ute så jag sitter i soffan, tittar ut över havet och surfar för att inspirera mig själv. Rätt mysigt även om jag givetvis skulle vilja tillbringa dagen på stranden.

Tjolöholms slott

”Det var som att träda in i en sagovärld, så fullständigt olikt allt annat jag dittills skådat”
Gustav Anker 1904

Eftersom de senaste dagarna inte bjudit på det mest optimala sommarvädret så har jag bytt bokläsning i en solstol mot andra aktiviteter. Igår var min tanke att jag skulle åka på loppis runda men efter två loppisar som inte motsvarade mina förväntningar så gav jag upp. Jag valde istället att besöka Tjolöholms slott utanför Kungsbacka. Strosa i parken, titta på den underbara miljön och den spektakulära arkitekturen. Lagom tillbaka i Frillesås kom solen och boken kom fram. Kvällen bjöd på grillning och sedan ett parti risk.