tisdag 31 maj 2011

Pimpad balkong

Folk som ser min balkong brukar nästan höja på ögonbrynen. På ca 2 Kvm finns nästan allt. Blommor i balkonglådor, olivträd, örter och ljuslyktor. Det enda som saknas är egentligen någonstans att sitta. Det är pojkvännens projekt att åtgärda med en sittbänk. Men just nu är det mest en blomsteroas.




En sen efftermiddag med nästan allt

Efter en dag där timmarna och min agenda inte riktigt matchade så var en sallad och bubbel i västra hamnen med bästa Anna och senare Cecilia extremt välbehövligt. Dessvärre så var inte riktigt vädergudarna på vår sida. Hur kan temperaturen sjunka 10 grader på en timme? Vi slapp regn och vi var väldigt ensamma i västra hamnen, det gäller att se det positiva!


måndag 30 maj 2011

Koka kaffe, vispa grädde - Hotshot, hotshot

I Lördags var ett gäng goda vänner här för att umgås, äta goda tilltugg a la Emma, dricka hotshots, vin och dansa till gamla klassiker. Pojkvännerna lämnade oss under ett par timmar för att kolla på fotboll på puben runt hörnan. Att även vi kollade på fotbollen var inte anledning nog för dem att stanna. Kan vara så att de behövde en paus från Spice girls och rosévin. 




Kvällens middag

En sallad med tonfisk, ägg och massa grönsaker känns som en passande middag en varm måndag efter en låång dag på kontoret. Nu står lite kvällsjobb på schemat. 

Underbara pioner

Min favoritblomma utan konkurrens är pioner. Något som mina vänner uppenbarligen vet om då jag fick pioner i mängder i Lördags när jag hade massa glada vänner här. Tre magiska buketter står ståtligt i olika vaser. Nästa så att jag inte vill lämna mitt hem utan bara sitta och titta på dessa underverk. 




fredag 27 maj 2011

Älskade Fredag

En fredag som denna då himmeln varit täckt av mörka moln och veckans oerhört hektiska schema tagit ut sin rätt känns en lugn hemmakväll med världens bästa pojkvän som en bra plan. Dock är vi inte jättesynkade i alla läge då både han och jag kom hem med blommor till mig. En god middag, gott vin, slappa på soffan och bara vara. Svårare än så behöver det inte vara. 

Dessa rosor köpte jag i den fina blomsteraffären Botanik som ligger i Holmgången.

Min favorit, Pioner kom pojkvännen med. 

Kvällens förrätt. Sparris, parmesan, citron och jordgubbar. Nom Nom.

En av mina absoluta favoriträtter. Varmrökt lax från Johan P, svenska mini nypotatis, romsås och sallad bestående av sugarsnaps, olika sorters tomater samt spröda morötter. 

Kvällen vi helst vill glömma

Tisdagen var en mörk kväll för oss som gillar fotboll. En kväll där kärleken till fotboll fick se sig besegrad av de som ser våldet som en sport. Kvällen började dock förträffligt innan mörka moln drog in över en himmlesblå stad, innan en fantastisk debrykväll förvandlades till en kväll som skulle präglas av våld, hat och leda till en debatt om fotbollshuliganer. Dock vill jag fylla 90 % av MFFs fans för den inramning som de gång på gång ger oss som går på matcherna.

Började eftermiddagen med smörrebörd, vin och trevligt sällskap på Johan P.

Syrran knäppte denna bild på mig. Såhär i efterhand något ironisk.

Tifo när det är som bäst!

måndag 23 maj 2011

En rofylld måndag

Jag anser att varje dag i veckan har sin charm, måndagar är den dagen då jag helst spenderar med fix och trix hemma. Inte några planer, bara vara. Städning står på kvällens schema och jag kan tycka att det är rofyllt när resten av veckan är fylld av aktiviteter. Satt kvar en stund på jobbet och fick undan massa saker och nu har jag precis ätit omelett. Jag lovar att den var godare än vad den var fin.


Omelett gjord på ägg från min kollegas höns, skinka, parmesan, rostade pinjenötter, pesto och sallad. Nom nom. 

söndag 22 maj 2011

Dagens sanning

Rips raps

Ett av våra mål för helgen var att se raps på nära håll. Något pojkvännen aldrig sett säger han. Dock är han fortfarande besviken för att han inte fick springa i den men närmre än så här kommer man knappt. 
Även underbara Vindåkra gård besöktes igår. 



Dopade blommor

I veckan köpte jag blommor, en sorts gigantisk Pion skulle jag vilja ha det till. De ser i alla fall ut som pioner innan de slår ut. Nu är de gigantiska och fantastiskt vackra. Jag köpte sex stycken men fick ha de i två olika vaser då de inte fick plats i en stor Aalto vas.  Någon som vet om det är en pion eller vad det är?

De två översta bilderna är tagna i Fredags och de två understa idag. De har gått från ceriserosa till aprikos.




Söndagsfrukost

En lång frukost, en dag utan direkta planer, sol och bästa sällskapet är ett helt förträffligt sätt att avsluta en skön helg. Helgen började på sätt och vis redan i Torsdags då det minglades och bubblades på Opera Grillen där Lindahls bjöd på sin sommarfest som även detta år blev en strålande kväll.


onsdag 18 maj 2011

Matsnobberi

Jag är fullt medveten om att jag är lite av en matsnobb. Eller snobb tycker jag är fel ord att använda men jag vill veta vad jag stoppar i mig. Igår la en kollega upp en bild på Felix remoulad sås och frågade om vi visste vilken huvudingrediensen var. Jag visste inte då men nu vet jag. Det är vitkål. Resten är vatten, aromer och E-ämnen. Känns vettigt att stoppa i sig.

Min kollega tog med sig ägg från deras höns. Jag har nyss gjort en majonäs på två av de äggen och kallpressad rapsolja från Österlen. Färgen är härligt gul och jag vet precis vad där är i den. Om det gör mig till en matsnobb så tänker jag stolt bära det epitetet. Tyvärr blev den lite lös, skulle haft lite mindre olja i. Övriga ingredienser är vitvinsvinäger, salt, vitpeppar och Dijonsenap.

tisdag 17 maj 2011

Veckans lista

En lång dag på jobbet. En tuff men givande start på veckan. Ett hem där påsar från förra veckans garderobsrensning står i hallen och stirrar på mig. Berg av tvätt som måste strykas. En massa måsten men ingen ork.

Ungefär så jag känner idag. Har tagit mig tid åt att göra en grovrensning i min mailbox ikväl. Jag brukar göra det när jag känner mig stressad. Det och listor. Det får mig att känna ett lugn. På min att göra lista inför resten av veckan står förutom massa jobb bland annat:


  • Tvätt och storstädning i morgon. Det innefattar även att ta mig an berget av tvätt som måste strykas.
  • Mathandling då min kyl är ett skämt.
  • köpa blommor. Snittblommor är den bästa medicinen mot stress och trötthet. 
  • Lindahls sommarfest på Torsdag.
  • Spika helgens plan. Malmö eller Göteborg är den ständiga frågan.
  • Maila och ringa mina vänner som jag är helt för dålig på att höra av mig till.
  • Morgonprommisar onsdag och torsdag. (med tanke på punkt 4 så är Fredag lite väl optimistiskt).
  • Lämnar åtta kavajer till kemtvätten.
  • Lämnar kläder till insamling.
Nu ska jag lägga mig i sängen, läsa Damernas, Elle och Sköna hem som fortfarande ligger ouppackade.  Hade en tanke på att börja läsa "Extremely loud & incredibly close" men just nu känns lättsamma svenska tidningar som en bättre plan.


måndag 16 maj 2011

Vilken dag....

Dagen började med att klockan ringde 5.00. 5.25 satte jag mig i bilen och körde från Göteborg till Malmö. 7.50 så var jag framme på en öde parkering någonstans i Malmö, 30 minuter för tidig till dagens första möte. Sedan har dagen fortsatt i 120. Avslutade med att hålla ett föredrag för Malmö nyföretagarcentrum tillsammans med en grym kollega, Calle.

Om jag är trött nu? Är jorden rund? Sover Dolly Parton på rygg?

Bild av Pontus som även han var med. 

Vita toner för fest och vardag.

Denna klänning ska finnas eller komma in inom en väldigt snar framtid på HM. Den tänker jag göra plats för i min redan överfyllda klänningsgarderob. Perfekt både på jobbet och på fest. En sån klänning som är perfekt när man går direkt från jobbet till mingel. Det händer ju lite då och då.

söndag 15 maj 2011

Gårdagens festligheter

Igår var det dags för inflyttningsparty och såhär glad såg jag ut under kvällen. Tror att just denna bilden är tagen när jag läst sms från pappa som skrev att Sverige kom trea i ESC.



Mini

Läste i Henricks blogg om Cafe Bruno på Postgatan i Göteborg. Har man så söta utemöbler så är man väl förtjänt av ett besök. Tyvärr regnade så att vi fick sitta inne.

Den blomstertid nu kommer

Pioner, Ranunkel, tulpaner, rosor, liljor. Ja, listan på blommor som ligger på min favoritlista kan göras lång. I ett först mulet och sen regnigt Göteborg har jag idag gått omkring och fotat vackra blommor. Syrenerna blommar för fullt och sprider en ljuvlig doft. Dessvärre kom regnet snabbare än väntat och vi fick söka skydd på en uteservering under markissen.



fredag 13 maj 2011

Konstiga blogger

Igår publicerade jag två inlägg så båda försvunnit. Fler än jag som varit med om det? Det ena inlägget innehöll iallafall två spontanshop från webbshopen Soft Goat som endast säljer härliga cashmereplagg.
Perfekt för svalare sommarkvällar.

Nu har jag intagit Göteborg. Pojkvännen lagar fisksoppa till middag och jag sitter och dricker vin. Jämställdhet när den är som allra bäst.


onsdag 11 maj 2011

I brist på annat

Har haft en hektisk dag efter jobbet. Drygt en timmes promenad, städning av garderober, gått loss med vit sprayfärg och lite städning här hemma. Nu sätter jag mer ner för första gången och ska strax hoppa in i duschen för att sedan gå och lägga mig i ett svalt sovrum och läsa "utrensningen" som är veckan bok.

Bjuder på ett par bilder som jag tagit under mina promenader. Jag går antingen morgon eller kväll fem dagar i veckan och även om mina promenader är i förbränningssyfte så stannar jag emellanåt upp för att ta kort på allt det vackra jag ser. bilderna är tagna med min nya favoritapp instagram. Tack Karin för det tipset!

Eftermiddag på ribban. 

6.30 på bron vin Casino Cosmopol

En nästan utblommad Magnolia i Pildammsparken

Äppleblom (tror jag) utanför stadsteatern

måndag 9 maj 2011

Min helt egna måndag

En bra dag på jobbet. Magiskt väder. En timmes powerwalk med lite utfall och liknande ute på bryggan på Ribban, magträning hemma. En fantastiskt god middag. Nu har jag startat veckan på ett optimalt sätt.

Aurbergine som fått stå i ugnen på låg värme i ca 30 minuter med flingsalt och olivolja.



Till det en sallad med honungsmelon, en lufttorkad skinka från Kroatien (tror jag). Ett tips om man liksom jag äter mycket frukt. När jag skär upp saker som melon, persikor och bär och som jag inte kommer att äta upp så skär jag det i bitar och lägger in i frysen. perfekt för smoothies och så mycket godare är frysta bär och frukter.