måndag 28 februari 2011

Klassisk skönhet

Spenderar denna Måndagskväll med att se sammandraget från Oscarsgalan, läsa Plaza och Plaza Deco och surfa. Älskar fotoböcker och klickade hem denna fantastiska fotobok på en av världens genomtiderna vackraste kvinna enligt mig, Audrey Hepburn. Än idag när jag tittar på bilder på henne så finns det nog ingen outfit som jag inte skulle kunnat tänka ta på mig utan att förändra en enda detalj. Det kallar jag för en riktig stilikon.






Man blir smart av fisk...

...Och det kan ju behövas ibland.

Idag blev det lax med stuvad spenat. En sallad med lättkokta Hari coverts, morötter, oliver och en god citronolja. Nu är jag trött efter en tidig morgon, näringslivsdagen och en hektisk dag på kontoret. Tidningsläsning och våga vägra svara på mail är kvällens avancerade sysselsättning.



söndag 27 februari 2011

Har precis varit och sett The king´s speech. Mycket bra film och om nattens Oscar för bästa manliga huvudroll inte går till Colin Firth måste det klassas som en lika stor skräll som att Linda Bentzing gick direkt till Globen i gårdagens Mello. På tal om film så ser jag fram emot nästa veckas premiär av Black Swan.

Nu dags för solsidan. Tack tv4 play för att ni göra det lite lättare att följa serier.


Sköna söndag

Långfrukost, skidor på TV, tidningsläsning och en dag utan måste. Även om jag under stunder idag velat styra upp avancerade planer har vi inte riktigt kommit till skott. Nu står pojkvännen och gör köttbullar. Jag svarar på mail, kollar på Location, Location, Location och läser bloggar. Vi ska på bio och se The kings speech ikväll. Precis så här spenderar man en kall och mulen söndag i Göteborg. I morgon kör jag till Malmö okristligt tidigt för att ta mig ann en riktigt hektisk vecka. Men det tänker jag inte på nu.

Ha en lugn och skön söndag.

lördag 26 februari 2011

Den femte smaken

En av sakerna som fick följa med oss hem idag var Umami, även kallad den femte smaken. Vad jag förstår så smakar den ingenting utan är en smakförhöjare som ska användas i grytor och såser för att förstärka andra smaker. Ska bli intressant att se om det blir någon smakskillnad men jag känner mig väldigt proffsig och är helt övertygad om att det är detta som kommer att ta min matlagning till nästa nivå. Eller?


En dag i matens tecken

Började dagen med en välbehövlig frukost på Da matteo som är ett av mina favorit caféer i Göteborg. Efter det var det dags för Passion for food mässan. Det var fler än vi som valde att spendera dagen med att frossa i goda oljor, charkuterier, fisk, frukt, bröd och massa annat. Tunga men ljuvliga påsar fick följa med oss hem. Vad vore matlagning utan fantastiska råvaror?
Frukost på Da Matteo.

Finfina chokladpraliner

Marmelader med annorlunda smaker

Frossa i frukt...



Här är alla fantastiska saker vi kom hem med. Vitlöksolja och citronolja, Balsamico med smakerna fikon, päron&nötter, vit tryffel och hallon. Vi köpte även lingonmaränger, supergod sill, kaviar, bönchips med olika smaker, grape och citron läsk i urfina flaskor och Umami.

Hektiskt dygn.

Gårdagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Istället för genrep av melodifestivalen körde jag från jobbet, hem och packa för att sen bege mig till Göteborg en dag tidigare än beräknat. Kvällen bjöd pås en trevlig aw på en rolig thai restaurang vid namn moon thai. Blinkande glas är en sån partyhöjare. Nu är det dags för för matmässa. Bildregn kommer när jag bloggar från datorn.

Ha en fantastisk Lördag.

torsdag 24 februari 2011

Thaistyle

Inser att jag är lite motsägelsefull när det gäller mina principer gällande mat. Idag har jag faktiskt använt mig av halvfabrikat. Små vegetariska vårrullar med Ho sin sås, sweet chilisås och en sallad på Matchesallad, apelsin, hackad koriander, oliver och kidneybönor.

Dock måste jag slå ett slag för dessa vårrullar. Inköpta på Asian trading på Möllan och jag misstänker att det är samma som serveras på mer eller mindre samtliga asiatiska restauranger i Malmö. I vissa fall fall är det inte riktigt värt att göra all mat själv från scratch.

onsdag 23 februari 2011

Konststycket att hålla en blomma vid liv

Kräver mycket omtanke och kärlek. Är ganska imponerad över att jag fått dessa tulpaner att stå sedan alla hjärtans dag. I vanliga fall så står de knappt Torsdag- Måndag. Denna gången har jag dock bytt vatten varannan dag. Kan det vara tricket? Fler än jag som inte lyckas hålla blommor, då främst tulpaner vid liv? Tips?

Inte så snyggt arrangerade men när de är fint arrangerade är detta min absoluta favoritvas till just tulpaner.

När middagsfantasin tryter....

Dagar som idag när min middagsfantasi är lika med noll är det bra att jag ibland är lite förutseende. En fin bolognese lagad med mycket kärlek, färska tomater, rött vin och många timmar på spisen är en perfekt bas att ha i frysen. Idag blandade jag i kidneybönor och till det blev en stor sallad. Dock har jag inte riktigt lärt mig att göra perfekta portionsförpackningar så halva tallriken står oäten.

Om du, liksom jag, vägrar halvfabrikat är det ett väldigt bra tips att röror och grytor i frysen.


tisdag 22 februari 2011

Livet är för kort för att inte älska din vardag

Har suttit i utbildning i två dagar. En sån utbildning som får dig att reflektera, rannsaka och matar dig full av ny energi. Två fantastiska dagar med andra ord. Rubriken är ett citat som var med i sydsvenskan för ett tag sen. Vet dock inte vems det är.

Den vardagen jag älskar ikväll är en kombination av hemmajobb och städning. Allt till denna spellista.

Ha en fantastisk kväll,

Emma

Coctailring

Jag är inte jätteförtjust i mängder av smycken. Däremot gillar jag stora smycken. Gärna halsband och ringar. Dock inte tillsammans. Antingen eller. Den perfekta coctailringen kommer inte helt oväntat från YSL. Oerhört tjusig sak. Bild lånad från Net-a-porter

måndag 21 februari 2011

Köldskadad

Denna dagar går verkligen i köldens tecken. Började dagen med en timmes powewalk. Det var SVINKALLT. Sedan till swedbank stadion för utbildning hela dagen. Trots att jag satt invirad i en filt var det SVINKALLT. Nu ligger jag på soffan och fryser. Vill ha te men det betyder att jag måste krypa ut från filten och det är SVINKALLT. Jag är trött på kyla. Jag tar tillbaka allt om att det bara är att klä sig ordentligt. Snälla vår. Kom NU!

För övrigt har dagen varit super. En inspirerande utbildning är ett ypperligt sätt att starta veckan. Trots att det är SVINKALLT.

söndag 20 februari 2011

Världsmästerskap i salladskomponering

Söndagsmiddagen idag bestod av en sallad a la Emma. Det vill säga med allt och lite till i.
Olika sorters sallad, gurka, tomat, äpple, kyckling, bacon och mina sagolika hemmagjorda krutonger. Honungsdressing till det. Mina sallader serveras alltid på fat och även om jag har mkt saker i så försöker jag hålla färgsammansättningen ganska homogen.





Solstråle

Dagen har bjudit på strålande sol, promenad och paus på Mellos uteservering på lilla torg. Som den solstrålen jag är bjuder jag nu på en bild..


Sorg i mitt hjärta

Jag har den senaste veckan kärat ner mig i ett hus. Idag har jag sorg då huset är sålt. Jag som redan flyttat in typ. Som inrett med vita Howardsoffor. Vita gardiner med tungt fall, äkta mattor och en härligt fantastisk mix av nytt och gammalt. Historia och framtid. Är helt övertygad att de som köpt huset kommer att få en himla massa barn om ett par år och blir tvungna att sälja.

Bilderna är lånade från beskrivningen på hemnet som inte finns kvar.







lördag 19 februari 2011

Moule marinière

Avnjutit en väldigt tidig middag på Brogatan som kanske har Malmös bästa Moule Mariniére. Brogatan har för övrigt en superb råbiff och väldigt bra lunch också. Nu är det vin, morötter med dippa och Mello som gäller.

Dagen har för övrigt varit väldigt skön. Kaffe på Malmös bästa kaffé enligt mig. Någon som kan gissa vilket? Strosa på stan i solen och ett glas vin på grappas uteservering.

sköna Lördag

Underbara Lördag. Långfrukost, tidningsläsning och bröd från bästa Boulangeriet. Med sådan här start på dagen kan det inte bli något annat än en riktigt bra dag. Nu är det nog dags att bege sig ut i solen.

fredag 18 februari 2011

Vilken färg har själen älskling?

Var och såg Carolina Wallin Perez igår. Intimt, nära och stämningsfullt. Vi lyckades även få platser längst fram så det var mkt trevligt. I vissa fall föredrar jag nästan hennes versioner framför Kents. Mest för att texterna kommer fram på ett annat sätt. Igår fick jag två nya favoriter efter min favorit kentlåt, utan dina andetag som jag, när den dagen kommer ska gifta mig till.

Mina nya favoriter är 747 och pärlor.


Breakfast at Emma´s

Det sägs att frukost är dagens viktigaste mål och det är jag beredd att hålla med om. På helgerna. I veckorna består mina frukostar av smoothie eller knäckemacka framför datorn på kontoret. Att jag fortfarande inte lärt mig att knäckebröd inte får ätas vid datorn, eller i soffan, eller i sängen.

Hur som helst. Hemma har jag denna fina frukostservis fast i svart/vitt. Den finns inte längre kvar och jag har bara två set. Jag är ju en stark förespråkare av vitt porslin för att maten ska få tala. Bortsett från när det gäller frukostservis då man får leka hur mycket som helst.
(Bild från Arabia)

Nu är min plan att jag ska ha Swedish grace Rose. Får passa på att överdosera rosa så länge jag bor ensam. Har börjat tröttna på alla dessa muggar utan öra som för att jag bränner fingrarna. Så även om jag tycker mycket om alla mina fina filippa K muggar så känns de här mer praktiska. Och de rymmer mer kaffe.

(bild rörstrand)


Pinnstols-dilemma

Jag uppskattar klassisk design lika mycket som modern. Det om tilltalar mig mest är mixen.
Jag behöver nya stolar till mitt elipsebord och jag vill varken ha sjustolar (eller inspirerad av) eller någon form av plaststolar. Jag gillar att blanda svart och vitt och nu har jag troligtvis bestämt mig för klassiska pinnstolar. Mitt problem är att jag skulle behöva prova om det blir bra och dessa finns på nätet. Någon som vet vart jag kan hitta liknande i Malmö med omnejd?

Update: Efter önskemål från pojkvännen berättar jag nu att det är han som hittat stolarna. Inte ofta vi tycker lika gällande inredning så att han är stolt som en tupp.


torsdag 17 februari 2011

I mina hörlurar nu

Tillbaka efter en mindre aptitlig lunch på Italia il Restorante borta vid värnhem. Det var jättebra när det startade men som med så många andra lunchställen så blir kvaliteten sämre så fort de börjar få mycket folk. Vi måste verkligen sluta gå dit.

Desto bättre blir det ikväll när jag och fina Louise ska gå och se Carolina Perrez Wallin på Palladium. Finstämt, vackert och fantastiska versioner av Kents låtar.




onsdag 16 februari 2011

Finaste lampan

Jag har väldigt lätt för att förälska mig i vackra saker. Senast idag i ett hus. Lite mer överkomlig materiell förälskelse hyser jag för Jonas Bohlins fantastiska Liv lampa. Den ska väldigt snart få pryda mitt sovrum. Bara mitt tak bli fixat. Jonas Bohlins kontraster tilltalar mig. Råa och hårda betongstolar och böljande ballerinalampor. Har har även gjort den servis jag har, Corona från Rörstrand samt en väldigt fin bestickserie, Salvia.


Onsdag kväll.

Städad, strukit skjortor, handlat och lagat mat. Måste säga att jag känner mig väldigt effektiv idag. Precis ätit framför halvåtta hos mig som idag bjuder på ett av det mest skruvade hem jag någonsin sett.

Dagens middag bestod av en kycklinggryta med massa grönsaker, cashewnötter och mammas chutney. Till det en sallad med böngroddar, apelsin och oliver.

tisdag 15 februari 2011

Vackra ting

Alla dessa vackra saker hade gjort sig väldigt bra hemma hos mig.


Fyrkantig ask med lock iittala, randig matta Day home, urna Tine K. Övrigt kommer från Zara home

Gårdagens meny

Jag och pojkvännen firade alla hjärtans dag på bästa Bastard. Dessvärre är jag inte så van bloggare nu förtiden så jag glömde kameran hemma. Ni får hålla tillgodo med menyn som erbjöds igår.
Som jag tidigare nämnt så är Bastard en av mina favoritrestauranger. Dock tyckte jag inte riktigt att huvudrätten var så bra som kockarna där brukar få ihop. Kan bero på att jag väldigt sällan beställer kyckling.

Som alltid bjuder bastard på en våglig meny och jag ska erkänna att om det funnits alternativ hade jag troligtvis valt bort oxhjärtat. Väldigt glad att den möjligheten inte fanns. Någonstans försöker jag gå in med inställningen att en restaurang med det renomé inte hade serverat mat som inte är gott.

Bastard får igår 4 av 5. Plus i kanten för att man fick en ros när man gick. Betyget 4:a ligger i underkant i förhållande till vad jag brukar ge Bastad.

måndag 14 februari 2011

Presenter med tanke...

Presenter är alltid trevligt men presenter med en tanke bakom är fantastiskt. Idag har jag fått auperfina rosor och en fjärilsring från Thomas Sabo eftersom jag tycker så mycket om fjärilar. När pojkvännen köpte rosor till mig var han en av få som inte köpte röda rosor. Jag tillhör den lilla skaran som har oerhört svårt för röda blommor.

Nu dags för middag på bästa Bastard. Ha en fantastiskt kärleksfull afton.

/ Emma


Alla hjärtans dag!

"If people are truly, madly, deeply in love with each other, they will find a way"

Idag är det alla hjärtans dag. Dagen som man kan kalla ett kommersiellt jippo men på något sätt gillar ändå. Hur kan man inte gilla en dag som fokuserar på kärlek?

Då jag och min pojkvän bor 30 mil ifrån varandra så syftar citatet ovan till hur man klarar av ett distansförhållande. Idag är han nere så vi ska ut och äta på en av mina favoritrestauranger. Kan någon gissa vilken?

Fick ett mms innan att han lagat min halvt vissna tulpaner. Mkt duktigt tycker jag!

Ha en fin alla hjärtans dag på er,

Emma

söndag 13 februari 2011

Var det fest igår eller?

Precis så här ska vi tillbringa denna dagen. Avbrott i filmmaraton för solsidan och hämtmat.

Undrar om pojkvännen blir nöjd nu när jag använder tillbringa istället för att spenderar när jag pratar om tid. Han säger att jag inte kan spenderar tid så nu tillbringar jag tid istället.

Någon som sett någon av de filmer vi ska se? Vi börjar nu med "I rymden finns inga känslor".


Brunch på Casino Cosmopol

Brunch är ett väldigt trevlig koncept enligt mig. Att ägna ett par timmar åt att äta och umgås är en ypperlig söndagssysselsättning. Dessvärre tycker jag att brunchutbudet i Malmö blir allt sämre. Idag har vi testat brunchen på casinot. Med en förhoppning om att hitta en ny pärla.

Efter att ha blivit fotograferade och godkända så möttes vi av en brunch som såg riktigt lovande ut. Snyggt upplagt och fräscha rätter.


Sandwichar och Ceasarsallad, lax och sallader. Dessvärre lämnade jag det mesta på min tallrik relativt orört. En ceasarsallad med riven syntetisk ost, sandwitchar på bröd som var för torrt. Över lag dålig kvalitet på råvarorna och för lite smak.


Dessertbordet såg verkligen fint ut men likadant här.


Smoothien och ananasen var bäst på hela buffén och det är väl inget vidare betyg.

Ännu större minus får övriga gäster. Någon form av pensionärsmaffia skrek och betedde sig när man gjorde något som inte passa dem.

Nä Casino cosmopol, jag förväntade mig mer av er. Inte så att jag förväntade mig en smaksensation men ordentliga råvaror och goda smaker är väl inte för mycket begärt?

Betyg: 2 av 5

lördag 12 februari 2011

God morgon helg

Har en sådan skön förmiddag. Legat i sängen länge, diskat och plockat undan gårdagen, läst tidningar och nu en smoothie och kaffe på soffan innan det är dags att gå ut på stan. Lite fix inför Cissis 30 års fest ikväll och sen ska vi njuta av det vackra vädret. Tror det blir en lunch oxå och jag vet precis vad jag är sugen på. Får se om jag får min vilja i genom men det får jag nog.


Smoothie på jordgubbar, citron, banan, vaniljyoghurt, mjölk och lite honung.

fredag 11 februari 2011

Vietnamesiska vårrullar

Det var ju det här med att göra mat utanför trygghetszonen. Kvällens meny bestod av vietnamesiska vårrullar.


Räkor, Bjärekyckling, mango, avocado, vårlök, sallad, gurka nudlar, morötter, Ho sin sås, koriander och chili. Inte att förglömmas ska allt rullas in i rispapper.

'
Mycket hack och många skålar senare. Allt är rått utom kycklingen som är marinerad i chili, lime, vitlök, soja och koriander.



pojkvännens rullar uppfyllde kanske inte riktigt samtliga kriterier för att få kallas just rulle.


Vet inte om min blev mycket bättre men dock mer likt en rulle.

Betyg på detta då. Papprets konsistens klarar jag inte riktigt av. Fick i mig två men sen blev det utan papper för min del. Tillbehören är jättegoda men att stå och hacka saker i nästan en timme kändes lite väl ambitiöst. Ho sin såsen var den godaste jag ätit.






Matlagning bortom min trygghetszon

bild lånad från tasteline.se

Jag anser mig vara rätt duktig på att laga mat. Duktig på att laga sådan mat som jag är duktig på alltså. Ikväll ska jag bege mig utanför min trygghetszon när det gäller matlagning. Det blir inga lammracks med potatispuré eller något i den stilen. Ikväll blir det viteamesiska vårrullar. Ska bli väldigt intressant. Har massa spännande saker från Asian Trading som jag jag inte har en aning om hur det ska användas. Rapport kommer.

En strålande start på denna dagen

Varje fredag på vårt morgonmöte har vi ett rullande schema på vem som har med sig frukost. Med ett sådan här start på en dag så kan dagen endast bli fantastisk. Inte nog med denna fina frukost, det är Fredag och Fredag innebär att pojkvännen kommer!

torsdag 10 februari 2011

Valentine day

Läste på Amanda Schulmans blogg att det är bra att skriva på sin blogg precis vad man vill ha så kanske man får det. Detta är lite förslag på presenter som jag skulle vilja ha i alla hjärtans dag present. Bäst att ge lite ledtrådar då pojkvännen hotar med en sån här. Helst av allt vill jag ha en kram. Men om jag måste säga något annat så finns här lite inspiration .

Smycke från Bohemian Luxury, världens sötaste hundvalp, underkläder från Twilfit, plånbok Mulberry, Rosa kitchen aid, choklad från Harvey Nichols och världens finaste rosor.